Oi mitä herkkua! Porkkala-munakasrullaa salaattipedillä. Syömään! |
Oli mahtava oivallus tajuta, että porkkalasta voi tehdä muutakin kuin leivänpäällistä. Mihin kaikkiin ruokiin laitankaan kylmäsavulohta? kysyin itseltäni muutama päivä sitten. Ihan samalla tavalla voin tehdä kunnon ruokaa porkkalasta. Toimii! 👌
Chocochilin porkkala Tästä linkistä saat hyvät ohjeet porkkalan valmistamiseen!
Siivutettua ja paloiteltua porkkalaa sekä punasipulia ohuina siivuina. |
Tällä kertaa tein ihan kokeilumielessä munakkaani ja sen sisälle tulevan kastikkeen gluteenittomina. Onnistui hämmästyttävän hyvin. Näin ollen tämä sopii myös erityisruokavalioiselle tai muuten vaan gluteenitonta ruokaa nauttivalle.
Sileää ja tasaista munakastaikinaa loppujen lopuksi. |
Paistopinta näyttää juuri sopivalle 25 min / 200 ast paistoajan jälkeen. |
Munakas paistui kauniisti pohjapuoleltakin. |
5 kananmunaa
5 dl maitoa
1/4 tl suolaa
1½ dl (gluteenittomia) jauhoja
1 tl öljyä vuoan voiteluun
- Vispaa hetkinen kulhossa kananmunien rakennetta rikki.
- Lisää maito ja suola sekä jauhot sihdin läpi koko ajan vispaten.
- Anna taikinan turvota sen aikaa, kun uuni lämpenee.
- Levitä reilu pätkä leivinpaperia pellille ja öljyä se kevyesti.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle ja paista 200 ast / n. 23 - 26 min
- Kiepauta hiukan jäähtynyt munakaslevy toiselle leivinpaperille, jos haluat paistopinnan päällepäin. (Ole varovainen, ettei luiskahda ja ruttaannu.)
Juustokastikkeeseen sopivat yrtit. Meillä mukaan tuli persiljanipun loput. Olisi voinut olla enemmänkin! |
Aineet ja ohjeet munakasrullaan tulevaan juustokastikkeeseen
2 rkl voita
3 rkl (gluteenittomia) jauhoja
1½ (Lisää maitoa, jos tuntuu vielä liian jäykälle.)
1 pkt (150 g ) valkohomejuustoa tai jotain muuta juustoa
100 g Pecorino - juustoa tms
hiukan pippuria halutessasi (maistele ensin, onko jo riittävästi makuja)
Juustokastikkeen ehtii tehdä mainiosti sillä välin, kun munakas paistuu uunissa.
- Sulata voi keskilämmöllä teflonkasarissa ja lisää jauhot sekoittaen vispilällä.
- Kun jauhot ovat hetken kiehahtaneet, aloita maidon lisääminen vispaten erissä.
- Paloitte valkohomejuusto ja raasta kovempi juusto kasariin.
- Kiehuttele hiljaisella lämmöllä muutamia minuutteja ja jätä sitten jäähtymään.
Tämän puuhastelun jälkeen alkaa munakasrullan viimeistely. Varaa reilu pala foliopaperia, jos haluat munakkaan säilyvän hieman lämpöisenä tarjoiluhetkeen saakka. Tämän voi myös lämmittää esim mikrossa. (testasin)
Levittele juustokastiketta tasaisesti joka puolelle levyä ja kastikkeen päälle porkkalaseos. Tällä kertaa halusin hieman raikasta makua mukaan, joten paloittelin siihen n. 10 cm pätkän kurkkua. Harkitsin ensi mandariinin tai appelsiinin lohkoja, mutta kurkku voitti. Kesäkurpitsan karkea raaste tai pienet kuutiot sopinevat myös keventämään ja raikastamaan juustokastikketta.
Kannattaa kaapia tai leikata kurkun siemenosat pois liian vetisyyden välttämiseksi. |
Granaattiomenan siemenet ja ihana kastike antoivat mukavaa makeutta ja kirpeyttä tälle aterialle. |
Pienet pakkaset ovat vilkastuttaneet lintulautamme elämää huomattavasti. Nyt joudutaan jo odottelemaan vuoroa vieressä olevan omenapuun oksilla. On kyllä tosi kiva seurata lintujen intoa ja yhteistyötä masun täyttämiseksi. Kaikille riittää ruokaa!
Mistäs tämä tähän tuli? Ei kai golfkenttä tässä vaiheessa viherrä? |
Hyvää jatkoa tälle aurinkoiselle pakkasviikolle sinulle, joka tänään tutustuit tähän postaukseen! Vielä ehtii osallistua arvontaam, jonka löydät 2.1. olevasta postauksesta.
Kylläpäs näyttää tämäkin munakas rulla hyvältä! Tosi mehevän näköinen. Olipa myös kiva kuulla että polvet kestäneet harjoituksissa..Mahtavaa!!♥
VastaaPoistaOli se hyvää ja vähän erilaista kuin entiset munakasrullat. Kiitos paljon sinulle!♡ Jo pienikin polvien kuntoutuminen on nyt iso ilo minulle. Hartain toiveeni on päästä taas kunnolla liikkumaan. Tykkään paljon kommentistasi, huomasit vielä polveni edistymisenkin.☆♡☆♡
VastaaPoista