Sivut

lauantai 5. tammikuuta 2019

Tortillat kätkevät sisäänsä Seitan-kebabia



"Voiko kasvisruoka oikeasti olla näin maukasta?" kysyi ruokailemassa ollut ystäväni eilen. Eikä siinä vielä kaikki! "Olen syönyt paljon valmistamaasi ruokaa, mutta tämä taitaa olla parasta", hän jatkoi. Itse olen usein varauksellinen maistaessani uutta ruokaa.  Tämä annos tärähti suoraan makuhermooni. Nyt oli helppo olla samaa mieltä vieraani ja Miehen kanssa. Ruokapöydässämme ei ole aiemmin ollut Seitania. Onneksi otin oman K-Supermarketin Vegehyllystä kasvisosaston vastaavan suosittelemaa valmistetta. Kyselin Vöner-viipaleita, mutta niitä ei ollut kaupan valikoimissa.


Aika monet etsivät nykyisin helppoa, itsetehtyä ja maukasta ruokaa. Tämän ruoan maukkaus riitti ainakin meille. Ulkonäkö ei ole maailman kaunein, mutta maku korvaa sen. Parasta tässä ateriassa on se, että ruoan voi tehdä paistovalmiiksi hyvissä ajoin. Aamulla ahersin alle puoli tuntia keittiössä ja lähdin asioille. Iltapäivällä tein salaatin seurustelun lomassa ja esivalmisteltu ruoka muhi uunissa. Muhkeat tuoksut lupasivat paljon, eikä maku tuottanut pettymystä. Tätä lisää mahdollisimman pian! 😋


Seitankebabtortillat itsetehtyinä löydät tämän linkin takaa.


Ylimääräinen kastike kannattaa kipata tortillojen päälle, jotta ne pysyvät mehevinä.
Seitan-kebabtortillat täynnä muhevaa makua (6 kpl)

Tortillan sisään tuleva kastike
1 pkt Seitan-kebabia
2-3 sipulia (salotti, punas tms)
valkosipulia oman maun mukaan
1 rkl öljyä
3-4 rkl tomaattipyrettä
1 prk tomaattisurvosta
1 prk kikherneitä suolaliemessä
2 tl worcester-saucea
1 rkl modenalaista balsamietikkaa
1 tl savupaprikaa
2 tl oreganoa ja timjamia tms kuivayrttiä
1 suippopaprika
(chiliä halutessasi)
(suolaa, jos sille tuntuu. Itse en lisännyt.)
n. 100 g juustoraastetta (Oltermannia minulla)

Lisäksi tarvtset
6 isoa vehnätortillaa (1 pkt)
1 prk pineapple (tms) salsaa
n. 100 g juustoraastetta (hyvin gratinoituvaa, jos tulee päällimmäiseksi)
1 prk Koskenlaskija Ruoka cheddaria (Valio)

Tortillojen kanssa maistuu joku hiukan makea hillo. Meillä oli tänään valmista viikunahilloa, jonka makuun ihastuimme kaikki.

  • Valitse uunivuoka, johon mahtuu sopivasti 6 tortillaa. (n. 20x30cm) Vuoraa se leivinpaperilla. 
  • Kuumenna paistinpannu, lisää öljy ja kippaa Seitan-kebabit pannulle. Anna niiden ruskistua samalla, kun pilkot sipulit ja suippopaprikan.
  • Lisää sipulit pannulle, pienennä lämpöä ja kuullottele aineita muutama minuutti.
  • Lisää pannulle tomaattipyre, tomaattisurvos, huuhdellut kikherneet ja pilkottu suippopaprika.
  • Mausta kastike joko ohjeen mukaan tai omilla lempimausteillasi.
  • Lisää juustoraaste kastikkeen sekaan, jos haluat sen sakenevan. Näin se pysyy paremmin tortillan sisällä.
  • Levitä tortillaplätylle salsaa ja reilu annos kastiketta.
  • Taittele tortillat ja aseta ne uunivuokaan vieri viereen saumapuoli alaspäin.
  • Halutessasi levittele ylimääräinen kastike tortillojen päälle.
  • Ripottele pinnalle juustoraaste ja Koskenlaskija Ruoka cheddar. (nuo juustot voinee laittaa päinvastaisessakin järjestyksessä. Itse tein näin, koska meillä ei ollut vielä aamulla Koskenlaskijaa.)
  • Paista vuokaa n. 220 ast/n. 20 min tai kunnes pinta on ruskistunut. 
  • Anna tortillojen vetäytyä jonkun aikaa foliolla peitettynä.  
Tein monipuolisen salaatin näiden tortillojen kylkeen. Maut sopivat hyvin yhteen ja  ateria oli todella ravitseva ja herkullinen. Viikunahillo antoi mukavasti makeutta tähän ruokakokonaisuuteen.



Iltapäiväkaffella maistuivat tämän joulunajan ensimmäiset joulutortut. Kermavaahto-rahka-luumuhillolla täytetyt voitaikinasarvet sekä viikunahillotortut olivat sopiva päätös herkulliselle aterialle. Tänään vielä herkuteltiin, mutta loppiaisen jälkeen alkaa normaali arki.


Joulukuun alussa ihastuttivat lumihiutaleen muotoiset tortut. Nyt taikina kääntyi sarven muotoon.


Hyvää Loppiaisviikonloppua sinulle, joka kävit lukemassa nämä ruokavinkkini! On aika ihmeellistä, kuinka paljon hyviä kasvisruokavalmisteita löytyy kaupoista. Lihakebab on itselleni aika vieras. Siksi tämä seitan-kebab yllätti maukkaudellaan! Suosittelen testaamaan ainakin kerran tätä suomalaista tuotetta!

Hei! Vielä ehdit äänestää Parhaat Ruokablogit 1v kilpailun parasta reseptiä! 🤗 Mansikkaheinä osallistuu kisaan kasvisvoileipäkakun reseptillä ja on kiitollinen sinun äänestäsi!

Klikkaamalla tätä pääset äänestämään.
  

2 kommenttia:

  1. Olisinpa nähnyt tämän jutun ennen kauppareissua. Nimittäin mieleni teki kebabia, mitä syön vain harvoin. Monesti haluttaa jotain ”mättöä”, kun palaamme Välimeren rannalta parin viikon kalakuurilta 😀 Niin kävi tänäänkin, myöhään eilen kotiin reissusta palanneena. Emme kuitenkaan hakeneet kebabia, koskapa pakasteesta löytyi onneksi vielä itsetehtyjä lihapullia. Sulatin ne sitten lankkuperunoita täydentämään ja hyvältä ja kotoisalta maistuivat 😋 Nämä sinun seitan-kebabisi näyttävät kuitenkin niin hyvältä (ja ”luvalliselta”), että menevät varmasti kokeiluun. Kiitos taas vinkistä! Ai niin, ja ääni täältä myös annettu voileipäkakullesi 👍 Minulla ei riittänyt nyt aikaa saati energiaa osallistua tuohon kilpailuun, mutta toivon sinulle ansaittua menestystä 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja vielä lämpöinen kiitos äänestä Päivi! 💗
      Arvelinkin sinulla olevan tänä vuonna muita "kiireitä", golfia jne. Mutta tuleehan uusia kisoja. Sitten ehdottomasti osallistut! 👍
      Uudet kasvisruoka valmisteet ovat joka kerta arvoitus. Meidän vegenuoret onneksi vinkkaavat välillä. Tämä tuote oli tosin oma löytöni. 👌😋
      Postaan mahtavaa kuharuokaa parhaillaan, osittain sinun lubina-ohjeen innoittamana. Kiitos vielä siitäkin💖!
      Tervetuloa kotoisiin pakkasiin ja mukavaa loppuvuotta sinne! 😂

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.