Jauhelihapizzan monet variaatiot ovat pitäneet pintansa lukemattomien muiden pizzojen joukossa. Nopeaa, helppoa ja aina onnistuvaa ruokaa on ilo kokata. Eilen halusin testata uutuutta (itselleni), joka on tavallisen jauhelihan kasvisversio. Elovena on tullut tutuksi hyvien kaurahiutaleiden ansiosta. K-kaupan kasvisruokaosastoa tutkiessani osui silmiini Muru -kaurajauhis ja sehän pääsi saman tien ostoskärryyni.
Pastaa aioin itsekin ensin, mutta teinkin pizzaa. |
Takana näkyvät jauhot ovat mielestäni erittäin toimivia pizzataikinassa. |
Pitkästä aikaa pizzapohjaa ilman leipäjuurta. (Olin kylässä ja leipäjuuri kotona.) Onnistui tämäkin! |
Pohjataikina
2 dl vettä (37 tai 42 ast riippuen hiivasta)
n. 1/5 paketti eli 10 g tuorehiivaa tai ½ pss kuivahiivaa
ripaus (1 tl) sokeria
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja (mieluiten 00-jauhoja)
- Lämmitä vesi sopivaan lämpötilaan riippuen siitä, kumpaa hiivaa käytät. 37 ast tuorehiivalle ja 42 ast kuivahiivalle. (Omani oli viileämpää, koska kohotin taikinaa jääkaapissa muutaman tunnin ajan.)
- Lisää sokeri ja hiiva ensimmäisenä veden sekaan, sitten öljy ja suola. Vispaa jauhoja nesteeseen aluksi vispilällä ja loput käsin alustaen. Alustamista eli vaivaamista kannattaa jatkaa sen aikaa, että taikina alkaa irrota kulhon reunoilta. Taikina tuntuu kiinteälle, kun sitkoa on muodostunut riittävästi.
- Jätä taikina kohoamaan liinalla peitettynä lämpöiseen paikkaan. Voit kylmäkohottaa taikinan jääkaapissa ja ottaa työpöydälle siinä vaiheessa, kun alat valmistella muita pitsaan tulevia aineita.
Kaurajauhispizzaan tulevien aineiden valintaan vaikuttavat ovat makumieltymykset.
Meidän pizzaan valikoitui tällä kertaa
- pohjalle kauttaaltaan tomaatti-pecorino kastiketta (Barilla 400 g purkista n. 2/3)
- valkosipulinkynsiä pieniksi pilkottuna
- kaksi punasipulia viipaleina
- 1 pss kaurajauhista pussin ohjeen mukaan paistettuna (lisäsin pari valk.sip. kynttä jauhiksen sekaan)
- yksi makea suippopaprika
- 1 mieto chili viipaloituna (poistin siemenet)
- 1 nippu pilkottua basilikaa
- n. 50 g raastettua Väterbotten juustoa (tms vahvaa juustoa)
- n. 70 g Maatilan parhaat juustoraastetta
- n. 100 g Emmental-Mozzarella juustoraastetta
Rucolan ja babypinaatin lehdet viimeistelivät tämän pizzan. |
Kasvismoussaka, monipuolinen salaatti sekä uunipaahdetut viinirypäleet ja tomaatit olivat ihana kokonaisuus! |
Poistin rypäleiden oksat ennen kuullottelua, jotta niitä on helppo lisätä salaattiin. En osaa sanoa, irtoaisiko nestettä vähemmän, jos olisin jättänyt oksat paahdon ajaksi paikoilleen.
Toivottelen hyvää joulukuun viikkoa sinulle, jolla oli aikaa käydä kurkkaamassa blogini kuulumisia. Kiitos että teit sen! 😘 Toivon tottakai, että sait jotakin vinkkiä omaan ruoanlaittoosi! Joulun aikaa lehdet ja blogit pursuavat toinen toistaan herkullisemman tuntuisia ruokia ja leivonnaisia. Omat suunnitelmani ovat vielä vaiheessa. Olisipa hienoa saada uusia ideoita ja vinkkejä maistuviin jouluruokiin. 😋😀
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.