Ruokaohjeita

Sivut

perjantai 29. joulukuuta 2017

Toinen yritys - Mifua


Innokkaana ja suu jo valmiiksi maiskis maiskis tunnelmissa tartuin Mifu ruokarae rasiaan silloin joskus. Milloinkas ne tulivatkaan markkinoille? Taisi olla joskus reilu vuosi sitten. Meillä oli ruokavieraita ja olin luvannut tarjota jotakin uutta ja herkullista tortillan täytettä. Eihän minulla ollut tv-mainoksen lisäksi mitään tuntumaa kyseisiin rakeisiin. Olin harmissani, pettynyt ja kiukustunut itseeni. Olen huono kokki ja pilasin varmaankin kokemattomuuttani hyvät raaka-aineet. Pahempi etten onnistunut uusinnassakaan saamaan rapean ruskistunutta Mifua. Eipä ole juuri näkynyt postauksia minun herkullisista Mifu-ruoistani. Eihän? Ehkä joku piiras kätki sisäänsä myös Mifua.

Tässä linkki Mifu suikaleisiin. Valion Mifu suikale, original ja laktoositon
Eihän minulla ollut aavistustakaan, että Mifu-suikaleet ovat jotakin paljon parempaa. Enkä ymmärrä, miksi kahdella niin erilaisella tuotteella on samalle kuulostava nimi. Kuinkahan moni blogini lukijoista on tehnyt ruokaa Mifu-suikaleista? Ostin tänään molempia, sekä maustamattomia että paprika-chili maustettuja. Ja tein tosi hyvää ja tosi helppoa ruokaa paprika-chili Mifu-suikaleista. Onpa onni, että meidän nuoret jaksoivat vielä jouluna kehua niitä. Päätin kokeilla ja onneksi tänään tein sen.

Mifu-suikaleisiin on helppoa saada kauniin ruskeaksi paistunut pinta. 
Paras juttu, että Mifu-suikaleissa ei ole laktoosia. Sekin vielä! 👌 Tein ensimmäisen, mutta en taatusti viimeistä kertaa tätä ruokaa. Talon Mieskin tykästyi kovasti tällä reseptillä tehtyyn Mifu-tortillaan. Joskus on niin kiva tehdä helppoa ruokaa. Eikä ole paha, että se on kaiken lisäksi hyvää. Ei kukaan jaksa aina kokkailla tuntikausia keittiössä. Voihan vapaa-aikana tehdä muutakin kuin kokata. Eiköstä?


Kävin pitkästä aikaa vesijumpassa ja sehän vaikutti. Oli vetämätön olo ja hirveä nälkä. Talon Miehellä oli tiukka tenniskisa (voittivat) ja ruokailu siirtyi pitkälle iltapäivään. Nälkä on paras mauste! Mutta oli meidän tortillat maukkaita joka tapauksessa. Onneksi tein hyvää guacamolea heti kylpylästä tulon jälkeen. Se ehti sopivasti tekeytyä ja maustua.

Guocamolen raaka-aineet ja ohjeet (tulee n. 4 dl)

1 dl (100 g) turkkilaista jogurttia tai creme fraichea
½ dl hyvää majoneesia (esim Hellmann´s Real Mayonnase)
1 syöntikypsä aika iso avocado
1 limen mehu
(1 valkosipulin kynsi)
muutama kirsikkatomaatti
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
½ tl Harissa-tahnaa (tai muuta chilivalmistetta)
pippuria
  • Kuori ja paloittele avocado ja raasta valkosipuli.
  • Lataa kaikki aineet korkeaan astiaan ja surauta sauvasekoittimella sileäksi. (Voit tehdä myös tehosekoittimessa.)
  • Maistele kaipaako lisää suolaa, makeutta tai hapokkuutta (limen mehua). Lisää halutessasi myös pippuria tai chiliä.  


Mifu-suikaleet voi lämmittää helposti ja nopsaan paistinpannulla pienessä määrässä öljyä tai esim Oivariinia. Paistinpannu kuumennetaan aika kuumaksi, lisätään suikaleet ja annetaan ruskistua rauhassa. Käännellään, kun ovat saaneet väriä.

Pilkoin tortillaa varten Mifun sekaan purjosipulia ja paprikaa. Lopuksi koputtelin sekaan puolikkaan granaattiomenan siemenet antamaan väriä ja hapokkuutta. 

Kuumensin ostamani tortillalätyt tällä kertaa folioon käärittynä uunissa.  (200 ast / muutama minuutti)

Lämmitetyn tortillalätyn pintaan levittelin runsaasti Santa Maria Tropical salsaa.


Salaatti ja guacamole viimeistelivät tämän herkullisen makuisen tortilla-annoksen. Taisi meillä olla aikamoinen sudennälkä, koska molemmat söivät kaksi tortillaa. Enpä muista, milloin olisin saanut kerralla alas kahta. Mutta tämä olikin päivän ainoa ruokailu. Iltapalaa ei tänään tarvittu, joten ruokamme oli todella ravitsevaa ja täyttävää.   


Tässä saattaisi olla hyvä, nopea ja helppo tarjottava vaikkapa UudenVuoden aattona. Olen itse jo luvannut tehdä vohveleita porkkala-täytteellä, mutta suunnitelmathan ovat aina muutettavissa. Kuulostellaan, mitä muut haluavat. Minulle kelpaavat molemmat.

On vähän makuasia, haluaako salaatin ja guacamolen tortillan sisään vai erikseen lautaselle. 
Tämä vuosi 2017 alkaa tosiaan olla lopuillaan. Nyt on aika muistella vuoden kohokohtia, kuten myös ei niin miellyttäviä tapahtumia. Mutta niistä enemmän seuraavassa postauksessa.  Jospa joku teistä ihanista lukijoistani saisi vinkkiä tästä viikonvaihteen aterioihin. Pystyn suosittelemaan ihan oman kokemukseni pohjalta.

Olenkohan aiemmin muistanut mainostaa näitä verrattomia eväspusseja. Toimivat tänäänkin. 👍
Harmaan sumuista ja pimeää päivää valaisi käynti Aulangon kylpylässä ystävän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.