Sivut

tiistai 16. toukokuuta 2017

Paras kasvispizza minun makuuni

Bataatti-nyhtökaurapizzan makumaailma on mielestäni suorastaan "kasvistaivaasta".
Tämänpäiväinen ruokani on oikeastaan yhdistelmä kahdesta eri kasvispizzasta. Martta-kurssilla maistoin hyvää Härkis-bataattipizzaa. Poikani lähetti muutama viikko sitten kuvan Härkis-pizzaveneestä, jonka he olivat tehneet Lidlin reseptillä. Se näytti ja vaikutti kasvisruoalle, jota haluan jonakin päivänä  laittaa ja maistaa. Tällä kertaa ei löytynyt kaikkia aineita kotoa, joten tyydyin kehittelemään lounasta niistä raaka-aineista, joita kaapeistani löytyi. Härkiksen tilalle käytin tomaatti-maustettua Nyhtökauraa. Se sopi mainiosti tähän ensimmäistä vaan ei viimeistä kertaa tekemääni pizzaan. 



Aineet bataattipizzaan (n.3- 4 annosta)

1 keskikokoinen bataatti
1 rkl avocadoölyä (tms.)
1 tl garam-masala maustetta
suolaa
pippuria myllystä

pätkä purjosipulia tai jotain muuta sipulia
2 keskikokoista porkkanaa
1 dl paloiteltua aurinkokuivattua tomaattia
2-3 raastettua tai pilkottua valkosipulinkynttä
250 g nyhtökauraa (tai Härkistä)
1 tl savupaprikaa
1 tl garam-masala maustetta
1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa
2-4 dl juustoraastetta (oman mieltymyksen mukaan)

Lisäksi
- jäävuorisalaattia
- tomaattia
- tummaa balsamicoa

Uusien perunoiden puhdistukseen hankittu karhea hanska toimi hyvin bataatin puhdistuksessa.


Teko-ohjeet         
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen!

1. Harjaa bataatti puhtaaksi ja leikkaa  n. 1 cm paksuisiksi kiekoiksi. (Toimisi varmaan myös pitkittäissuuntaan tai vinoon leikattuna, mutta vaatii terävää veistä ja voimaa.)
2. Asettele bataatit vieri viereen leivinpaperoidulle uunipellille ja mausta ne.

Bataattikiekot voi paistaa kuorineen. Ne pehmenevät maukkaiksi uunissa.
3. Laita pelti uuniin noin 10 minuutiksi.
4. Pilko sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. (elleivät ole jo kuutioituja)
5. Raasta porkkanat raastimen karkealla terällä.
6.Kuullottele kasviksia tomaattipurkista kaadetussa öljyssä muutaman min. ajan.

Keskilämmöllä kuullottuvat ensin sipulit, sitten tomaattikuutiot ja viimeiseksi porkkanaraaste.
7. Pilko Nyhtis/Härkis halutessasi pienemmiksi paloiksi.


8. Lisää Härkis paistinpannulle ja kuullottele hetki.
9. Lisää edellinen seos bataattikiekkojen päälle samoin kuin juustoraasteet.
10. Paista uunissa, kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.

Kuivattua oreganoa tai pizzamaustetta vielä pinnalle, jos sille tuntuu!

Olterman-cheddar on juuri sopiva juusto tähän pizzaan, mutta oma lempijuusto on yleensä se paras. Omaan pizzaani sain kauniisti ruskistuneen pinnan, kun laitoin pariksi minuutiksi uunin kuumimmalle lämmölle ja grillivastuksen päälle.

Grillivastus aiheuttaa uuniin kovan kuumuuden, joten vahdithan vieressä ettei leivinpaperi syty palamaan!!

Rumaa mutta herkullista ruokaa!

Mahtava tunne päästä ulos ja ottaa ITSE kuvia tonttimme vieressä kasvavista valkovuokoista :))
Talon Mies lounastaa tänään muualla, mutta "saa" maistaa iltapalana tätä pizzaa. Kuulostellaan! "Tämä on parempaa kuin hyvää!" sanoi hän ja halusi vielä toisen palan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.