Sivut

maanantai 15. toukokuuta 2017

Lempilisukkeeni tzatziki sopii moneen tarkoitukseen

Bataattileipäset ja pitopiiraat saivat lisämakua herkullisesta tzatzikista. 
Juhlan jälkeen pitää palata arkeen myös ruoka-asioissa. Eilen äitienpäivänä herkuteltiin savulohella lisukkeineen ja myöhemmin kahvin kanssa todella suklaisella kakulla. Aamiainenkaan ei ollut kevyimmästä päästä. Tänään on sosekeittopäivä, mutta jotakin extraa teki mieli. Talon Mies on tehnyt viime aikoina kauppareissut, joten olen saanut totutella uusiin tuotteisiin. Huomaan olleeni aika tavalla tuoteuskollinen ja napanneeni toistuvasti saman valmistajan tuttua tuotetta.


Pyysin tuomaan kaupasta maustamatonta, laktoositon jogurttia ja tätä sain reilun purkin. Maistelin tuotetta aamiaisella eiliseltä tähteeksi jääneiden mansikoiden ja hunajan kanssa. Hyvää, todella hyvää ja pehmeämmän makuista kuin aina aiemmin ostamani vastaavanlainen tuote. Mitähän muuta herkkua tästä voisi tehdä?


Tzatzikia en ollut tehnyt muutamaan viikkoon, joten siispä sitä. Postaan tämän helppotekoisen, moneen tarkoitukseen sopivan lisukkeen ohjeen saman tien. Kevään ja kesän retkieväitä ja grilliruoan lisukkeita harkitessa tämä mainio tuote kannattaa muistaa.

Aineet noin 4 dl annokseen

2,5 dl maustamatonta jogurttia (heraa valuu n. 1/2 dl)
n. 20 cm pätkä kurkkua eli valunutta kurkkuraastetta n. 2 dl
0,5-1 tl suolaa
mustapippuria rouheena
(hieman silputtuja yrttejä  esim. oregano)
1 valkosipulin kynsi
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1-2 tl sokeria
(1/2 dl Auran kurkkumajoneesia)
(1 sitruunan raastettu kuori)
(1 tl raastettua inkivääriä)


Teko-ohjeet

1. Laita jogurtti valumaan noin puoleksi tunniksi esim kahvisuodattimeen.
2. Pese kurkku ja kaavi keskimmäinen siemenosa pois lusikalla.
3. Raasta loppu kurkku raastimen karkealla osalla, lisää suolaa ja jätä valumaan.



4. Pilko tai raasta valkosipuli ja jätä hetkeksi tekeytymään öljyyn. (oreganolla maustettu öljy on hyvä tässä)


5. Kun jogurtti ja kurkkuraaste ovat valuneet riittävästi (n. 1/2 tuntia), yhdistä ne.
6. Lisää valkosipuli sekä öljy ja sekoita. Maistele tarvitaanko lisää suolaa.


7. Halutessasi vähän erilaista makua, lisää raastettua sitruunan kuorta, inkivääriä ja majoneesia.
8. Maistele vielä uudelleen ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja sokeria.

Mahdollisimman hyvä extra virgin oliiviöljy kuuluu täydelliseen tzatzikiin!
Anna tekeytyä pari tuntia jääkaapissa ennen herkuttelua!

Tzatziki sopii hyvin monien ruokien lisukkeeksi ja maistuu herkulliselle sämpylän, piirakoiden yms päällisenä.


Kannellisessa purkissa tzatziki säilyy hyvin jääkaapissa pari vuorokautta, mutta tahtoo tosin loppua jo viimeistään seuraavana päivänä. Ainakin meillä :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.