Sivut

torstai 9. maaliskuuta 2017

Lämmöllä sämpylöitä sinulle



Klo 11 vesi herahtaa jo kielelle! Kohta päästään maistamaan. Taikinasta paistui 18 sämpylää  225 ast lämmössä 7-8 minuutissa.

Sain reseptin osoitteen tämän blogini kautta ja heti teki mieleni kokeilla. Kirjoitan ohjeen omiin sämpylöihini, koska tekotapa poikkeaa hieman alkuperäisestä.
 Tämä on sitä paitsi ensimmäinen linkittämäni osoite. Osasinkohan?


Aineet ja ohje minun tekemiini sämpylöihin

3dl vettä + 3 dl maitoa (kädenlämpöistä)
½ pkt hiivaa (25 g)
1,5 tl suolaa
1 rkl hunajaa
n. 12,5 dl vehnäjauhoja
(=3dl hiivaleipäjauhoja+3 dl spelttijauhoja+6 dl vehnäjauhoja)

Hieroin ruokalusikalla hiivan ja suolan "velliksi". Hiiva tosiaan sulaa suolaan.
Vispasin vesi-maitoseoksen, hunajan ja  muutaman desin vehnäjauhoja sekaan.
Otin sähkövatkaimen taikinakoukut käyttööni ja lisäilin pikkuhiljaa loput jauhot.
Alustin taikinaa vielä n. 10 min.


Siirsin taikinan kohoamaan reilun tunnin ajaksi uuniin. (ei kuumaan)
Kippasin taikinan runsaasti jauhotetulle alustalle ja leikkelin varovasti 18 osaan.

Muotoilin sämpylää muistuttavia "pötkylöitä" leivinpaperilla peitetyille pelleille.
Saivat kohota sen aikaa, kun uuni lämpeni.


Suihkutin sämpylöiden pinnan kosteaksi ja ripottelin niille kauraleseitä. Sämpylät paistuivat 225 ast / 7-8 min kauniin ruskeiksi.

*********************************************************

Kaksi viikkoa sitten aloin kirjoittaa ruokablogiani ja ilmoitin muutamille ystävilleni osoitteen. Nyt tuntuu hienolle, kun joku on käynyt sivuillani ja vieläpä kokeillut jotakin reseptiäni. Alunperin ajattelin tehdä tätä ihan itseäni varten. 
Rohkaistuin kuitenkin julkaisemaan blogini ja huomasin saaneeni paljon lisäenergiaa ja intoa kokeilla uusia juttuja. Ihan parasta on saada vinkkejä ja kokemuksia itse kunkin omista ruokakokeiluista.

Paljon kokkausta suurempi urakka on edessä; harjoitella linkittämistä, navigointia, gadgetien ja kategorioiden lisäämistä. Kukahan vinkkaisi niistä?!!

Vielä yksi vinkki :))
Lapsiperheitä saattaisi kiinnostaa Outi Väisäsen kirja "Samasta padasta". Ystäväni oli valmistanut herkullisen "Mausteinen linssipata ja fetaa" -aterian tuon kirjan ohjeilla.
Lähipäivinä aion laittaa ruokaa tuolla ohjeella. Näin juuri näitä yhteisiä ruokaideoita jaetaan. Mikä sen mukavampaa :))

Tästä on hyvä napata tuore sämpylä ja nautiskella kotoilusta!
Nämä sämpylät jäävät varmasti omiin suosikkiresepteihini. 
Me söimme näitä lounaalla keiton kanssa.  Kiitos vinkistä Teppo!

2 kommenttia:

  1. Voi kun sais itse tehtyä noin herkullisen näköisiä, täytyy yrittää ja vielä tuo voinokare sämpylöiden päällä. Upean näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos! Ihana tunne saada kommenttia blogiini:))
      Suurin homma ainakin itselläni on aloittaa leipominen. Loppu sujuu kuin itsestään.
      Palkkio vaivannäöstä tulee jo uunista leijuvien herkullisten tuoksujen mukana.
      Tsemppiä leivontaan!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.