Sivut

lauantai 23. joulukuuta 2017

Maukkaat halloum-kasvispihvit

Muutama voissa kuullotettu punaisesta porkkanasta leikattu kiekko sopii hyvin tälle lautaselle.
Vieläkään ei ole jouluherkkujen aika. Yksi yö jouluun, koti on siivottu sekä kuusi koristeltu. Leppoisa ilta lahjavalvojaisineen venähti. Ihan pakko ihailla välillä kaunista joulukuusta ja vaihdella vielä koristeiden paikkoja. Mutta syödäkin pitää ja mielellään kevyesti. Jouluna ei enää kaloreita lasketa. 

Uskomattoman tuuheaoksainen käpykuusi on kaunis.
Tykkäämme molemmat kasvispihveistä ja niitä tuleekin tehtyä säännöllisin väliajoin. Haluan postata juuri tämänkertaisen ohjeen, koska pihvit olivat niin maukkaita ja helppotekoisia. Käytin ensimmäisen kerran Halloum-juustoa pihvien raaka-aineena. 


Aineet ja ohjeet n. 20 kasvispihviin

2 isoa porkkanaa
1 tumma porkkana
pala bataattia
1 palsternakka
1 rkl öljyä
1 punasipuli
pätkä purjosipulia
2-4 valkosipulin kynttä
1 pkt Halloum-juustoa
2 kananmunaa
vähän pippuria myllystä
1 tl Harissa tahnaa halutessasi (tai jotain muuta chiliä)

Paista pihvit lettupannulla tai paistinpannulla tilkassa voita. (tai öljyä)

  • Pilko sipulit pieniksi ja kuullota miedolla lämmöllä pehmeiksi.   
  • Kuori porkkanat ja bataatti ja raasta isoimmalla raastimen terällä.
  • Kuori ja raasta palsternakka.
  • Yhdistä raasteet ja kuullotetut sipulit.
  • Raasta halloum-juusto sekaan ja lisää kananmunat.
  • Sekoittele massa tasaiseksi paista pihvit keskilämmöllä kypsiksi.
  • Kasvispihvien paistossa ei kannata hätiköidä. Pihvi pysyy koossa, jos maltat paistaa riittävän pitkään miedolla lämmöllä


Pihvien lisäksi meille riitti lounaalla muutama parsakaalin kukinto ja tsatsiki-kastike.

Tsatsiki kastike kahdelle

1½ dl  valutettua turkkilaista jogurttia
n. 10 cm pätkä raastettua kurkkua valutettuna
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
tuoretta tai kuivattua minttua

  • valuta jogurtti ja raastettu, vähän suolattu kurkku (15 min riittää)
  • pilko valkosipuli ihan pieniksi paloiksi (tai raasta)
  • pilko tuore minttu 
  • yhdistä kaikki aineet ja anna mielellään tekeytyä puolisen tuntia




Nyt on ilmassa jo vahvasti joulun tuoksu. Laatikot paistuvat uunissa ja pieni kinkku on valmis. Meillä syödään tänä jouluna sekä kasvisruokaa, paljon erilaisia kaloja että maistellaan hieman kinkkua. Kalkkuna ei tänä jouluna päässyt joulupöytäämme, ehkä taas ensi vuonna.

Kukkakimput ja ruukkukukat sisällä ovat iso ilo silmälle etenkin talvella, kun luonnossa niitä ei voi nähdä. 


Vihreää, valkoista, hopeaa ja ripaus punaista. Kaunista! 


Tämä Kiipulan joulumyyntihuoneiston (Tawastilassa) ovensuussa istunut isokokoinen pukki on nukahtanut keräämään voimia suurta urakkaa varten. Kyllä siinä onkin touhua saada lahjat jaettua kaikille lapsille. Tontut ahkeroivat vielä viime hetken pakettien kanssa ja kohta on liikkeellelähdön aika. Meillä ainakin odotellaan kovasti pukkia.
                                Enkelijoulukalenterini 23. luukku

Sain tämän kauniin kristallienkelin 50v lahjana ihanilta ystäviltä.
Toivon tämän joulun antavan sinulle blogini lukija paljon iloa ja onnellisia hetkiä! Kunpa meillä kaikilla olisi aikaa pysähtyä, rentoutua ja rauhoittua jossakin vaiheessa miettimään joulun syvällisempää merkitystä. Ihanaa, että saamme tänään ennusteiden mukaan lisää lunta. Liikenteessä olevien matkaan paljon enkeleitä ja malttia. Toivottavasti joululiikenne sujuisi tänä vuonna ilman pahoja onnettomuuksia. 

2 kommenttia:

  1. Ay, mikä joulukuusi ja kuusen koristukset. Aina vaan niin mahtavia kasvispihvi ohjeita, seuraavan kerran teen tällä ohjeellasi, kiitos ohjeesta. Hyvää tulevaa vuotta, odottaen uusia ruokaohjeitasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kovasti kiitoksia! Kaikki ovat tänä jouluna kehuneet kuustamme, joten on se uskottava. Tykätään mekin!
      Joskus tuollaiset "pikapihvit" ovatkin niitä parhaita. Kasviksia voi vaihdella mielin määrin. Halloum-juustossa oli se juju tällä kertaa.
      Oikein hyvää ja onnellista Uutta Vuotta myös sinulle!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.