Sivut

sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

MAMMA MIA -musikaali ja erilaista herkkua grillistä


Onpa ollut kiva viikonloppu! Aurinko valaisee ja lämmittää edelleen ja yhä useammat kesäkukat ovat täydessä kukinnassaan. Elämä on siirtynyt lähes kokonaan ulos aamuvarhaisesta iltamyöhään. Välillä täytyy kuitenkin syödä, vaikka kokkailu näillä helteillä tuntuu turhalle. Pääasia, että tulee juotua vettä riittävästi.


Eilen tein pikapikaa pinaattikeittoa ennen pääkaupunkiseudulle suuntautunutta reissua. Vieläköhän koululaisten yksi lempiruoista on pinaattiletut ja pinaattikeitto? Meillä se on aika perusarkiruokaa helppotekoisuuden ja maukkauden ansiosta. Keitetty kananmuna on lähestulkoon pakollinen pinaattikeiton kanssa.








Luulin ensin, että aikatauluumme ei mahdu MAMMA MIA -musikaali, mutta onneksi saimme vielä lauantain päivänäytökseen liput viime hetkellä. Tykättiin molemmat Miehen kanssa! Tykättiin kovastikin ja muisteltiin haikeudella Abban musiikkia ja MAMMA MIA -elokuvaa. Miten tuo musikaali voikin olla niin viihdyttävä ja virkistävä? Livenä esiintynyt orkesteri on omalla upealla ammattitaidollaan tärkeä osa kokonaisuutta. Olipahan esitys, jossa ei ollut tyhjiä hetkiä! Pieni korvamato viipyi musikaalin lopun hittikappaleiden johdosta yöunille saakka. Oli onnistunut reissu!


Lupasin miehelle kehitellä iltapalaksi jotakin muutaman vuosikymmenen takaista herkkua Abban kunniaksi. Lämpimät voileivät puolikkaan golfkierroksen jälkeen olivat menestys. Paahdetut maalaissämpylän puolikkaat päällystettynä pihvillä, kantarellikastikkeella ja superihanalla, hyvin gratinoituvalla juustolla ei voi epäonnistua. Harmittelin, etten huomannut ottaa kuvia ja postata ohjetta blogiini. 





Viime keväänä kuulin ensimmäisen kerran aika eksoottiselle kuulostavasta herkusta. Sitä ylistettiin monessakin ohjeessa, mutta  hyvien raparperien puutteessa jäi meiltä toteuttamatta. Nyt jääkaapissani on ollut parin päivän ajan muutamia raparperin varsia odottamassa. Terassikalusteiden kunnostamisen jälkeen olimme ansainneet pienen herkutteluhetken. Varasin jo aiemmin pekonit jääkaappiin ja muita aineita sokerin lisäksi ei tarvittu. Hunajamakeutetut raparperin varret olivat omia suosikkejani, mutta tein niitä vain pari kappaletta kokeeksi. 
Soppa365/pekoniin kääritty raparperi grillissä -linkistä löydät käyttämäni ohjeen, jos kiinnostuit tästä erikoiselta kuulostavasta herkusta.


Grillin lämpötilan säätäminen juuri sopivaksi onnistui tänään yli odotusten. Näistä raparperiherkuista tuli kuin tulikin erinomaista pikkusyötävää. Olin ollut aika epäluuloinen, mutta onneksi olin väärässä. Mansikan maku sopi täydellisesti näiden kanssa. Salaatteja tai leipää emme tällä kerralla tarvinneet pieneen nälkäämme. Kaloreitahan näissä oli laskelmieni mukaan yhtä paljon kuin kunnon ateriassa. Mutta eipä näillä joka päivä tule herkuteltua, joten menköön tämän kerran.


Meidän raparperin varret olivat nuoria ja äskettäin maasta otettuja. Ne ehtivät kypsyä kokonaan pehmeiksi samassa ajassa, missä pekonit ruskistuivat riittävästi. Aika jännä erikoisuus meille oli tuo broileripekoni. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla jossakin muussa ruoassa, vaikka aamiaismunakkaan kanssa. 




Ruusujen tuoksuista kesäkuuta kaikille! Joillekin alkoi kesäloma ja suurin osa työssäkävijöistä aloittaa lomansa myöhemmin. Nyt on hieman lupailtu sadettakin, jota täällä Hämeessä odotellaan kärsimättömästi. Maa rutisee kuivuuttaan ja ainakin oravat juoksentelevat hädissään maanteillä etsiessään vettä janoonsa. Sataisipa pian!  -lausetta ei kuulunut kertaakaan viime kesänä. Sanonta "vuodet eivät ole veljiä keskenään" näyttää jälleen kerran osoittautuvan todeksi.   

2 kommenttia:

  1. Oi tuo musikaali on varmasti hyvä! Heti alkoi varvas antamaan tahtia lattiaan:) Oho..enpäs olisi osannut yhdistää pekonia ja raparperiä, kuulostaa jännältä! Kiitos tästäkin ohjeesta, tuota pitää kyllä ihan ehdottomasti kokeilla:)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hih! 😄 Mistähän arvasit? Piti oikein hillitä jalkoja, ettei innostu liikaa. Lopussa kaikki taputtivat seisaallaan meidän penkkirivien kohdalla. 🤗
      Oli aika jännä maku tuossa raparperijutussa. Kannattaa ainakin kerran kokeilla. 👋 Kivaa viikon jatkoa Päde ja lämmin kiitos kommentistasi!🍓

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.