Sivut

perjantai 24. helmikuuta 2017

Suussa sulavat kolakeksit




Leivoin näitä herkkuja viikko sitten ensimmäisen kerran ja eilen tein uuden annoksen. Ohje on alunperin Leila Lindholmin kirjasta "Pala kakkua" ja useimmat leivontabloggarit lienevät lisänneet ohjeen sivuilleen joko alkuperäisenä tai hieman muunneltuna. Aina tuntuvat onnistuvan ja keksit saavat uusia ystäviä.

Äitini leipoi hieman samantyyppisiä vadelmaviipaleita. Siispä voin jälleen muistella lapsuuteni makuja. 

Aineet yhteen annokseen (tee suosiolla kaksinkertainen annos:))

100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2,3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria  (tai kanelia tai 1/2 tl inkivääriä)

Vaahdota voi, sokeri ja siirappi vaaleaksi vaahdoksi.  (10-15min sähkövatkaimella)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää huolellisesti vaahtoon.
(Joissakin ohjeissa lisätään yksi kananmuna ja käytetään tummaa siirappia)


Pyörittele jauhotetulla alustalla taikinasta kolme pellin pituista pötköä. 
Painele pötköt sormin n. 3-4 cm levyisiksi ja paina jauhotetulla haarukalla kuvioita pintaan.


Paista noin 170 asteessa 10-15 min tarkkaillen koko ajan kypsyyttä. Levyt kohoavat ensin, mutta valmiit keksit laskevat hieman ja ovat kullanruskeita.






Leikkaa keksit hieman jäähtyneinä terävällä veitselle sopivan kokoisiksi paloiksi.

Yhdestä annoksesta tulee 24-30 palaa ja maistuvat lämpiminä kylmän maidon kanssa todella suussasulaville. Kahvileipinä ovat myös verrattomia ja muistuttavat Wilhelmina-keksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.