Ruokaohjeita

Sivut

torstai 9. marraskuuta 2017

Omatekoista omenahilloketta ja kuvia Espanjasta

Aamupalana maistuu ruokosokerilla makeutettu jogurtti, omenahilloke ja paloiteltu ananas.
Lomaillaan täällä 'Espanjan vihannespuutarhan' alueella. Ajellessamme golfkenttien väliä voimme seurata silmänkantamattomiin ulottuvia viljelmiä. Juuri nyt mandariinipuut notkuvat kypsien keltaisten herkkujen johdosta.  Monilla pelloilla istutetaan uusia vihanneksia samaan aikaan, kun toisaalla lastataan kuormakaupalla kauppoihin ja vihannestoreille meneviä kasviksia. Ajelemme etupäässä pieniä, ei niin vilkkaasti liikennöityjä reittejä pitkin. Tykkään seurata täkäläistä elämänmenoa ja talon Mies saa ajella autoa ihan suosiolla. Useammassa kohtaa tekisi mieli pysähtyä kuvailemaan, mutta toistaiseksi on posoteltu koko ajan eteenpäin.

Näitä samoja omenia tuodaan Espanjasta Suomeen talven mittaan. 

Lisäsin tällä kertaa hieman voita omenahillokkeemme sekaan. 
Omenista on todella helppoa tehdä hilloa täällä kuten Suomessakin. Viikko sitten tein kotona pannukakkua ja omenahilloa odotellessamme lähtöä lentokentälle. Emme ole vielä ostaneet valkoista sokeria, mutta hillo onnistui oikein hyvin tumman ruokosokerin avulla. Kolme isoa omenaa raasteeksi tai pieniksi paloiksi, 1 dl vettä ja saman verran sokeria kattilaan. Kiehutellaan parikymmentä minuuttia ja hillo on valmista puuroon, jogurttiin tai mihin tahansa. Maku on mitä mainioin eikä tarvita lisäaineita. Myös talon Mies ihastui tänä aamuna keitoksiini ja unohtaa varmaan kaupan ylimakeat jogurtit ja hillot. Tähän minä tähtäsinkin ;))


Hilloon tulevia omenia ei tarvitse kuoria, ainoastaan pestä huolella ennen pilkkomista. Siemenet ja siemenkodat poistetaan helpoimmin terävän omenaporan avulla.


Jääkaappiimme jäi monta purkkia herkullista hilloa odottamaan kotiinpaluutamme.

Pannukakku on herkku, johon ei helposti kyllästy. 


Yksi parhaimpia puolia matkailusta on se, että tunnelmiin ja upeisiin paikkoihin pääsee palaamaan kuvien avulla. Paperikuvien aika alkaa olla taaksejäänyttä meidän perheessä, vaikka toki niitäkin vielä teetetään. Isolla tietokoneen näytöllä kuvat pääsevät oikeuksiinsa, mutta ihan mielellään niitä katsellaan tabletilla tai puhelimesta. Loistavaa, että kuvat näkyvät saman tien molemmissa laitteissa.

Mieliinpainunut 'päätön ihmispatsas' Cartagenassa.
Vuosi sitten vierailtiin läheisessä Cartagenan historiallisessa kaupungissa. Päivä oli lämpöinen, mutta tuulinen. Oli hauskaa kierrellä ympäriinsä ja kuvailla tätä mielenkiintoista historiallisesti merkittävää kaupunkia. Löysimme kivoja kahviloita sekä ystävällistä palvelua ja päätimme palata tänne joskus uudelleen. Klikkaahan linkkiä, jos alue kiinnostaa! Me olemme nyt Murcian alueella.

Espanjan rannikkoa


Rannikolla sijaitsevissa kaupungeissa on mielenkiintoista kierrellä satamissa ja ihmetellä isoja aluksia. Kauppahallit ovat yksi lempikohteeni ja voisin pelkästään katsella tuntikausia mitä erilaisempia tuotteita; kasviksia, hedelmiä, kukkia ja meren herkkuja.


Kahvi maistuu kaupunkikierroksella. Capuccino on lempikahviamme, etenkin näin kauniisti tarjoiltuna.


Tämä hassun näköinen puu on kuvattu vuosi sitten, mutta näyttää taas lähes samalle olohuoneemme ikkunasta katsottuna. Tänä vuonna on ollut aikainen kukinta ja niistä suurin osa on jo tippunut maahan.


Kukkakuvia Marbellasta ja Malagan 'patsas' sekä katuvilinää alempana.



Yksi juttu, josta tykkään erityisen paljon espanjalaisissa kaupungeissa ovat 'elävät patsaat'. Mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja on tullut kuvailtua. Tämä 'patsastelu' on heille elinkeino, joten tietenkin on kohteliasta palkita 'patsasta' muutamalla eurolla.





Malagan upeassa keskuspuistossa oli paljon kukkia, paljon tuli kuvailtuakin :))

Granada on kaunis, historiallisesti kiinnostava kaupunki.


Pari vuotta sitten meillä oli tosi kiva reissu Mijaksen vuorille ystäviemme kanssa.
Oli hienoa selailla kuvia aiemmilta Espanjan reissuiltamme. Jäätyämme eläkkeelle olimme kolmena vuonna Fuengirolassa. Lähikaupungeista tulivat tutuiksi Mijas, Marbella, Malaga (lempikaupunkini), Rondan vuoristokaupunki, Sevilla ja historialliset kohteet Cordoba ja Granada. Useimmissa on vain piipahdettu päiväseltään, mutta moniin kivoihin muistoihin ja kuviin tulee palattua aika ajoin. Tänä aamuna oli rauhallista aikaa postata kuvia tänne blogiin. Täällä ne säilyvät pitkään ja ovat helposti löydettävissä.  Kuvat ovat tottakai mielenkiintoisia silloin, jos paikoissa on itsekin vieraillut tai aikoo ehkä lähitulevaisuudessa vierailla. Netistä löytyy sekä tietoa että kuvia pilvin pimein Espanjan lomakohteista.

Lämmin kiitos sinulle blogissani piipahtanut ja oikein hyvää loppuviikkoa! 💞

3 kommenttia:

  1. Tuo omppuhillo kuulosti/näytti niin herkulliselta..ihan vesi kihosi taas kielelle kun ajattelin tuollaista hilloa pannarin päällä:) Ihania kuvia olet ottanut♥ Siellä on kyllä kaunista ja niin paljon nähtävää..Leppoisaa torstaita sinne teille♥

    VastaaPoista
  2. Hola hola eli hei hei Päde! On kyllä kiva postata, kun tietää jonkun seuraavan jutusteluani. Tykkään! Kiitos oikein paljon sinulle! Hyvää ja herkullista viikonloppua sekä siedettävää säätä sinnepäin isänpäiväksi:))

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.