tag:blogger.com,1999:blog-8208397947955028706.post5194285374665861288..comments2023-10-29T12:23:13.288+02:00Comments on MANSIKKAHEINÄ: Mämmiä ja kermaliköörillä maustettua kermavaahtoaLeena http://www.blogger.com/profile/10607991482922056816noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8208397947955028706.post-42983827517690377412018-11-17T22:17:35.971+02:002018-11-17T22:17:35.971+02:00Kiitos Jussi! Eipä tiedä, vaikka ensi pääsiäisenä ...Kiitos Jussi! Eipä tiedä, vaikka ensi pääsiäisenä kiinnostuisin valmistamaan ohjeillasi mämmiä. Tykkään siitä, mutta kaloreiden runsaus harmittaa. Ennenvanhaan mämmi syötiin sokerin ja kerman kanssa, mutta eipä silloin ollutkaan ongelmia liikakilojen kanssa. Olin rimppakinttu tyttö, joka halusi saada lisäkiloja! 😂Leena https://www.blogger.com/profile/10607991482922056816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8208397947955028706.post-48501081035034479922018-11-17T13:09:30.233+02:002018-11-17T13:09:30.233+02:00Laitan tähän yksinkertaisen mämmiohjeen. Tällä men...Laitan tähän yksinkertaisen mämmiohjeen. Tällä menetelmällä imeltyminen on vähintään yhtä tehokasta kuin sillä perinteisellä jaksotamismetelmällä. Ainakin tämä ohje on todella helppo ja yksinkertainen, mutta aikaa kuluu lähes saman verran kuin jaksottamalla. Siirappia ja sokeria tähän ohjeeseen ei kuulu, koska sokerilla tai siirapilla makeuttaminen tekee mämmistä helposti varsinaisen sokeripommin. Sokeri lisätään lautaselle. <br /><br />Mämmi yksinkertaisesti, mutta tehokkaasti imeltämällä:<br /><br />500g mämmimaltaita<br />750g ruisjauhoja <br />3 litraa 60 asteista vettä<br /><br />½ teelusikallista suolaa <br /><br />Valmistusohje:<br /><br />Sekoita maltaat ja jauhot kerralla 3 litraan 60 asteista vettä notkeahkoksi puuroksi. Laita puuro imeltymään 70 asteiseen sähkölieden uuniin 4-5 tunniksi. Imeltymisen loppuvaiheessa uunin lämpötilan voi nostaa 80 asteeseen. <br />Lisää imeltymisen jälkeen suola. Voi myös maustaa maun mukaan. <br />Siirrä kattila liedelle ja kuumenna niin että seos alkaa poreilemaan ja siirrä sen jälkeen "sivuun muhimaan" noin 15 minuutiksi.<br />Laita seos laakeaan uunivuokaan ja paista 130-150 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Pinnalle voi lisätä siirappivettä kuortumisen vähentämiseksi. <br /><br /><br />JOs haluaa, niin mämmiseoksen voi jäähdyttää keittämisen jälkeen, mutta sillä ei ole vaikutusta lopputulokseen.<br /> Jussinoreply@blogger.com