Sivut

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kasvikset cannellonien kätkössä




Nam nam! Nyt on mausteet ja muut raaka-aineet kohdillaan. Onnistuminen uuden ruoan kehittelyssä tuntuu erityisen ihanalle, koska saimme ruokailla yhdessä ystävien kanssa. Aurinkoisessa kevätsäässä ulkoilu lisäsi ruokahalua, mutta kyllä tämä pastaruoka oli Hyvää!

Tein ruoan valmiiksi jo edellisenä iltana ja vein kylmään yöksi. Luulen pienen tekeytymisajan olleen vain hyväksi. Tämä on siitä kiva ruoka, että voit tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi. Pääset seurustelemaan vieraiden kanssa tai ulkoilemaan sillä aikaa, kun ruoka muhii uunissa herkulliseksi folion alla. 

Aloita ruoan valmistus valitsemalla raaka-aineet eli kasvikset. Meillä oli tällä kertaa

3-5 valkosipulin kynttä
2-3 salottisipulia / pätkä purjosipulia
1-2 rkl öljyä/voita

nippu parsaa (nuput voi laittaa salaattiin)
n. 150 g kesäkurpitsaa
n. 120 g palsternakkaa
(n. 120 g maa-artisokkaa) 
1 punainen, miedohko chili
1 suippopaprika

1-2 tl suolaa
pippuria myllystä
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
(tai joitain muita oman maun mukaisia mausteita)
n. 400 g tomaattimurskaa (halutessasi) Mutti on hyvää:-)
1 pkt tuorejuustoa

Philadelphia-tuorejuusto on myös hyvää! 

3/4 - 1 paketti cannelloneja


Annos béchamel kastiketta (= maitokastiketta+juustoa)

Vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä viimeistelyyn (halutessasi)

Paloittele sipulit ja valkosipulit.
Freesaa ne miedolla lämmöllä öljyssä/voissa, puhdista ja pilko chili ja paprika sipulien sekaan. 
Puhdista ja tarvittaessa kuori juurekset.
Raasta ne raastimen karkealla terällä.
Kuori parsanvarret ja paloittele ne aika pieniksi paloiksi.
Lisää juures-, vihannesraaste sipulien joukkoon. 
Jatka freesaamista muutama minuutti.
Lisää tuorejuusto ja tomaattimurska seokseen ja anna kiehahtaa muutama minuutti.
Anna jäähtyä sen aikaa, kun teet valkokastikkeen.


Cannelloni-paketin kyljessä neuvotaan lisäämään seosta pastaputkien sisään esim lusikalla. Se on aikaa vievää ja työlästä, joten pursotinpussin käyttäminen on järkevää. Seoksen pitää olla hieman jäähtynyttä, jotta ote pysyy paremmin pussissa.


Nosta putkilo pystyyn uunivuoan pohjaa vasten ja täytä putkilo täyteen, mutta ei liian tiukkaan. Putkilot saattavat haljeta, mutta ei haittaa mitään. 

Valkokastikkeen aineet

n. 50 g voita
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
n. 5 dl maitoa
n. 2 dl ruokakermaa
2-3 tl kasvisliemijauhetta (jos suolatonta lisää 1 tl suolaa)
pehmeää valkosipuli-feta-juustoa
juustoraastetta (Emmental, pizzajuustoa tms.)
pippuria, chilimaustetta tms.

Sulata voi teflonkasarissa ja lisää vehnäjauhot.
Älä ruskista vaan sekoita aineet keskenään.
Lisää maito pikkuhiljaa seokseen vatkaten muovivispilällä, lisää halutessasi ruokakermaa. 
Anna kiehua muutama minuutti ja lisää halutessasi feta-juustoa.
Lisää juustoraastetta haluamasi määrä (esim 2 dl). 
Lämmitä sen aikaa, että juusto sulaa kastikkeeseen .
Lisää tuoreyrttejä oman makusi mukaan. (ruohosipuli sopii hyvin)


Kaada valkokastike cannellonien päälle ja jätä odottamaan uuniin laittoa. 
Paista alkuun puolisen tuntia n. 175 ast folion alla, jos otit vuoan kylmästä.
Ota folio pois, lisää uunin lämpöä ja asettele pinnalle juustoraastetta, vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä.
Paista sen aikaa, että pinta näyttää kauniin ruskealle. (15-20min)
Pieni hunajaraita vuohenjuuston pinnalla viimeistelee maun.

Tarjoile ruoka raikkaan salaatin kanssa ja nauttikaa herkkuateriasta ilman kiirettä.

 Piccolo-basilika on uutuusyrtti ja sopii hyvin tähän ruokaan.

P.s. 9.3.2020 Nykyisin lisään joskus kasvis"jauhelihaa" proteiinilisäksi ja lisämaun antajaksi. Next Level vegejauhis (saa Lidlistä) sopii tähän mainiosti!


2 kommenttia:

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.