Sivut

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Maailman toiseksi paras broilerikeitto

Pääsiäisherkuttelun jälkeen tekee mieli syödä kevyesti keittoa.
Ai miksi vasta toiseksi paras? Jokaisella kokilla on omatekemä kanakeitto se maailman paras, joten tyydyn tällä kertaa tuohon hopeasijaan. Ja onhan siinäkin jo vähän itsekehua mukana. Toisena pääsiäispäivänä tämä keitto oli meille riittävän kevyttä ja lämmitti mukavasti. Ulkona paistoi aurinko, mutta kylmä viima puhalsi kävelylenkillä. Keitto oli riittoisaa, joten siitä riitti vielä seuraavan päivän lounaaksi.

Meillä kanakeitto syntyy jääkaapista löytyvien vihannesten mukaan. Kookos sopii myös hyvin kanakeittoon.
Aineet tämän päivän kanakeittoon (3 - 4 annosta)

400 g maustamatonta broileria(esim minuuttileikkeitä) paloina
2 rkl Teryiaki marinadia (Blue Dragon) tms mielellään tummaa balsamicoa
1 rkl kookosrasvaa tai öljyä/voita
Broilerit paistetaan herkullisiksi kookosrasvassa kuumalla lämmöllä.
1 bataatti
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
Bataattilohkot ja sipulit kuullotetaan paistinpannulla broilerien jälkeen.
1/2 keltaista paprikaa
1/2 punaista paprikaa
2 keskimietoa punaista chiliä
1 pienehkö kukkakaali pieneksi pilkottuna
2 kevätsipulin tyviosaa pilkottuna
Kukkakaali kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieneksi raasteeksi.
6 dl kasvislientä
1 prk kookoskermaa (400 g)
1 tl suolaa (maistelemalla selviää, tarvitseeko lisää)
2 tl kurkumaa
2 tl mango-curry maustesekoitusta
1 rkl kookossokeria
1 rkl makeaa chilikastiketta
2-3 tl kuivattua yrttimaustetta
mustapippurirouhetta

Koristeluun 2 kevätsipulin vihreää osaa ohueksi pilkottuna
muutama basilikan lehti

Olikohan tämä kuivattu korianterisekoitus maukkaan keiton salainen ase!? Paprikajauhe, cyrry, persilja, timjami yms mausteet sopivat tähän keittoon.
Ohjeet keittoon

Marinoi ja pieni broilerit. (tai käytä suikaleita)
Ruskista marinoituneet broilerit kookosrasvassa/öljyssä kuumalla pannulla.
Siirrä ruskistuneet lihat kattilaan.
Kuullota bataatit ja sipulit.
Siirrä myös ne kattilaan ja lisää kuuma kasvis-, tai kanaliemi joukkoon.
Jätä kattila poreilemaan pienelle lämmölle ja pilko loput vihannekset.
Lisää pilkotut kasvikset ja kookoskerma kattilaan. 
Kiehuta keittoa vielä sen aikaa, että kukkakaali pehmenee.
Lisää mausteet ja maistele kaipaisiko keitto vielä jotain makua. (suolaa, makeutta, hapokkuutta tai chiliä)

Keitto maistuu herkulliselle sellaisenaan, mutta hyvän leivän tai sämpylän kanssa vielä paremmalle. Talon Mies kehui keittoa "todella maukkaaksi" ja halusi syödä sitä vielä seuraavanakin päivänä. Maistuisi varmaan sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.