Sivut

keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Keväiset kuppikakut

Kuorrute syntyy valkosuklaasta ja tuorejuustosta sekä muutamastta tipasta karamelliväriä.
"Ne on toiset naiset..." jotka kuppikakkuja väsää! Tämä korvamato on vaivannut mieltäni koko iltapäivän. Leipojana olen enemmänkin reippaalla otteella ja "roiskimalla" koristeleva. Juhlatilaisuuksiin yritän toki saada silmää miellyttävän ulkonäön leivonnaisiini, mutta pursottimeni ei ole käytössä kulunut. Tänään kuppikakut syntyivät puolivahingossa ja ilman tarkkoja suunnitelmia. Näin siinä kävi.


Joudun polvileikkaukseen parin päivän päästä ja suunnittelin tehdä jotakin helposti ruoaksi taipuvaa pakastimeen. Burgersämpylät kohoamaan ja caleslawia uusi annos jääkaappiin. Siitähän se mopo karkasi. Aika paljon ehdin saada pahan päivän varalle ja pyörähdin pari tuntia kaupoilla viimeisillä ostoksilla ennen petipotilaaksi joutumista. Mutta takaisin kuppikakkuihin.

Nämä eivät näyttäneet kauniille. Paistuivatkin hieman liikaa, mutta eivätpä lässähtäneet. 
Tämänpäiväisistä leivonnaisista oli tarkoitus tehdä muffineja, mutta niiden paistunut pinta ei houkuttanut haukkaamaan. Niinpä kaapissa jonkun aikaa odotellut valkosuklaalevy, tänään ostamani tuorejuusto  sekä muutama tippa keltaista ja sinistä karamelliväriä tekivät ihmeitä.

Valkosuklaa sulatetaan ja sekoitellaan huolella juuston kanssa.  Oikea väri syntyy kokeilemalla.
Aineet 12 muffiniin

1 todella kypsä muussattu banaani
1 muna + 1 valkuainen
1 prk kermaviiliä
1 dl kookossokeria
1/2 dl mantelijauhoa
2 dl kaurajauhoa
1,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1,5 dl murskattuja cashew-pähkinöitä (suol. paahdettuja)

Murskaa banaani haarukalla ja siirrä taikina-astiaan.
Lisää kermaviili, munat ja sokerit. Sekoittele puuhaarukalla.
Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen.
Annostele taikina muffinivuokiin ja paista n. 180 - 200 asteen lämmössä kypsiksi.
(noin 15 - 20 min) Paistolämpötila ja ,-aika riippuu oman uunin tehosta.

Pari päivää sitten ostamani kaurajauhot kannustivat leipomaan tänään. Pussin kyljessä on hyvälle vaikuttava kaurakeksien resepti. Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla.

Rasvaa en laittanut taikinaan ollenkaan, vaikka se vähän arveluttikin. Toimi silti!



Kaapissani on oleillut jo muutaman viikon hetken mielijohteesta ostettu muffinitäyte. Nyt oli mielestäni sopiva aika ottaa pussi käyttöön. Ei ollut "tajuntaa räjäyttävä" makuelämys, mutta näiden muffinien makumaailmaan sopi kyllä loistavasti.

Pehmeät hopeahelmet ovat hienoja eikä tarvitse pelätä enää hampaiden rikkoontumista.
Ilman reseptiä leivottu ja silti oikein hyvänmakuinen kahvileipä.
Kevät tuli meille näiden muffinien kuorrutteen värissä. Ulkona sen sijaan kaunis valkoinen lumivaippa peitti maiseman. Vielä puolen päivän aikaan lunta oli useita senttejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.