Sivut

lauantai 21. lokakuuta 2017

Paras kotitekoinen hillo ja upea konsertti


Hillokärpänen puraisi oikein kunnolla tänä syksynä. Tykkäämme molemmat talon Miehen kanssa syödä pannaria, paahtoleipää, lettuja ja vohveleita hillon kanssa. Monet kaupoista ostetut hillot ovat liian sokerisia omaan makuuni, joten paras konsti saada hyvää ja maistuvaa hilloa on tehdä sitä omassa kotikeittiössä tuoreista aineista.


Appelsiini sopii erinomaisesti porkkanaan tässä pikkusiskoltani saamassa reseptissä. Olen päässyt maistamaan sitä kerran hänen luonaan ja tykkäsin todella paljon. Olen tehnyt joka syksy runsaasti kanelilla maustettua omenahilloa. Talon Mies on tottunut laittamaan sitä aamupuuroonsa ja minä jogurttiin. Se on hyvää pitkin talvea. Nyt jäi omenahillot tekemättä, mutta keittelin pieniä määriä muita hilloja.


Porkkanat ovat ympäri vuoden lempijuureksiamme. Nyt tein niistä hilloa ja olin oikein tyytyväinen lopputulokseen. Vielä ehtii hilloja keittelemään ja niitä on kiva kaivella jääkaapin tai pakastimen kätköistä pitkin talvea. 

Keittelyvaiheessa syntyvän kuohun voi poistaa reikäkauhan avulla pinnalta, jolloin hillo kirkastuu.
Aineet ja ohjeet appelsiini-porkkanahilloon (n. 1 l valmista hilloa)

½ kg porkkanoita (mielellään luomu/pieniä)
1-2 appelsiinin kuoriraaste (luomu)
2 dl vastapuristettua appelsiinimehua (luomu)
1 dl vettä
½ pkt (165 g) hillo-marmeladisokeria (ohjeessa näin, mutta laitoin vähemmän)
  • Pese porkkanat huolella (kuori, jos vanhoja).
  • Kuutioi ne pieniksi kuutioiksi ja laita kiehuvaan veteen.
  • Kaada appelsiinimehu kattilaan ja lisää sokeri ja kuoriraaste.
  • Kiehuttele, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä. (n. 15 min)
  • Halutessasi soseuta hillo sauvasekoittimella. (saa jäädä "sattumia")
  • Purkita hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin, sulje kansi ja säilytä kylmässä.
Hillo-marmeladisokeri sisältää säilöntäainetta, mutta halutessasi voit lisätä annokseen n. 1 tl kuumaan veteen liuotettua sitruunahappoa. Ohjeet sen keittämiseen löytyvät pussin kyljestä.


Kauniiseen purkkiin pakattuna tätä hilloa voi viedä tuliaiseksi, antaa lahjaksi jne. Me veimme tätä naapurin Olavi-papalle, joka täytti viime viikolla 90v. Hän oli oikein iloinen lahjastamme ja aikoi maistella hetimiten aamupuuron kaverina. 




Tätä hilloa on tehtävä kohta lisää...
Ihan pakko vielä hehkuttaa tämän päivän LOITSUT-konsertista. Olimme KYN-kuoron upeaakin upeammassa syyskonsertissa Suvilahden Kattilahallissa. Vielä tätä naputellessani sävelet soivat päässäni ja kuorolaisten viimeiseen saakka hiottu liikunnallinen koreografia 'näkyy' silmissäni. Oli tosi antoisa elämys! 👏 Olen käynyt useissa kyseisen kuoron konserteissa ja uskallan suositella kaikille hyvän musiikin ystäville. 

Liikunnan ja laulun yhdistäminen vaatii varmasti paljon harjoittelua. Harjoiteltu oli :)) 

Kyllä soi kauniisti näiden naisten äänet isossa tilassa.
Iso kiitos kaikille unohtumattoman konsertin esiintyjille, kuoronjohtaja Kaija Viitasalolle ja muille Loitsujen tekijöille! Isoin kiitos tietenkin miniällemme! 💖Hän on laulanut jo pitkään tässä mahtavassa kuorossa!  KYNin esiintymiset

Monenlaista tunnelmaa oli konsertin esityksessä.

Esiintymispaikka Kattilahallin komeassa ja korkeassa salissa oli napakymppi. Tykättiin!

2 kommenttia:

  1. AI kuinka maistuvan makuista ja näköistä hilloa, maistuu varmaan minkä tahansa kanssa ja varsinkin aamupuuroon. Tätä on ehdottomasti tehtävä, kiitos ihanasta ohjeesta. Mukavaa loppuviikkoa ja polven pikaista toipumista, varovasti liukkaalla kelillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lämpöinen sekä kommentista että varoituksista! Nyt on järkevää pysytellä pari päivää sisätiloissa, jos mahdollista. Hrr..tulin juuri ulkoa ja sukat pyörii vieläkin jaloissa. Ja joo, pitänee tehdä uusi annos hilloa meidänkin, herkullista on! Pirteää loppuviikkoa sinne myös!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.