Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 12. syyskuuta 2017

Kasvisruokataivaassa


Melkein hyrisen hyvästä mielestä juuri nyt. Että ruoka voi olla hyvää ja kasvisruoka vieläkin parempaa. Tällä kertaa saimme talon Miehen kanssa istua valmiiseen pöytään ja eteemme kannettiin toinen toistaan ihanampia herkkuja. 


Tämä ruokailun maanpäälllinen paratiisi sijaitsee Turussa Hämeenkadulla. Olimme ensimmäisiä asiakkaita klo 17 alkaneessa kattauksessa, joten olipa mahdollisuus näpätä muutama kuva ennen ruokailua. Ravintola täyttyi asiakkaista myöhemmin.


Keittiön tervehdyksessä maistui porkkana monessa eri muodossa. Fetaa mukavasti mukana antamassa lisämakua.


Kurkumamaustettua rosmariinifoccacciaa uunissa paahdettujen tomaattien ja herkkulevitteen labhnean sekä luomuoliiviöljyn kanssa tuotiin eteemme seuraavaksi. Ihan mahtavat maut tässäkin.


Paahdettua palsternakkaa, punajuurta ja porkkanaa makuihin sopivien dippien kanssa. Että taitavat kokit osaavat loihtia mahtavan makuista ruokaa juureksista.


Seitani sydänsalaattilehdellä oli meille molemmille The Uutuus. Monia makuja ja kovin kaunis ruoka. Tuskin raaski koskea annokseen edes syömäpuikoilla. Nam!


Parsakaalia ja avocadoa Asian style. Chili ja hapokas kastike antoivat paljon makua. 


Samaan aikaan tuotiin kasvishampurilaiset korianterin lehdillä höystettynä Olikohan tämä talon Miehen lemppariannos? Kyllä kyllä! Tykkäsin ihan valtavasti minäkin.


Tämä ruoka ei ulkonäöllä koreile vaan maullaan sitäkin enemmän. Oma suosikkini kaikkien joukosta suolapaahdettu juuriselleri creme fraichen, hunajan ja timjamisuolan kanssa. Suljin silmäni monta kertaa tätä annosta syödessäni ja halusin hetken kestävän ja kestävän...


Maistelumenuun kuuluneet crepit korvattiin intialaismaustetuilla kasvispyöryköillä laktoosittoman ruokavalioni johdosta. Crepit kuulostivat myös hyville, mutta tämäkin annos hiveli makuhermojamme.  Pyörykät olivat pehmoisia ja makoisia.


Ravintola kuori, maistelumenu     Klikkaa, jos kiinnostuit näistä annoksista!

Jälkiruokavaiheessa oli aurinko jo laskenut. Kännykamerallani otettu kuva ei ole paras mahdollinen.
Makeaksi loppuhuipennukseksi saimme eteemme kauniit annokset suklaakakkua lisukkeineen. Vaikka vatsat olivat molemmilla pinkeinä tässä vaiheessa, olisi annosta saattanut syödä vaikka kuinka paljon. Kyllä osasikin olla sopivan makeaa ja ihanan makuista. Punaiset herukat toivat annokseen juuri sopivaa hapokkuutta. Olikohan tottakaan, että istuimme kolme tuntia kasvisruokaravintolassa ja aiomme tulla uudelleenkin. Ruoan ammattilaiset olivat loihtineet lautasillemme makumaailman täydellisimpiä herkkuja. Kiitos!


Tämän päivän Turun reissultamme vielä muutama tilannekuva. Sää suosi jälleen :))





Vanhan Suurtorin kupeessa sijainnut Brinkkalan talon miljöö oli mielenkiintoisten käsityöläisputiikkien takia paikka, jossa olisi voinut "hiplata" kauniita esineitä pidempäänkin. Mutta kasvisruokailu kutsui, joten vihreä haudutettu tee Kirjakahvilan pihalla riitti. Ajan patinaa saattoi nähdä pöydässä ja mukeissa.



5 kommenttia:

  1. Aina ei tarvitse matkata kauas löytääkseen mielen ja kielen virkistystä.
    Turun reissu tuntuu ravinneen kaikkia aisteja! Kiva, kiva!

    Lokakuus määki meen....

    VastaaPoista
  2. Oi näyttää niin hyvältä! Ihanaa kun nykyään Turussa on tarjolla niin paljon hyvää ruokaa. Vaikea välillä valita minne menisi seuraavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu, kun kommentoit! Tuntuu mukavalle. Meillä oli edellisestä Turun reissusta yli 10 vuotta, joten oli aikakin maistella teidän herkkuja. Luettuani blogiasi otaksun, ettei tavitse lähteä kovin kauas etsimään hyvää ruokapaikkaa. :)) Tekisi mieli päästä heti testaamaan postaamiasi herkkuja. Nammm!

      Poista
    2. Kiitos kauniista sanoista. Ihanaa joulua teille!

      Poista
    3. Kiitos paljon! Samoin sinulle ja perheellesi oikein hyvää Joulua! Aikomus tulla viimeistään kesällä uudelleen Turkuun ja löytää muutama muu hyvä ruokaravintola.

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.