Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Nyhtislindströmit ja mukavia muistoja

Nyhtökaurapihvien seurana maistuu kuullotettu purjo, kvinoa, feta ja kastikkeet.
Aika harvoin elämässä tulee niin täydellisen ihania ja unohtumattomia päiviä, että paluu arkeen tuntuu totaaliselle tömähdykselle. No tänään on juuri sellainen päivä. Pää tyhjänä ja sydän tulvillaan hyvää mieltä katselin jääkaapin sisältöä. Ei mitään hyvää syötävää, ei edes kunnon ruokaan sopivia raaka-aineita. Nälkä tulee tänäänkin, vaikka ihanat ystävät ovat hemmotelleet kahdessa kyläpaikassa toinen toistaan herkullisimmilla aterioilla. Kunpa voisikin elää pari päivää kuvia katsellen ja unohtumattomia yhteisiä hetkiä muistellen. Kiitosmieli ystävistä on päällimmäisenä. 
Ystävien uudella patiolla voi pistää vaikka tanssiksi elokuun ihanilla kuutamoilla.

Kaunista, kaunista kaunista! 


Löytyihän sieltä jääkaapista jotakin tarkemmalla katselulla ja arkisempaan ruokaan tyytyen. Olen jo aiemmin postannut muutamia Marttojen kasvisruokakurssilla oppimiani herkkuja. Härkislindströmit maistuvat meille molemmille, mutta tänään löytyi vain Nyhtökauraa jääkaapistamme. Niistäkin syntyi punajuuripihvejä, ihan kelvolllisia sellaisia. Tultiin illalla niin myöhään kotiin, ettei enää kaupoille keretty.

Timjami/oregano voi olla tässä taikinassa tuoreena tai kuivattuna.
Aineet noin 14 nyhtislindströmiin

1 pkt nyhtökauraa (Nude)
2 keitettyä punajuurta
10 cm pätkä purjosipulia (tai muuta sipulia)
2 kananmunaa
1 rasia smetanaa
3 rkl parmesania raasteena
½ tl suolaa
mustapippuria
1 tl timjamia/oreganoa

Paistamiseen voita n. 2 rkl


Ohjeet

1. Laita aineet yleiskoneen leikkurikulhoon ja aja sileäksi.
2. Anna taikinan tekeytyä n. 15 min ja paista paistinpannulla pihveiksi.
3. Lisää kananmuna tai jauhoja, jos rakenne tuntuu liian löysälle.


Annostele paistinpannulle noin 2 lusikallista massaa ja anna paistua aika miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi ennen kääntämistä. Taikina murenee, jos yrität kääntää liian aikaisessa vaiheessa. (Itselleni kävi juuri näin ensimmäisten kanssa.)
Kääntämisessä hyvänä apuna on leveähkö lasta ja esim puinen veitsi, jos paistat teflonpinnoitetulla pannulla. Omat pihvini paistuivat yhteensä n. 15 - 20 min välillä kääntäen. Ensimmäinen puoli vie pidemmän paistoajan eli reilun 10 min.

Kauniin ja sopivan rapean pinnan sekä sisältä kypsän pihvin saa parhaiten miedolla lämmöllä ja riittävän pitkällä paistoajalla.

Lempeällä lämmöllä kuullotetut purjosipulit sopivat tämän päivän ruoan makumaailmaan.

Kvinoa on erittäin hyvä ja terveellinen lisuke nyhtislindströmeille.
Kastikkeeksi tein tänään kylmää smetanalisuketta. Purkilliseen smetanaa lisäsin 2 tl makeaa sinappia, ½ tl suolaa, 2 tl omenaviinietikkaa ja 1 tl sokeria sekä pippuria. Santa Marian savuBBQ-kastike maistui hieman liian voimakkaalle tämän ruoan lempeään makuun. Sitä riitti ihan pieni veitsenkärjellinen yhdelle suupalalle.


No nyt on taas paljon parempi mieli!  Talon Mieskin kehui "tyhjästä jääkaapista" taikomaani ruokaa, kun pyörähti kotona golfin ja tenniksen välillä! Maistui oikein kotoisalle ja kasvispitoiselle minunkin mielestäni ja vei näläntunteen tiehensä.

Tämä suklaajälkiruoka oli sitä kuuluisaa "syntisen hyvää". Sain luvan postata ohjeen :)) Tulee piakkoin blogiini.


Mukavia muistoja ja hauskoja kesäpäiviä kaikille blogini lukijoille! Eipä noista sateistakaan jaksa enää välitttää, niihinkin näköjään tottuu! Mansikoita pitäisi päästä pakastamaan, joten niiden kypsymistä odotellessa on aikaa miettiä uusia herkkuja.

1 kommentti:

  1. Satoi satoi ropisi, kun ystävät tulla kopisi.
    Sade ei yhdessäoloa haittaa, juttu luistaa ja ruoka maittaa!
    Täytyy kyllä myöntää, että paineita oli kun gourmet-kokki oli tulossa kylään!
    Kiitos teille käynnistä ja Leenalle kuvista. Piha näyttää toisen kuvaamana ihan erilaiselta!

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.