Sivut

perjantai 2. kesäkuuta 2017

Mirjan helpot ja herkulliset juustosarvet



Mirjan helpot juustosarvet (16 kpl)

4 dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamj+3 dl vehnäj)
4 dl Emmental-raastetta (käytin Mozzarella-Emmental raastetta)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
150 g voita
1,5 dl maitoa

Pinnalle kevyesti vatkattu kananmuna ja unikonsiemeniä

Paista n. 200 ast / n. 10-15 min

Paista lehtikaali-juustosarvet 175 ast / 20-25 min

Voi saa olla jääkaappikylmää ja murustelu onnistuu nopsasti käsin, toki myös yleiskoneen leikkurilla.
1. Nypi jauhot, voi, juusto ja suola murumaiseksi seokseksi.
2. Sekoita neste sekaan vaivaamatta kuitenkaan pitkään. 
3. Vie taikina lepäämään jääkaappiin n. ½ tunniksi.


4. Jaa taikina kahteen osaan, siirrä toinen kylmään ja kaulitse toinen hyvin jauhotetulla alustalla kiekoksi. 
5. Leikka taikinapyörällä 8 sektoriin, kääri sarviksi ja voitele kananmunalla.
 6. Ripottele pinnalle esim unikonsiemeniä ja  paista uunin keskitasolla.


Taikinaa on helppo kaulita pienen jauhomäärän avulla. Kiekon halkaisija on n. 30 cm.
Sain näitä todella maukkaita juustosarvia viime syksynä vieraillessamme ystäviemme luona iltapäiväkahveilla. Ihastuin heti ja esitin toiveeni saada reseptin itselleni. Netistä löytyy toki pilvin pimein juustosarvien ohjeita ja olen tehnyt usein itsekin. Nämä ovat kuitenkin mielestäni parhaita koskaan syömiäni ja leipomiani.


Olen kertonut jo aiemmin mielipiteeni ruokahävikistä. Niinpä yritän jatkuvasti hyödyntää aiemmilta päiviltä tähteeksi jääneitä ruoka-aineita. Tänään löytyi jääkaapissa olevasta rasiasta eilisiä uunissa paahdettuja lehtikaalin tähteitä.


Samoin muutama päivä sitten hankkimastani juustosta oli vielä kimpale jäljellä. Voisikohan näitä molempia käyttää juustosarviin. Ainahan voi kokeilla :))


Lehtikaalista tuli hetkessä sopivan tuntuista "mössöä" sauvasekoittimen silppurilla.

Eilen lisätyn sitruunaöljyn ja suolan ansiosta lehtikaalin maku ja väri ovat säilyneet hyvinä. 
Juuston raastoin raastimen karkealla terällä.


Kaulitsin toisen puolikkaan taikinasta kiekoksi ja jaoin taikinapyörällä 8 sektoriin. Levittelin täytteet pinnalle ja  käärin sarviksi.

Ryöpätty pinaatti tai nokkonen sopii mielestäni myös hyvin lehtikaalin tilalle.
Voitelu kananmunalla, pinnalle vielä loput juustoraasteesta ja uuniin paistumaan.

Juuri uunista otettuna nämä sarvet "veivät kielen mennessään"! Maistuivat vielä jäähtyneinäkin :))
Pienensin uunin lämpötilan 175 asteeseen ja sarvet saivat paistua n. 25 min. Näin ne ehtivät kypsyä kunnolla myös sisältä.

Tämä on niin totta! Muistaisinpa sen useammin!

Vielä vähän lämmin puuro kookossokerilla ja kylmällä maidolla voisi maistua aamupuuronakin.
En ole ollut sitten lapsuusaikojeni mikään innokas puuron ystävä, mutta tänään tein aika mahtavalle maistuvaa persikka-aprikoosi-kauramannapuuroa. Suosittelen lämpöisesti sinullekin! Puuron ohje löytyy pussin takaa.



Ihania pehmeitä, kuivattuja aprikooseja jäi tähteeksi yli puoli pussillista eilisestä hedelmäkompotista. Ne maustoivat puuron entistä maukkaammaksi ja antoivat purutuntumaa. Onneksi kaapistani löytyi oikean kokoinen purkki säilykepersikoita.

Tässä vielä ohje pussin takaa. Puuro onnistuu varmaan aivan yhtä hyvin tavallisista mannasuurimoista.

Tekemässäni puurossa sokerina oli tottakai lempisokeriani eli kookossokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.