Sivut

torstai 22. helmikuuta 2018

Hurmaava Red Velvet Cake


Juhlapäivän kunniaksi jaan harvinaisemman kakkureseptin. Enpä sentään tiedäkään, onko tämä kakku teille blogini lukijoille tuttu vai uutuus. Minä tein tätä ensimmäisen kerran elämässäni. Tähän kakkuun liittyy aika erikoinen tarina tai oikeastaan useampiakin. Tässä yksi monista; 1920-luvun New Yorkissa eräs ruokailija ihastui niin kovasti Waldorf Astoria hotellissa ruokaillessaan kakkuun, että kirjoitti jälkikäteen keittiöpäällikölle ja pyysi reseptiä itselleen. Kakun maku oli hänen mielestään samettisen pehmeän herkullinen. 


Keittiöpäällikkö suostui, mutta lähetti ison laskun asiakkaalle. Kostoksi hän kirjoitti reseptin muistiin ja jakoi sen kaikille kotikaupunkinsa asiakkaille. Tuskinpa tässä on totta nimeksikään, mutta 'Waldorf Astoria cake' -nimellä löytyy edelleen Red Velvet -kakun reseptejä.


Omassa kakussani on (no pitihän se taas arvata 😋)hieman muutoksia alkuperäiseen. Toisaalta uskon, että niin klassikko kuin onkin, tämä kakku on esiintynyt monessa eri muodossa. Tein kakun yhdessä pitkulaisessa vuoassa, vaikka ohjeen mukaan olisi kuulunut paistaa 3 erillistä pyöreää kakkua. 

Laitoin omaan kakkuuni kaakaon tilalle suklaamurskaa, koska kaakao oli päässyt loppumaan. Toimii!
Red Velvet Cake -kakun aineet ja ohjeet (vuoan vetoisuus n. 2 l)

150 g voita
3,5 dl sokeria
2-3 munaa (riippuu koosta)
4,6 dl (300 g) vehnäjauhoja
2 tl vaniljapastaa tms vaniljaa
n. 100 g tummaa suklaata (ohjeessa 2 rkl kaakaota)
1 tl leivinjauhetta
(½ tl suolaa; en laittanut, koska voi oli suolaista)
2,5 dl paksua jogurttia (ohjeessa piimää)
3 tl nestemäistä pun. väriä (ohjeessa 2-3 rkl ja punajuurimehullakin onnistuu)

1 tl valkoviinietikkaa (ohjeessa 1½ tl)
1 tl soodaa (ohjeessa 1½ tl)

Tuorejuustokuorrutus
n. 50 g voita (ohjeessa 100 g)
n. 2 dl tomusokeria (ohjeessa 600 g)
150g kinuski-tuorej. ja n. 150g maustamatonta Philadelphia tuorej. (ohjeessa 250 g maustamatonta tuorejuustoa)
(laitoin 1 prk sitruuna-lakritsi rahkaa kerrosten väiin; ei ollut ohjeessa)
  1. Voitele ja korppujauhota vuoka ja laita uuni kuumenemaan n. 180 ast.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekaan yksitellen, lisää myös vanilja.
  4. Yhdistä kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Leikkaa suklaa karkeaksi ja lisää ne kuivien aineiden sekaan.
  5. Lisää elintarvikeväri jogurtin sekaan.
  6. Kaada n. kolmannes jauhoista taikinaan ja sekoita hieman.
  7. Lisää seuraavaksi kolmannes jogurtista ja sekoita hieman.
  8. Lisää samoin loput aineet vielä varovasti sekoittaen.
  9. Yhdistä nopsaan valkoviinietikka ja sooda sekä sekoita ne taikinaan.
  10. Lusikoi taikina kakkuvuokaan. Tee lusikalla syvennys keskelle, sillä kakku kohoaa eniten keskeltä. 
  11. Paista kakkua n. 40 - 45 min / n. 180 - 200 ast uunin keskiritilällä. (suojaa foliolla, jos pinta uhkaa palaa)
  12. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis, kun tikkuun ei jää taikinaa.
  13. Anna kakun jäähtyä vuoassa 5-10 min ennen kuin kumoat ritilälle.
  14. Vaahdota kuorrutuksen voi ja tomusokeri keskenään. Varo tomusokerin pöllyämistä! Lisää juusto ja vaahdota vielä hetken aikaa.
  15. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja laita osa kuorrutteesta kerrosten väliin.
  16. Levitä tai pursota loppu kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Kuorrutteen maku oli mielestäni niin 'mauton', että halusin saada jotakin piristystä mukaan. Päivällä ostamani sitruuna-lakritsirahka sopi mielestäni hyvin kakkuun. En kuitenkaan suosittele heille, jotka eivät tykkää lakritsin mausta.

Punainen väri jogurtissa näyttää vahvalle, mutta haalistui aika paljon kakussa.


Halusin testata uutta leipävuokaani toivoen sen paistavan kakkuni kauniisti. Ainakin tämä kakku kohosi ja paistui oikein hyvin. Olisi tosin saanut olla uunissa muutaman minuutin lisää. Onneksi ei laskenut kovin pahasti ja oli todella mehevä keskeltäkin.

Otin kakun hieman liian aikaisin uunista, ettei vaan pääse kuivahtamaan. Onneksi keskikohta jää kuorrutuksen alle.
Tämä kakku on tarkoitus syödä vasta perjantaina vieraidemme kanssa. Tein sen valmiiksi mehevöitymään ja tekeytymään hyvissä ajoin jääkaappiin. 

Leikkasin sen verran toisesta päädystä, että pääsette näkemään kakun punaisen värin.
Hienoa torstaita ihan jokaiselle blogini lukijalle! Minä aion humputella tämän blogini 1-vuotispäivän ystäväni kanssa pääkaupungissa. Laittakaahan riittävästi vaatetta päälle, jos aiotte ulkoilla tänään! Hrr.. nyt on paljon pakkasta. (- 23,5 ast Hämeenlinnassa) ☃⛄

20 kommenttia:

  1. Kakku näyttää ja kuulostaa kyllä taivaallisen hyvältä:) Sylintäydeltä lämpöisiä onnitteluja sinulle ja ihanalle 1v-blogille♥ Täällä on niin mukava vierailla ja aina postauksen jälkeen alkaa massussa mukavasti kurnimaan..monta ihanaa reseptiä ja vinkkiä on täältä saanut! Kaunista talvipäivää ja mukavaa humputtelupäivää teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotona jälleen! Lämmin kiitos Päde kommentistasi! Olet mun blogitukihenkilö, tärkeä sellainen. <3 Vuosi on ollut elämäni vaikeimpia, mutta blogini ansiosta mennyt nopsaan. Viikonloppu lähenee ja toivottavasti sää hieman lämpenee. Sinulle paljon mukavia asioita tuleviin päiviin! :))

      Poista
  2. Onnittelut 1-vuotiaalle blogille. Kiitokset kaikista herkullisista resepteistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jani!<3 Tosi kiva, jos täältä on löytynyt vinkkejä kokkailuun. Hyvää tulevaa viikonloppua teille!:))

      Poista
  3. Hurjasti Onnea upeasta ja monipuolisesta blogista!Se innoittaa muitakin kokeilemaan uusia,ihania herkkuja!😊 Aurinkoisin pakkasterveisin Joutsenosta U ja J!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon kommentista! Tuntuu kivalle, että olette jaksaneet kannustaa tässä harrastuksessa. Aurinkoa, valoa ja hurjasti herkkuja myös sinne. Kokkailemisiin!

      Poista
  4. Mahtavan näköinen ja varmasti myös makuinen, kumpa pääsisi maistelemaan ��. Lämpimät halaukset rakas isosiskoni �� ja onnittelut mahtavasta blogistasi. Ihanaa päivää teille sinne pääkaupunki humputtelu-reissulle, naattikkee. Täällä aamukahvia nautiessani, vesi kirahti kielelle pelkästä kakun kuvasta saatika että olisi saanut maistaa sitä. On ihanaa kun aina keksit jotain uutta. Feliz 1 años día. Ja vielä kiitos siitä juustokakun ohjeesta jota olin toivonut, nam. Abrazos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihanan makuista! Ihan 'pakko' oli maistaa reissusta palattua. Talon Mies kehui kovasti makua, joten täytyy uskoa. Kakku oli tavanomaisesta poikkeava, mutta ei paha.
      Kiitos valtavasti ihanasta kannustuksestasi! Meillä taitaa olla sielunsisaruutta tässä ja monessa muussakin asiassa.<3 Abrazos Siskoseni!

      Poista
  5. Nam!
    Tätä kakkua en olekaan koskaan kokeillut,ehkä nyt kun alkaa kevään merkkipäiväsuma:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt uskallan suositella, maistoin juuri palasen! Välillä tekee mieli jotakin uudentyyppistä kakkua, vaikkakin perinteiset juustokakut ja suklaakakut ovatkin ikisuosikkeja. Aurinkoa ja iloa kevääseesi!

      Poista
  6. Herkulliset onnittelut ihanasta blogista ! Makoisan tuntuinen kakku jonka ainekset löytyvät kaapistani, joten jospa yllättäisin itseni viikonloppuna.☺ Aurinkoista kevään odotusta! T. M&J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa saada tällaista kommenttia. Kiitos sydämestäni! Suosittelen tätä helppotekoista kakkua, palkitsee kyllä makoisuudellaan. Kaunista ja aurinkoista viikonloppua teille sinne!

      Poista
  7. Onnea 1-vuotiaaksi ehtineestä blogista! Tänne on aina ilo tulla kurkkaamaan, mitä ihanuuksia olet tällä kertaa kehittänyt. :) Lämpimät terveiset rakennusblogipuolelta! Terv. S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon! Kiva kuulla, että ehditte täällä piipahtelemaan. Paljon onnea ja onnistumisia uuden kodin suunnittelussa ja toteuttamisessa:))

      Poista
  8. Onnittelut vuosipäivän johdosta. On ilo lukea blogia ja valmistaa maittavia ruokia blogin ohjeiden mukaisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että ihana kuulla! Lämpöinen kiitos Milla! Blogi on sekä työläs että rakas. Siis elämää parhaimmillaan.<3 Toivon todella, että resepteistäni saa vinkkejä ja hieman apua aterioiden suunnitteluun. Aurinkoa ja iloa sinne!

      Poista
  9. Onnittelut 1-vuotiaalle blogille. On ilo lukea reseptejä ja tehdä blogin ruokia. Näillä resepteill onnistuu aina! T. HK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva lukea tuollaista kommenttia :)) Kiitos paljon! Ruokablogeista on hyötyä omaankin kokkailuun. Uudet ja unohtuneet reseptit innostavat kokeilemaan. Oikein hyvää viikonloppua sinne!

      Poista
  10. Red Velvettiä tein viikko sitten ja hyvin maistui ! Oli tuhtia tavaraa ja makeaa☺ Viikolle osui monet vieraat ja kaikki tykkäsivät kovasti. Punaväriä ei tosin ollut ja punaviiniä ei kannata kokeilla😉 Ei nimittäin toimi....t. Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Punaviini lasissa ja kakku ilman väriä;=) Kiva kuitenkin, että maku ei kärsinyt. Meillä tykättiin myös kovasti kakun koostumuksesta ja 'muhkeasta' mausta. Kiva, kun kommentoit. Kiitos paljon Miia!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.