Sivut

lauantai 13. toukokuuta 2017

Helpot, nopeat ja gluteenittomat bataattirieskat

Bataattirieskat maistuvat iltateen kanssa salaatilla, savujuustolla ja kurkkuviipaleilla päällystettynä.
Ensimmäiset koskaan leipomani bataattirieskat ovat uskomattoman hyvänmakuisia. Valmiista bataattisoseesta ne syntyvät pienellä vaivalla ja uskoisin maistuvan perheen pienimmillekin. Onneksi haikailin eilen perunarieskojen perään ja sain kuulla ystävältäni Saaralta näistä bataattirieskasista. Ja onneksi jääkaapistani löytyi "pötkylä" valmista bataattisosetta. Jauhoja ja kananmunia löytyy yleensä aina kotoa.


Netistä löytyi useampiakin bataattirieskojen ohjeita, mutta omani poikkeaa hieman kaikista löytämistäni. Gluteenittomien jauhojen tilalle sopivat monet muutkin jauhot.


Aineet n. 16 bataattirieskaan

4 dl bataattisosetta
3/4 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl kaurajauhoja
3 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta


Teko-ohjeet

1. Yhdistä bataattisose ja kananmunat.
2. Lisää suola ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe.
3. Sekoittele tasaiseksi, mutta älä vaivaa enempää.
4. Ota lusikalla kekoja leivinpaperoidulle pellille.


Rieskat paistuneet 10 min. Hyvin ovat kohonneet, mutta ei vielä ruskeita pilkkuja pinnalla.
5. Taputtele jauhotetuin sormin keot tasaisiksi rieskoiksi.
6. Pistele haarukalla rieskat ja halutessasi tee kuvioita pintaan.
7. Paista 220 asteen lämmössä n. 20 min. (kiertoilmauunissa 200 ast.)
8. Voitele halutessasi sulalla/kirkastetulla voilla.


Nämä ovat valmiita puolessa tunnissa ja ovat helppoja tehdä vaikka viikonlopun aamiaiselle, retkievääksi tai muuten vaan välipalaksi tai kahvileiväksi.


Ihanaa ja säätietojen mukaan lämpöisempää aikaa kaikille blogini lukijoille! Hämeenlinnan Sulasol-musiikkijuhlat jatkuvat hyvän, mutta koleahkon kevätsään vallitessa. Harmittaa aika paljon, etten päässyt polvileikkaukseni takia mukaan, mutta onneksi ystävieni lähettämät kuvat ja videot ilahduttavat paljon :))

Kaikkein eniten olisin halunnut päästä ihailemani Kyn-kuoron konserttiin! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.