Tänään on hyvä syy leipoa mökkiolosuhteissakin. Lapsenlapset vanhempineen ovat luvanneet tulla tutustumaan lomailuumme ja Rönnäsin maisemiin. Aurinko paistaa ja meillä on vapaapäivä golfista, joten on todella mieluisaa odotella tulijoita. Energiaa tuntuu täällä riittävän heti aamusta ja leipomuskättä alkoi taas kuumottaa.
Talon mies toi kauniin mansikkaheinän aamulenkiltään. Nämä ovat lapsenlapsia varten. |
Mansikkaheinäkuva blogini ylätunnisteeseen on saanut onnellisen ja itseäni tyydyttävän päätöksen. Ruohikossa makaava mansikkaheinä pääsi kakkoseksi ja ei ole sanottua, etteikö sekin vielä jonakin päivänä näy blogini tunnuksena. Täällä Isnäsin alueella on löytynyt metsämansikoita päivittäin, joten on saatu herkutella riittävästi. Kyllästymisestä ei ole silti pelkoa!
Aineet 24 isoon cookieen
200 g voita
2½ dl sokeria
1 dl kookossokeria
1 rkl vaniljapastaa tai muuta vaniljaa
2 kananmunaa
6½-7 dl vehnäjauhoja
2½ tl leivinjauhetta
100 g pistaasisuklaata
100 g valkosuklaata
100 g tummaa suklaata
Tällä ohjeella tehty taikina on erittäin helppo eikä vaadi sähkövatkainta.
Paloittele aluksi suklaat aika karkeaksi rouheeksi. (Esim. leveäteräisellä veitsellä)
Ohjeet taikinan tekoon
1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon sokerit.
2. Lisää kananmunat ja vanilja seuraavaksi ja sekoittele.
3. Sekoita leivinjauhe ja suklaarouhe jauhoihin.
4. Kippaa jauhoseos taikinaan muutamassa erässä.
5. Sekoittele taikinaa sen verran, että kaikki aineet sekoittuvat tasaisesti.
6. Annostele taikinasta keksejä leivinpaperoidulle pellille esim kahden lusikan avulla.
7. Paista keksit n. 200 ast /n. 8-10 min
Tämä taikina leviää uunissa aika paljon, joten jätä tilaa keksien ympärille riittävästi. Yhdelle pellille mahtuu 8 cookieta.
Mikäli haluat tehdä pienempiä cookieita, lisää vehnäjauhojen määrää. Tällöin ne eivät leviä yhtä paljon (luulisin) ja pellille mahtuu 12 kerrallaan.
Ajoitus meni ihan nappiin! Pikkuleivät ovat valmiita, pitsa kohta uunissa ja pikkuvieraat vanhempineen pian täällä. Ihanaa ja herkullista viikonloppua kaikille!