Sivut

tiistai 23. toukokuuta 2017

Paras tekemäni Pasta carbonara


Tänään tein ruokaa, jota tilaan joskus ravintolassa ulkomailla, kun listalta ei tunnu löytyvän mitään muutakaan houkuttelevaa. Talon Miehelle tämä pastaruoka on ykkösvaihtoehto joka tapauksessa. Yleensä olemme lähteneet ravintolasta tyytyväisinä sekä makuun että määrään. Kaupunkilomallahan on tärkeintä ehtiä tutustua nähtävyyksiin eikä laittaa energiaa riittävän laadukkaan ravintolan haeskeluun. Tämä on ensimmäinen ja siksi paras koskaan tekemäni pasta carbonara!

Tein upean pastakulho-kirpparilöydön talvella Fidan kirppikseltä Palokunnankadulta.
Ystäväni Kaarina tuli tänään seurustelemaan ja laittamaan ruokaa kanssani. Meillä oli todella hieno päivä ja todistimme vääräksi vanhan väittämän "mitä useampi kokki jne.." Pasta ja muut pöperöt maistuivat herkullisille ja yhteinen ruoan jakaminen eli yhdessäolo oli tärkeintä tänään.

Aineet pasta carbonaraan 4 hengelle

400 g spaghettia ( 3 - 4 l keitinvettä ja n. 1 rkl tai enemmän suolaa)
paketti pekonia (140 g)
(1 salottisipuli)
(1 - 2 valkosipulin kynttä)
2 kananmunaa + 1 keltuainen
1 dl kuohukermaa (jätä pois, jos haluat alkuperäistä italialaista)
50 g raastettua parmesanjuustoa
50 g raastettua Grana Padano juustoa
mustapippuria myllystä
silputtua basilikaa n. ½ dl
oliiviöljyä
(jätimme tänään sipulit pois, mutta oli silti makuja riittävästi)



Ohjeet

1. Kiehuta tilavassa kattilassa runsaasti vettä ja lisää siihen suolaa.  (Vedenkeitintä kannattaa käyttää apuna, jos ei omista induktioliettä)
2. Laita spagetit reilusti kiehuvaan veteen ja keitä paketin ohjeen mukaan. (Älä katko spagettia vaan anna vajota itsekseen veteen, suosittelen jättämään al denteksi eli purutuntumaltaan napakaksi)
3. Spagetin kiehuessa paista suikaloidut pekonit paistinpannulla rapeiksi. (lisää vähän öljyä, jos pekonissa on vain vähän silavaa) 
(4. Lisää halutessasi pannulle sipulit ja kuullota hetkinen.) 
5. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki, lisää suola, pippuri, juustot, kerma ja basilika.

Kuoritut parsat paistuivat rapeiksi ja maukkaiksi sulassa sovussa pekonipannulla.
5. Ota pari dl keitinvettä talteen, kaada vesi kattilasta lävikön avulla ja lisää pekonisuikaleet pastan pinnalle. 

Pasta jäähtyy helpommin, jos lisää kastikkeen suoraan pastakulhoon eikä kuumaan kattilaan.  
6. Lisää edellisten sekaan munaseos ja sekoittele vielä niin, että kastiketta tulee tasaisesti kaikkialle. (Tämän vaiheen voisi tehdä vielä kattilassa, mutta munaseos ei saisi kiehua, etteivät kananmunat kokkaroidu.) Lisää hieman keitinvettä, jos pasta tuntuu liian kuivalle!

Tämä pasta oli niin hyvää, että luulen sen kuuluvan tämän jälkeen toistuviin ruoka-annoksiimme.
Herkuttelimme tänään lisäksi salaatilla, marinoiduilla herkkusienillä, parsalla sekä rapealla rieskalla ja punajuurihummuksella. 
Tänä aamuna tekemäni hummus on koostumukseltaan paksua, joten se sopii hyvin rieskan päälle.
Tilkka oliiviöljyä sopii hyvin parmesanlastujen lisäksi spagetin pinnalle etenkin, jos pekoni on vähärasvaista.
Lämmin kiitos avusta, seurasta ja kauniista kukkasesta Kaarina-ystäväni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.