Sivut

tiistai 21. maaliskuuta 2017

Musta Rudolf rulettaa




Suklaakakun makuun päässeenä postaan taas kakkureseptin. Teimme tätä kakkua ensimmäistä kertaa. Halusimme yllättää lapsenlapsemme (6v ja 3,5v) tällä reilusti suklaata sisältävällä herkulla.
Olemme saaneet kutsut (itsetehdyt) viettämään isovanhempien päivää lastenlastemme päiväkotiin. Siinä on aihetta riittävästi leipomiseen.

Kakusta riittää syötävää myös vanhemmille, vaikka ei kovin isokokoinen olekaan. Luulemme talon Miehen kanssa, että kiireisen lapsiperheen arki-iltaa ilahduttaa aika mukavasti tällainen ylläriherkku.

Yllä oleva Musta Rudolf kakku on taiteilija-ystävämme käsialaa. Hän on Mestarikakunkoristelija. Hänen tekemäänsä kakkua usein maistaneena voin vakuuttaa sen olevan herkullista. Hän on saanut ohjeen 90-luvulla joko Avotakka tai Kotivinkki-lehdestä.

Aloita kakun teko varmistamalla, että kaikki aineet löytyvät kotoa. Tai lähde käymään kaupassa, kuten minä tein.



Voitele ja leivitä tai vuoraa leivinpaperilla (irtopohja)vuoka. (26cm)

Aineet kakkuun

150 g taloussuklaata
60 g voita
3-4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kotiin kannattaa hankkia leivontaan tarkoitettua sokeria ja jauhoja.

Tee näin

Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Ota pois liedeltä.
Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää suklaa-voisula vähitellen munavaahtoon.
Lisää edelliseen seokseen keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe.

Talon Miehellä on nyt tärkeä tehtävä jauhojen sihtaamisessa.


Kaada seos kakkuvuokaan ja paista 175 ast / 30-35 min uunin keskitasolla.

Jäähdytä kakkua jonkun aikaa ennen kuin otat pois vuoasta.

Leikkaa kakku kahteen osaan ja kostuta tarvittaessa maito-vaniljasok. seoksella.


Väliin

2 - 3 dl (vadelma)hilloa (itsetehtyä tai tehdasvalmisteista)

(marsipaanin ystävät; 150 g mantelimassaa)


Päälle

175 g suklaata (Fazerin sininen, Pandan Taloussuklaa tms)

100 g voita
1 rkl tummaa siirappia (unohdin siirapin, ei haitannut)

Leikkaa kakku jäähtyneenä kahteen tai kolmeen osaan.
Kostuta kakkupohjaa tarvittaessa esim vaniljamaidolla.
Levitä hilloa alemman pohjan päälle.
Nosta toinen puolikas päälle ja levitä hilloa myös sille. (Ohjeessa lukee näin, mutta voit laittaa kaiken hillon väliin)
(Pyöreäksi levyksi kaulittu marsipaani tulee päällimmäiseksi, jos laitat sitä)

Sulata voi kattilassa, paloittele mukaan suklaa ja lisää siirappi.
Sekoita seos tasaiseksi ja valuta kakun päälle.
Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Kakkumme kuvaa kevään tuloa ja on tarkoitettu koko lastenlastemme perheelle.

2 kommenttia:

  1. Varmaan ihana yllätys lapsenlapsille tällainen perhosilla koristeltu suklaakakku! Minäkin menen huomenna nuorimman lapsenlapsemme pikku-A:n päiväkodin kaveripäivään.
    Meillä on semmoinen ongelma, ettei pikku-A voi syödä allergiansa takia ollenkaan kananmunaa. Se hieman rajoittaa herkkukakkujen tekoa. Olen kyllä oppinut kuluneina vuosina kehittelemään munattomia ruokia ja leivonnaisia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos toinen onnellinen mummi! Eikös ole onnea päästä vuorostaan kutsuttujen joukkoon. Usein oltiin työelämässä kutsujen lähettäjinä. Maidottomia, viljattomia ja munattomia reseptejä löytyy onneksi netistä. Meillähän on nyt aikaa etsiä niitä :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.