Sivut

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Sukkelat silakkapihvit



Kaikenlaiset kalaruoat ovat maistuneet minulle aina. Lapsena tykkäsin istua mummun kaverina mato-ongella kotimme lähellä olevalla lammella. Rauhallinen ja tyyni tunnelma jäi päällimmäisenä mieleeni, mutta välillä ahvenia tuli ihan mukavasti. Äiti teki niistä kalasoppaa tai paistoi paistinpannulla ruoaksi, "Piikeistä" en tietenkään tykännyt, mutta oli opittava ruotimaan, mikäli halusi saada ahventen tai välillä hauenkin valkoista maukasta lihaa suuhunsa.

Nykyisin syömme mieheni kanssa kalaa pari kertaa viikossa. Yleensä savustamme Muurikka-sähkösavustimella lohta, toisinaan nieriää tai siikaa.
Kehittelemässäni kalakeitossa on pakasteseitä ja lohta, pinnalla katkarapuja. Postaan ohjeen jatkossa.

Silakkapihvit perunamuusin kanssa on lähes "lohturuokaa", niin hyvälle se maistuu.
Onneksi kaupastamme saa tuoreita, perattuja silakoita.

Aineet

400 g silakkafileitä
tuoretta (tai pakaste) tilliä
3 rkl ruisjauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria (valko,- tai mustapippuria)

Levitä fileet nahkapuoli alaspäin voipaperille. Sirottele hieman suolaa fileille sekä joka toiselle tilliä.


Käännä joka toinen file toisen päälle. 
Sekoita lautasella ruisjauhot, suola ja pippuri ja kääntele pihvit seoksessa niin, että sitä tarttuu molemmille puolille. 


Paista silakkapihvit voissa rapean ruskeiksi ja herkuttele heti kuumina kermaviilikastikkeen, perunamuusin, suolakurkun ja puolukoiden kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.