Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Suklaista, hedelmäistä kakkua

Tummalla ruokosokerilla makeutettu ja maustettu pehmeä jogurtti sopii hyvin yhteen suklaakakun kanssa.
Yllättävän pitkään maltoin olla leipomatta. Tultiin tänne Espanjaan perjantaina aamuyöllä ja vasta tänään (keskiviikko) jauhot pöllysivät. Päiväkahvilla tekee täälläkin mieli jotakin hieman makeaa, sopivasti hyvää ja herkullista kahvileipää. Heräsin taas ennen kuutta ja selailin tapani mukaan blogeja. Onpa mukavaa täällä kaukana kotoa lukea tuttuja, ihania juttuja. Jo illalla olin päättänyt tämän aamupäivän puuhailut. 


Keittiön ikkunasta aukeaa aamuisin aika komea näky, kun pimeys väistyy ja taivaanranta loistaa punaisen ja keltaisen sävyissä. Kyllähän näissäkin oloissa leipominen nappaa, vaikka keittiövarustus on jokseenkin vaatimaton. Viime marraskuusta viisastuneena otin tärkeimpiä tarvikkeita kotoa mukaan. Tällä kertaa olikin tarkoitus vain sekoitella kakkuaineita sekaisin ja laittaa uunivuokaan paistumaan. Aika erikoista, että sähköuuni löytyy, mutta siinä on vain yksi pelti. Paistoritilä lienee täällä tuntematon käsite. Lasinen uunivuoka löytyi Carrefourista muutamalla eurolla. Kyllä se kuukauden aikana 'hintansa hankkii', kun samallla vuoalla voi paistaa sekä uuniruokia että leivonnaisia. Asunnon varustuksiin sellainen ei kuulu.


Aineet mehevään hedelmä-suklaakakkuun (vuoka n. 30x20 cm)

3 kananmunaa
2 dl (kookos)sokeria 
1 prk creme fraichea (2 dl)
½ dl kaakaojauhetta
100 g voita 
3 dl vehnäjauhoja (kokojyvä minulla)
2 tl leivinjauhetta
75 g pilkottua suklaata
1 muussattu banaani
1 kuutioitu kypsä iso persimon
(½ dl persikkalikööriä imeytettynä persimopaloihin)

Laita uuni kuumenemaan n. 180-200 ast!
  • Riko kananmunat kulhoon ja vispaa hetkinen.
  • Lisää sokeri, kaakao ja voisula.
  • Lisää seuraavaksi muussattu banaani ja creme fraiche.
  • Sekoita leivinjauhe ja suklaa vehnäjauhoihin. Lisää ne kevyesti sekoitellen taikinaan. Jos taikina tuntuu tässä vaiheessa kovin löysälle, lisää vähän jauhoja.
  • Lisää vielä halutessasi likööriä persimoihin ja yhdistä ne taikinaan. Laitoin osan paloista leivinpaperin päälle vuoan pohjalle.
  • Paista n. 180 ast / 25-30 min



Tummemmalla kaakaolla taikinaan saisi hieman suklaisemman ulkonäön. Nyt piti mennä näillä.

Hyvänmakuinen hedelmälikööri sopii leivontaan. Tänään maustoin kakun persikkaliköörillä.

Ehkä tästä ei tullut maailman kauneinta kakkua, mutta talon Miehen sanoin: "Miun maun mukaista :))"
Nyt alkaa eläminen ja oleminen täällä etelässä tuntua kotoisammalle, kun pääsin leipomisen makuun. Täällä ei tietääkseni monikaan ryhdy leipomaan loman aikana, koska kaupasta saa edullisesti mitä tahansa herkkua. Kyllähän niilläkin hyvin pärjää.

Mustarastaat laulavat ja kukat kukkivat. Mikä täällä on ollessa ❤
Tänään meillä oli ensimmäiset golfin viikkokisat La Torren kentällä. Huomenna selviää, kuka pärjäsi. Tärkeintähän ei ole voitto vaan mukanaolo. Itselleni tämä tylsä toteamus on totisinta totta. Olen kiitollinen jokaisesta päivästä ja golfkierroksesta, jonka polveni kestää. On upeaa päästä harrastamaan lajia, josta tykkää!


Olipas tänään hyvä päivä! Aurinkoisessa, tuulettomassa säässä oli kiva ulkoilla. Vesivyön avulla tehty 10 min vesijuoksu virkisti kisojen jälkeen niin paljon, että ruoan laitto tuntui mukavalle. Helppotekoista perusruokaa syötiin; paneerattuja broilerin fileitä, uunissa paahdettua ja intialaisittain maustettua kukkakaalia sekä vähän erilaisia lisukkeita. Mahtavaa syödä isoon nälkään hyvää ruokaa. Taas ruokailu venähti iltaan. Onneksi aamulla ei tarvitse herätä aikaisin.

Kukkaali  on komean kookas ja maksoi vain reilun euron.

Kyllä tällä annoksella nälän pitää loitolla aamuun saakka.

Näin kätevä kahvinkeitin meillä. Talon Mies liruttaa aamuin illoin hyvät sumpit!

Ihanaa loppuviikkoa ystävät ja muistakaahan hankkia isälle lahja hyvissä ajoin! Paras lahja tosin saattaa olla lämmin halaus ja hemmottelu esim hyvän ruoan avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.