Sivut

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Hampurilaiset nyhtöbroilerilla + pieni päivitys


Yllä olevassa kuvassa superherkullinen hampurilainen ei näytä kovin houkuttelevalle. Voin kuitenkin vakuuttaa, että ensimmäinen kokeiluni nyhtäkanan tai oikeastaan nyhtöbroilerin kanssa meni kerralla niin sanotusti maaliin. Helppotekoisempaa ja maukkaampaa hampurilaisen lihatäytettä on vaikea keksiä. 

Sämpylät on tehty tutulla entisellä ohjeella. Tällä kertaa alustaminen sujui kokonaan koneella ja siitä huolimatta sämpylät onnistuivat mallikkaasti. Ohje löytyy alla olevasta linkistä.



Kahdessa 500 g pakkauksessa oli riittävästi broilerinlihaa isommallekin porukalle.

Leivoin sämpylät ja laitoin broiskut maustumaan edellisenä iltana.  

Mikäli ostit valmiiksi maustettua broileria, jätä tämä vaihe pois! 

Tilkka öljyä, 1-1,5 tl suolaa ja 2-3 tl lempimausteitasi (esim paprika, Jerk, curry) sekä maustamattomat broiskut kulhoon tai muovipussiin, hölskyttely ja seos yöksi jääkaappiin maustumaan.


Aamulla uuni kuumenemaan ja maustekastiketta tekemään. Selailin reseptejä netistä, mutta ihan omaan makumaailmaan sopivaa ei tuntunut millään löytyvän. Hieman soveltamalla ja lopputulosta etukäteen "makustelemalla" päädyin seuraavaan maustekastikkeen reseptiin. Onnistui niin hyvin, että haluan kirjoittaa muistiin ja tehdä vielä uudelleen samalla ohjeella. Ei tähän kyllästy vielä yhden kerran jälkeen.

Maustekastikkeen maku tuntui riittävän makealle ja hapokkaalle. Hyvää jo tässä vaiheessa.
Aineet maustekastikkeeseen (n. 1 kg lihaa)

½ dl fariinisokeria
3 rkl Teriyaki-marinadia tms 
1 rkl valkoviinietikkaaa
1 rkl riisiviinietikkaa
3-5rkl tomaattipyrettä
4 kpl valkosipulin kynsiä puolitettuina
1 tl suolaa
mustapippuria, chilihiutaleita, broilerimaustetta ym oman maun mukaan

(halutessasi savun makua käytä 1 tl esim Poppamiehen nestemäistä savuaromia / savupaprikajauhetta)


Jos käytät maustamatonta broileria, lisää hiukan suolaa ja broilerimausteita. 

Sekoittele maustekastikkeen ainekset kulhossa. 
Kippaa maustetut broilerit uunivuokaan ja kaada maustekastike päälle. 

Kuumenna uuni aluksi 200°. 
Siirrä vuoka uuniin noin 1/2 tunniksi. 
Pienennä uunin lämpöä 150° ja anna vuoan olla uunissa vielä noin 2 tuntia. 

Nyhdä broileri kahden haarukan avulla ja anna lihan imeä vuoassa olevaa nestettä. 





Vuoka kannattaa suojata foliolla tai kannella koko paistumisen ajan kuivumisen estämiseksi.


Hieman vajaan kolmen tunnin kypsennyksen jälkeen broilerin kypsyys on hyvä, liha mureaa ja mehevää.

Nyhtämisen jälkeen kippaa liha takaisin vuokaan, jolloin maukas neste imeytyy lihaan.

Hampurilaisiin tuli lisäksi salaattia, coleslaw-salaattia, grillattua persikkaa, Cheddar-sulatejuustoa, paprikaa ja kastikkeina majoneesi ja BBQ. (lapsille vain ketsuppia)



Persikat ja nektariinit ovat kuuluneet grilliherkkuihimme jo muutaman vuoden ajan. Hieman voita ja ruskeaa sokeria tai hunajaa leikkauspintaan karamellisoi hedelmän makeaksi.




Sämpylät saattavat palaa hetkessä kuumassa grillissä, joten ei kannata lähteä kauaksi.






Tänään oli kertakaikkiaan mahtava päivä lastenlasten kanssa ihmetellä kuusen oksalla näkyvää linnunpesää, kuunnella lintujen laulukonserttia, ihailla kukkia ja löytää monta muuta ihmettä ihan pihapiiristä. Oli ihanaa katsella "lapsen silmin" ympärilleen. Kotimaiset puutarhamansikat maistuivat makoisille, vaikka kaikki eivät olleet täysin kypsiä. Pian päästään jo poimimaan luonnon mansikoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.