Sivut

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Vuohenjuustobroileria ja suppisrisottoa



Tämä ruoka kuuluu sarjaan "hetkessä herkullista". Tai ollaksemme tarkempia, risoton tekemiseen kuluu pari hetkeä. Emme näköjään kyllästy talon Miehen kanssa helposti vuohenjuustoon, tuoreeseen kypsään mangoon, broileriin, suppilovahveroihin ja hyvin tehtyyn risottoon. Nam nam!
Yleensä ostan maustamatonta broileria, mutta kiireeseen kelpaa oikein hyvin valmiiksi maustetut. Ne saavat olla mielellään lähellä tuotettua ja esim. valkosipuli-yrttimarinoituja.
Normaaleja aikuisen ruoka-annoksia tulee näistä aineista ehkä neljälle. Teen lähes poikkeuksetta ruokaa niin runsaasti, että syömme samaa ruokaa toisen kerran myöhemmin. Tämän aterian tein viime viikolla lounaaksi.

Aineet

450 g broilerin sisäfileitä (suolaa ja pippuria naturel-fileille)
kiekko vuohenjuustoa jokaista filettä kohti
tuoretta kypsää mangoa paloiteltuna

Tätä kasvisliemijauhetta saa S-ryhmän kaupoista. Hyvää, mutta aika paljon suolaa!

Risottoon tulee

1 rkl öljyä + voita
1 salottisipuli
3 dl risottoriisiä
kourallinen kuivattuja (tuoreita / pakastettuja) suppilovahveroita 
1 dl valkoviiniä / 1 dl vettä 
5 dl Luomu kanalientä (ei sisällä suolaa) tai vastaava määrä kasvislientä
Saimme tuliaisena tätä aitoa, hyväaromista  kanalientä.

n. 50 g Grano Padona-raastetta (tai Parmesania)
suolaa
mustapippuria

Grana Padanossa ei ole niin paljon suolaa kuin Parmesanissa.

 Aloita risoton valmistaminen sulattamalla öljy/voi kattilassa.
Lisää pieneksi hakatut sipulit ja riisit.
Kuullottele sipulia ja riisi läpikuultavaksi kohtalaisella lämmöllä.
Lisää mukaan pieneksi rusennetut / pilkotut sienet ja kuullota hetki.
Lisää valkoviini tai vesi ja sekoittele seosta.
Aloita kanaliemen lisääminen pikkuhiljaa riisin mukaan.
Muista sekoitella seosta välillä, jotta risotto alkaa tekeytyä.



 Risoton kypsyminen kestää n. 20 min. Riisit saavat jäädä napakoiksi ts "al denteksi ".

Paista broilerifileet kypsiksi paistinpannulla öljy-voiseoksessa.
Lämmitä vuohenjuustokiekkoja pannulla ja halutessasi myös mangokuutioita.


Kokoa annokset suoraan lämmitetyille lautasille ja koristele yrteillä.
Tarjoa halutessasi hyvää, raikasta perussalaattia erilliseltä lautaselta.

Tässä vielä kanaliemen maahantuojan tarkempi risoton keitto-ohje!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.