Sivut

sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Kikhernenuudelia ja katkarapuwokkia

Hitaasti maistellen kaikki upeat maut hivelevät ja hemmottelevat makuhermoja tämän ruoan mukana.
Olen ihastunut kikhernepastaan ja nyt löysin myös nuudelit samasta raaka-aineesta. Nuudelit eivät ole olleet oma juttuni ennen täysjyvänuudeleita. Niissä on sentään hieman makua. Läpikuultavaa riisinuudelia ei tule syötyä, vaikka öljyssä paistaisi. Nuudelin helppous, nopeus ja hyvä maku löytyvät kikhernenuudeleista. Voi sentään, että maistuivat herkulliselle.  Oletko jo tutustunut tuotteeseen? Suosittelen!


Tämänpäiväinen ruoka ei ollut tylsää eikä tavanomaista. Makuja löytyi tulisesta makeaan ja raaka-aineita merellisestä metsäiseen. Minulla oli etukäteen jokin mielikuva ruoasta, jota halusin tehdä. En kuitenkaan olisi osannut arvata, että siitä tuli niin hyvää. Ihan pakko postata ohje ihan tuoreeltaan, kun muistan vielä ainakin suurimman osan käyttämistäni raaka-aineista. Jokainen voi lisäillä tai jättää pois aineita omien mieltymystensä mukaan.

Paljon proteiinia ja hyvää makua suoraan pakasteesta!

Makea tuore mango ja keskitulinen chili antoivat sopivasti makuja wokkiin.


Aineet katkarapuwokkiin 3-4 hengelle

1 rkl öljyä
250 g pakastettuja papuja
5 kpl varhaissipulia pilkottuna (varret lopussa)
1 valkosipuli pilkottuna
1 punainen chili pilkottuna
pala inkivääriä raastettuna (n. 2 rkl)
1 limen kuoriraaste + mehu
1 oranssi paprika
1 oranssi tomaatti
n. 2 dl kypsää mangoa pilkottuna
250 g jättikatkaravun pyrstöjä
n. 3 - 5 dl vettä
n. 1 rkl Maizenan vaaleaa suurustetta tms.

Koristeluun tuoreita yrttejä tms (meillä tänään myös puolukoita)

Maustamiseen jotakin suolaista, makeaa, hapanta ja tulista tai kirpeää oman maun mukaan. Laitoin tänään seuraavia aineita maistellen ja joitakin makuja välillä lisäillen. Katkaravun pyrstöt lisätään vasta valmiiseen ruokaan!!

2 - 3 tl suolaa
1 rkl riisiviinietikkaa 
2 rkl tummaa sokeria (kookos, ruoko..)
3 tl kalakastiketta
3 tl sitruunaruohotahnaa
1 rkl soijakastiketta + 1 rkl wasabi-tahnaa
½ dl makeaa chilikastiketta


Ohjeet (Ota katkaravut sulamaan lävikköön pari tuntia ennen ruoan valmistusta)
  1. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää siihen pavut. Kuullottele!
  2. Pilko ja lisää joukkoon sipulit ja valkosipulia maun mukaan.
  3. Pilko ja lisää aineita ohjeen mukaisessa järjestyksessä.
  4. Maizenan lisäämisen jälkeen kiehuttele pari minuuttia.
  5. Lisää sulaneet katkaravun pyrstöt laitettuasi nuudelit kiehumaan. 
  6. Lisää annoksen pinnalle tuoretta persiljaa tai korianteria.



Muista laittaa nuudelit kiehumaan siinä vaiheessa, kun lisäät Maizenan tai muun suurusteen ruokaan. Nuudelit kypsyvät nopsaan, mutta katso tarkka ohje pussin kyljestä! Suosittelen keittämään koko pussillisen samalla kertaa, ettei ruoka lopu kesken! 

Puolukat oli tarkoitettu vain koristeeksi, mutta maistuivatkin tosi hyvän hapokkaalle tällä lautasella. 


Hyvää ruokahalua ja mukavaa hetkeä hyvän ruoan parissa isommalla tai pienemmällä porukalla! Juhlamielelle ja hyvälle ruoalle voi kohottaa lasillisen hyvää kuohuviiniä ja kuunnella samalla mielimusiikkia. 

Onneksi tallensimme eilen Teemalta kertakaikkiaan upean Sakari Oramon johtaman Proms päätöskonsertin Lontoon Royal Albert Hallista. Sama konsertti löytyy toki Areenasta, mutta on helpompi  laittaa kuulumaan ja näkymään TV:stä. Olihan juhlavaa kuulla 100-vuotiaan Suomen kunniaksi suomenkielistä laulantaa suoraan Lontoon ja koko Euroopankin huippukonserttisalista. Pääsispäs joskus paikan päälle!

Finlandiaa huippukonsertista    Klikkaa, jos kiinnostaa!

1 kommentti:

  1. Samaa kuuntelin ja siksi varmaan ruokakin onnistui musiikin ja sinun ohjeillasi. Upea musiikki taustalla keittiössä kokkailen, onnistuin mielestäni hyvin. Musiikkia kuunnellen ja "kokkaillen"

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.