Sivut

torstai 13. huhtikuuta 2017

"Keventäjän" kalakeittoa kiirastorstaina


Kalakeitto on maistuvaa ruokaa sekä juhlavana että arkisena versiona. Tänään oli tarkoitus tehdä arkisempaa versiota, mutta silti erittäin hyvää. "Tässä on hyvät maut", sanoi talon Mies ennen kuin ehdin kysellä mitään. Kotoinen kalakeitto maistui oikein hyvin itsellenikin. Laitoin keittoon 4 itsetehtyä kalaliemipalaa :))
Viikko vieraalla maalla ja erilaisella ruokavaliolla saa itsetehdyn ruoan maistumaan entistä paremmalle. Kyllä ruoan tekeminen on sitten mukavaa!

Aineet kalakeittoon (3 - 4 henkilölle)

Pilko kasvikset aika pienikokoisiksi, jolloin ovat nopeammin pehmeitä.
2 - 4 perunaa 
5 porkkanaa
1 palsternakka
6 maa-artisokkaa


1 pkt (400 g)pakastekalaa
puolikas purjoa (vihreämpi puolikas)
n. 7 dl kalalientä (jos suolaista, älä lisää suolaa maistamatta ensin)
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl suolaa (tai kalakastiketta)
(1-2 tl riisiviinietikkaa/valkoviinietikkaa)
pippuria
suolaa
(2 dl kuohukermaa, ellei tarvitse keventää)
tilliä oman maun mukaan

Kuori ja pilko kasvikset.
Lisää ne kiehuvaan veteen tai kalaliemeen.
(ellei ole kalalientä, lisää mausteita)
Anna kasvisten kiehua noin 10-15 min. (riippuu palojen koosta)
Lisää pilkottu purjo ja kalapalat.


Seitipalat vaativat muutaman minuutin kypsennyksen. Tarkista keittoaika laatikon ohjeesta. Lisää hieman vettä, jos nestettä on liian vähän.
Nyt voit lisätä kerman. Ja kyllä! Kerman kanssa saa kaksinverroin parempaa!!
Älä kiehuta enää pitkään. Muutama minuutti riittää tai jopa pelkkä kuumennus.

Meillä syötiin tänään kermalla "kevennettyä" keittoa, koska muuten maku ei ole niin hyvä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.