Hedelmät ovat nyt herkullisimmillaan ja kohtuuhintaisia kauppojen hyllyillä.
Sitä mukaa kun viime kesän marjasaalis alkaa huveta pakasteesta hedelmien syönti lisääntyy ainakin meidän perheessä.
Lämmin hedelmäsalaatti on kylmien talvi-iltojen herkku. 90-luvulla tein tätä jälkkäriä, kun kodissamme oli suurempi joukko ruokavieraita. Vaniljajäätelö ja vaahterasiirappi lämpöisen salaatin pinnalla saa "kuolan valumaan" suupielistä.
Lämpimät hedelmät ja Tofu-vaniljajäätelö valeltuna vaahterasiirapilla 90-luvun henkeen |
Hyvin nukutun yön jälkeen itselläni tuntuu olevan virtaa eniten aamulla. Yleensä teen salaatin jääkaappiin "tekeytymään" hyvissä ajoin. Ruokailun alkaessa nostan jälkkäriastian kuumaan uuniin ja hyvät tuoksut alkavat pikkuhiljaa leijailla ilmaan.
Mielestäni mitkä tahansa hedelmät sopivat tähän herkkuun. Persikat, nektariinit ja päärynät ovat suosikkejani mangon ohella. Tällä kertaa meillä oli näitä hedelmiä.
Hedelmät lämpöiseen salaattiin
2 banaania (+ 1/2 sitruunan mehu banaanien pinnalle)
2 omenaa
1 appelsiini
viinirypäleitä
1 mango
1 prk ananasta
1 prk mandariineja
1 granaattiomena (puolet jätin koristeeksi)
n. 4 dl purkkihedelmien lientä + 2 tl vaniljasokeria
(2 halkaistua vaniljatankoa)
(kanelitankoja oman maun mukaan)
Mango paloitellaan ja granaattiomenan
siemenet kopsutellaan halkaistusta hedelmästä ottimella
Käytän purkkihedelmien liemen kostutukseen ja maustamiseen. Tällä kertaa pirskottelin hedelmien pinnalle 1/2 dl mantelille maistuvaa Amaretto-likööriä. (Alkoholi haihtuu uunin lämmössä pois, mutta hyvä maku jää.)
Hedelmäkulho menee uunivalmiina jääkaappiin.
Klo 10 aurinko on noussut korkealle ja sää lämmennyt sen verran, että hiihtolatu kutsuu. Julkaisen tämän postauksen jo nyt ja jatkan myöhemmin kertoen onnistuiko herkku tällä kertaa.
Ehkäpä joku saa tästä idean tämän hienon sunnuntain jälkkäriin :))
Hedelmäkulho oli 175 asteen uunin lämmössä reilu puoli tuntia.
Omenissa oli vielä purutuntumaa "hyvällä tavalla" ja muut hedelmät pehmeitä.
"Hyvää on!" sanoi talon Mieskin ja söi koko annoksensa.
Mikäli salaattia on huomenna jäljellä, loppu menee smoothieen.
Kiva blogi sinulla! Lueskelin postauksiasi illalla, ja heti siitä innostuneena valmistinkin tänään vähän parempaa sunnuntairuokaa kuin tavallisesti. Tämän hedelmäsalaatin taidan tehdä heti alkavalla viikolla, kun meille tulee vieraita. Se on päässyt ihan unohtumaan, vaikka tuttu ja terveellinen herkku onkin. Hyvää jatkoa blogillesi!
VastaaPoistaLämpöinen kiitokseni! Ihan mahtavaa saada myönteistä palautetta. Aloitteleva bloggari todella tarvitsee sitä!
VastaaPoistaMakumuistot lapsuudesta suorastaan tulvivat mieleeni, mitä useamman postauksen teen. Ihmeellistä!
Oikein hyvä, jos blogini saa aikaan intoa kokkaukseen. On se niin mukavaa ja palkitsevaa!
Mukavaa päivää ja herkullisia hetkiä ystävien kanssa!