Sivut

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Aamulla banskupannareita ja illalla Camembert-focacciaa

Aamupuuro muuttui eräänä aamuna pannareiksi. Namskista!
Hei! Mitä teet mieluiten silloin, kun taivas on harmaa ja suunnitelmasi kivasta ulkoilupäivästä muuttuvat? Tuli vaan mieleeni, kun itselläni on ollut sen suuntaisia päiviä viimeisen viikon aikana. Kerroinkin edellisessä postauksessani meidän maratonNetflix-päivästämme. Sunnuntain kohokohdat liittyivät syömiseen ja illan "Tanssii tähtien kanssa" ohjelman katseluyrityksiin. Illalla yhteys pätkii, joten jätämme suosiolla useimmat Suomen tv-ohjelmat aamuviihteeksemme. 

Juureentehty leipäni muuttui viime hetkellä herkulliseksi focacciaksi ystäväni innoittamana.
Heräsin pirteänä kuin peipponen (hehheh, tässä iässäkö peipponen 😏) su-aamuna ja halusin ilahduttaa leppoisan aamun kunniaksi sekä Miestä että itseäni. Pari banaania ja hieman muita perusaineita muuttuivat tuossa tuokiossa aamiaispannareiksi. Ne olivat niin hyviä ja mielestäni aika terveellisiäkin, että kirjoittelin aineet muistiin. Jospa sinullekin sattuisi tuollainen tarmonpuuska jonakin kiireettömänä aamuna, yllätä ihmeessä itsesi (ja perheesi) tekaisemalla räiskäleitä, lettuja tai ohukaisia!

Laitoin vain ihan pienen tilkan voita pannulle, koska halusin näistä terveellistä mutusteltavaa.
Oikeastaan ideani oli saada aurinkoa aamiaislautasille, koska päivästä oli tulossa tuulinen ja pilvinen. Onnistuin aika hyvin, heti tuntui olo paremmalle! 😁



Helpot banaanipannarit, aineet ja ohjeita n. 24 kpl 

1 dl korppujauhoja
2 dl (kookos tms) jogurttia
1 dl kokojyväkaurahiutaleita
2 tosi kypsää banaania
½ tl suolaa
3 kananmunaa
(ripaus kanelia/vaniljasokeria)

Paistamiseen hieman voita, kirkastettua voita tai öljyä
  • Muussaa banaanit ja yhdistä niihin kaikki muut aineet.
  • Jätä turpoamaan siksi aikaa, kun valmistelet pannareiden lisukkeet. (n. 20 min)
  • Paista aika kuumalla pannulla pienessä voitilkassa kauniin ruskeiksi. Onnistuu isolla paistinpannulla, koska taikina pysyy hyvin koossa.
  • Tarjoile pilkottujen hedelmien, hillon ja creme fraicen tai paksun jogurtin kera.
  • Makean ystävät valuttavat tietenkin hunajaa tai vaahterasiirappia annokseensa!
Kahdelle hengelle näitä tuli aika paljon. Oli mukava napata päivän mittaan pannari pikkunälkään ja siirtää varsinaista ruokailua pitkälle iltapäivään. Täällä on pakko tottua siihen, että lounas koostuu golfkierroksella syödyistä eväistä ja varsinainen ateria syödään myöhemmin illalla. 


Kohtuullisen komeat näkymät Altorrealgolf klubitalon kulmilta. Alempi kuva joltakin kierroksen väylältä. 


Lopuksi su-illan innovaationi, joka syntyi muutamassa hetkessä. Olin laittanut tapani mukaan leipäjuureni toimintaan lauantai-iltana ajatuksena paistaa leipä sunnuntain kuluessa. Viimeisen kohotusvaiheen aikana ystäväni Suomesta soitteli ja kertoi tehneensä ihanaa focacciaa suppiksilla ja sipulilla. Oi että alkoi tehdä leivän sijasta mieli focacciaa! Olen suunnitellut jo jonkun aikaa sen tekemistä ilman hiivaa. 



Juustonokareita ja aurinkokuivattja tomaatteja focaccian pinnalla menossa uuniin. 
En meinaa vieläkän uskoa, kuinka onnistunutta siitä tuli. Oli varmaankin yksi parhaita iltapaloja koskaan. Mies tykkäsi myös tosi paljon! Lähes valmiin leivän taputtelu pellille sujui ilman ongelmia, sillä taikina oli niin pehmoista. Varoin rikkomasta leivän rakennetta. Suurin yllätys oli se, että focaccia onnistuu silloinkin, kun taikinassa on hieman myös kokojyväjauhoja. Aiemmin olen leiponut focaccian pelkästään valkoisilla jauhoilla.



Kyllähän tallaisen iltapalan jälkeen uni maittoi. Vatsa tykkäsi jälleen kerran hiivattomasta taikinasta leivotusta herkusta. On tuossa leipäjuuressa ihmeellinen voima. Kirjoitin muutama päivä sitten postauksen leivänteosta; samasta taikinasta voi tehdä monia muitakin leipomuksia. 



Nyt tulee hiukan kiire tämän postaukseni kanssa. Meillä alkaa kohta tämän viikon golfkisat. Tärkeintä on päästä pelaamaan, koska sen vuoksi tänne on tultu! Eilinen peli Murcian lähellä sijaitsevalla upealla kentällä oli mukava isolla ja iloisella porukalla tehty reissu, tosin aika vaativa kipeille polvilleni. Saas nähdä, kuin käy tänään! 😌

Aamiasella pakkasesta lämmitetty focaccia maistuu avokadon kanssa. Ja peli kulkee! 👍
P.S. Ei käynyt huonosti ollenkaan! Oli varmaankin tämän golfloman kivoin kierros! Isot kiitokset siitä kuuluvat mahtavalle tsempparille, kaimalleni Leenalle! Oli hieno sää ja onnistunut kierros! 🎶

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.