Ruokapuolella eräs varmin kevään merkki perheessämme on iki-ihanan coleslaw-salaatin ilmestyminen ruokapöytäämme. Se on vaan niin hyvää, raikasta, kevyttä ja monipuolista salaattia, ettei juuri nyt tule parempaa mieleen. Olin ostanut kyseistä valmissalaattia monet kerrat, kunnes tajusin että sitä on helppo tehdä itsekin. En malta millään odottaa kotimaista varhaiskaalia, mutta näin terveellisistä aineista ei voi tulla huonoa ruokaa edes ulkomailla viljellystä kaalista.
Raasta aineet isoon kulhoon ja lisää kastike päälle. Sekoittele ja anna maustua. |
Tällä kertaa raastoin porkkanat ja pilkoin kaalin ihan käsipelillä, koska tein pienehkön annoksen. Parhaimmillaan se on muutaman tunnin kuluttua valmistumista, mutta säilyy jääkaapissa (jos säilyy;)) muutaman päivän.
Oma ohjeeni on alunperin Kari Aihisen reseptin pohjalta, mutta vaihtelua saa lisäämällä raaka-aineita (omena, selleri, kesäkurpitsa jne) ja käyttämällä kastikkeessa omia lempimakuja. Meillä tykätään eniten juuri tällä tavalla tehdystä coleslawista.
Aineet pienehköön salaattiin
1 -2 porkkanaa (n. 160-200 g kuorittuna) raastettuna karkealla terällä
280 g varhaiskaalia suikaloituna ohueksi silpuksi
Kastikkeen aineet
1 prk (1½ - 2 dl) creme fraichea, smetanaa, kermaviiliä tms
n. ½ - 1 dl majoneesia (Hellmann's)
2 tl sinappia (Dijon, Kotisinappi tms)
2 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunan mehua)
1/2 tl suolaa
n. 2 tl hunajaa (tai sokeria)
mustapippuria pari pyöräytystä myllystä
mustapippuria pari pyöräytystä myllystä
1 raastettu valkosipulin kynsi (Jätä tämä pois ellet tykkää valkosipulin mausta!!)
paahdettuja pinjansiemeniä (vasta ruokailun yhteydessä, pehmenevät muuten)
Aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään kaali-porkkana seokseen. Määrä tuntuu suurelle, mutta imeytyy hyvin vihanneksiin ja tekee salaatin riittävän mehukkaaksi.
Varhaiskaali on mehukasta ja pehmeää rakenteeltaa ilman lisätoimia. Toki kaalisilppua voi "kaulita" tai survoa puunuijalla pehmeämmäksi.
P.S. Oli ihan pakko maistaa juuri uunista tulleen pataleivän päällisenä! Herkkua!!
Grillatun hampurilaisen lisukkeena tämä salaatti on lähes 'pakollinen'.
paahdettuja pinjansiemeniä (vasta ruokailun yhteydessä, pehmenevät muuten)
Dijon-sinappi oli päässyt loppumaan. Tämä + makea kotisinappi oli hyvä vaihtoehto. |
Varhaiskaali on mehukasta ja pehmeää rakenteeltaa ilman lisätoimia. Toki kaalisilppua voi "kaulita" tai survoa puunuijalla pehmeämmäksi.
Tämä annos mahtui n. 8 dl rasiaan. Maistuisi vaikka heti, mutta maltetaan vähän! |
Grillatun hampurilaisen lisukkeena tämä salaatti on lähes 'pakollinen'.
Namnam! Hyvin toimi, kiitos reseptistä.
VastaaPoista🥰 Hieno juttu! Nyttemmin teen majoneesin itse ja on tuplasti parempaa! Sekin ohje löytyy blogistani.
PoistaToinen vinkkini on käyttää kaalin tilalla keräsalaatin sisuslehtiä. Lapsille maistuu tuo versio paremmin! Vink vink! 😋 Kiitos sinulle!