Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 10. lokakuuta 2017

Parasta herkkua spagettikurpitsasta


Kerta se on ensimmäinenkin. Vähän aikaa sitten en ollut kuullutkaan sanaa Spagettikurpitsa ja nyt olen suorastaan ihastunut siihen. Uutuudet viehättävät ja inspiroivat minua. Aika vähän tuli googlehakuun spagettikurpitsavinkkejä, joten piti kehitellä. Hyvän vinkin sain blogini kautta; pikkelsi alkoi kiinnostaa. Onpa jännää, että aikoinaan tein joka syksy kurpitsapikkelsiä ja nyt olin jo lähes unohtanut sen.


Tein aamulla smoothieta talon Miehelle, joka oli lähdössä tenniskisoihin. Uutuusvesi eli kookosvesi unohtui keittiön pöydälle ja siitä tuli uusi idea. Sitähän voisi käyttää aikomaani kurpitsapikkelsiin. Päätin olla postaamatta reseptiä, ellei lopputulos onnistu. Mutta ainakin meidän mielestä tekemäni kasvis- tai kurpitsapikkelsi oli hyvää. Kookos ei ollut keskeisessä roolissa, joten tavallinen vesi käy yhtä hyvin.

Omenat jäivät pois pikkelsistä, koska pelkäsin niiden maun olevan liian "päällekäyviä" tässä joukossa.
Käytin puolet spagettikurpitsasta tähän pikkelsiin ja toinen puolikas kuullottui uunissa herkulliseksi ruoan lisukkeeksi. Hedelmälihaa olisi voinut olla enemmänkin, koska maku oli haaleasta väristä huolimatta ihan miellyttävä.  

Aineet kasvispikkelsiliemeen

2 dl ((kookos)vettä
1 dl etikkaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
2 pätkää kanelia
2 tähtianista
muutama neilikka
1 rkl korianterin siemeniä
rosepippureita
2 kpl kaffirlimetin lehtiä

Kasvikset pikkelsiin

2 porkkanaa
2-3 salottisipulia (tai 1 punasipuli)
puolikas spagettikurpitsaa
2 paprikaa
n. rkl kokoinen pala inkivääriä
2 chiliä (keskivahva)

pinnalle korianteria tms tuoreyrttiä


Ohjeet
  • Kaada nesteet sekä sokeri kattilaan ja lisää mausteet.
  • Kuumenna kiehumispisteeseen ja pilko/käsittele kasvikset.
  • Lisää luetellussa järjestyksessä kasviksia kattilaan.
  • Kiehuta enintään 10-15 min, jotta kasviksiin jää purutuntumaa.
  • Purkita kuuma pikkelsi ja anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen syömistä.

Ei kannata huolestua, mikäli nestettä tuntuu alkuun olevan liian vähän. Kasviksista irtoaa nestettä jäähtymisen myötä ihan riittävästi. Maku edellä mennään!

Spagettikurpitsan siemeniä ja "siemenpesää"

Haarukalla vedellen saa kuumaa "spagettia" mukavasti tästä keltaisesta kurpitsasta.


Uunissa 180 ast / n. 30 min kuullottunut puolikas spagettikurpitsa maistui hyvälle sitruunaöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuna. Kuumensimme uudelleen iltapalalle eikä maku kärsinyt ollenkaan.


Kokonainen kalkkunafile on maailman helpoin liharuoka. Mausteita sekä öljyä pintaan ja uuniin muhimaan!


Herkullinen kantarellikastike kruunasi tämän helpolla syntyneen aterian. Maistui meille, joten uskallan suositella teille!


Kiitokset oikein lämpöisin halein kaikista kommenteista! Nyt ei tunnu niin yksinäiselle tämä blogin päivittäminen :))

Itselläni tunteet ovat olleet pinnassa muutaman viikon yht´äkkisen polven kipeytymisen johdosta. Minulle asennettiin uusi tekopolvinivel huhtikuun lopussa ja alkuun kuntoutuminen sujui suunnitelmien mukaan. Onneksi menin tänään Tampereen Coxaan ja pätevä ortopedi löysi syyn. Lonkan limapussin tulehdus oli äitynyt todella pahaksi. Kortisonipiikki tänään ja parin viikon päästä toinen parantaa vaivan. Uusi nivel on ok ja turvotuksen polvessa pitäisi alkaa pikkuhiljaa helpottamaan levolla. Kiitos ihanat ystävät tsemppiviesteistä blogissa ja puhelimessa! Tuntuu todella hyvälle tietää, että olette käyneet klikkaamassa blogiani :)) Ihanaa jatkoa tälle viikolle ja VOIKAA HYVIN! 

2 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisia kuvia..Nam!!:) Tuo pikkelsi on sitten hyvää! En ole tosiaan koskaan tuollaista spagettikurpitsaa maistanut, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla kun vastaan tulee:) Onneksi sait apua vaivaan..otahan rauhakseen ja mukavaa syksyn jatkoa sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle oikeasta vinkistä! Hämmästyin itsekin, kuinka hyvää pikkelsiä tein. Sokeria ja muita makuja oli sopivasti. Toinen purkki jo lopussa. Ehkä pitää sittenkin hankkia vielä yksi kurpitsa. Kurpitsa-sitruuna curd oli myös aikoinaan "pakollinen" joka syksy ja nyt voisin verestellä muistoja.
      Talon Mies siivoaa parhaillaan ja minä otan rauhallisesti :)) Kiitos ja loppuviikon leppoisaa oloa sinne myös!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.