Pieni makeannälkä lienee tuttu tunne meistä monelle. Kevään juhlapyhät ja monet tapahtumat ovat riittävän hyvä syy leipomiseen. Ruokailun siirryttyä grillikauteen keittiöpuuhastelu vähenee tuttuun tapaansa. Meidän grilli alkoi tiristä tavallista aikaisemmin eli jo huhtikuun puolella harvinaisen lämpöisen sään johdosta. Mitään uutta ja ihmeellistä ruokapuolella ei ole vielä tapahtunut, joten postaan kerran vielä makeasta herkusta. Löysin alkuperäisen ohjeen "Viimeistä murua myöten" -blogista ja sinä löydät sen täältä, ellet ole ehtinyt vielä sitä huomaamaan. Saman linkin takaa löytyy herkullisen tuntuinen voileipäkääretorttu.
Mutta nyt takaisin näihin munkkimuffineihin, joita teimme yhdessä lapsenlapsemme kanssa. Nimesimme ne ensin donitsimuffineiksi, koska alunperin suunnittelimme donitsien tekoa. Donitsipellin puutteessa päädyimme muffineihin, joka ei ollut huono päätös ollenkaan. Taikinaa tuli täydellinen määrä 12 muffiniin! Munkkimaisuus näkyy taas sokeri-kaneli- tai strösselikuorrutuksessa.
Harvinaisen helpon, nopeatekoisen ja useimmista keittiöistä löytyvin aineksin tehdyt muffinit ovat kauniita koristeltuina, rakenteeltaan täydellisiä ja sopivan makeita. Lapsenlapseni ehdotti strösselikoristelua, joka olikin sitten aivan "kirsikka kakussa" tai "piste iin päälle". Puolet muffineista sai alunperin ajatellun kaneli-sokeri -päällisen.
Donitsi- tai muffinimunkit helpolla ja turvallisella tavalla (12 kpl Ikea-muffinivuokaan)
4½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
n. 1 rkl sitruunamehua
4 dl maitoa (oatly ikaffe meillä)
3 rkl rypsiöljyä (tai voisulaa)
Voiteluun n. ½ dl voisulaa (tai rypsiöljyä)
Kuorrutukseen kaneli-sokeria/strösseleitä tms
Tänä vuonna kevään aikainen muuttuminen kesäksi on hullaannuttanut suomalaiset. En muista nähneeni koskaan aiemmin koivun lehtien puhjenneen huhtikuun puolella. Nautitaan ystävät nyt tästä, mutta ei petytä mahdollisesta normaalilämpötilaan palaamisesta. Ethän vienyt vielä kaikkia lämpöisiä vaatteita varastoon tai vaatekaapin ylimmälle hyllylle?
Lämmin kiitos sinulle, kun annoit aikaasi tämän blogipostauksen lukemiseen! Blogin kirjoittaminen ilman lukijoita ei olisi ollenkaan kivaa! Tiedän ainakin yhden ystäväni odottavan innokkaasti tätä kehumaani reseptiä. Ole hyvä, tämä on sinua varten kirjoitettu ja kuvattu! 💝
Mutta nyt takaisin näihin munkkimuffineihin, joita teimme yhdessä lapsenlapsemme kanssa. Nimesimme ne ensin donitsimuffineiksi, koska alunperin suunnittelimme donitsien tekoa. Donitsipellin puutteessa päädyimme muffineihin, joka ei ollut huono päätös ollenkaan. Taikinaa tuli täydellinen määrä 12 muffiniin! Munkkimaisuus näkyy taas sokeri-kaneli- tai strösselikuorrutuksessa.
Harvinaisen helpon, nopeatekoisen ja useimmista keittiöistä löytyvin aineksin tehdyt muffinit ovat kauniita koristeltuina, rakenteeltaan täydellisiä ja sopivan makeita. Lapsenlapseni ehdotti strösselikoristelua, joka olikin sitten aivan "kirsikka kakussa" tai "piste iin päälle". Puolet muffineista sai alunperin ajatellun kaneli-sokeri -päällisen.
Donitsi- tai muffinimunkit helpolla ja turvallisella tavalla (12 kpl Ikea-muffinivuokaan)
4½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
n. 1 rkl sitruunamehua
4 dl maitoa (oatly ikaffe meillä)
3 rkl rypsiöljyä (tai voisulaa)
Voiteluun n. ½ dl voisulaa (tai rypsiöljyä)
Kuorrutukseen kaneli-sokeria/strösseleitä tms
- Laita uuni kuumenemaan 180 ast. ja voitele metallinen muffinivuoka huolellisesti voisulalla tai vuokaspraylla.
- Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Sekoita esim haarukalla mahdolliset kaakaomöykyt ja kääntele sitten kaikki aineet keskenään.
- Lisää kuivien aineiden sekaan maito ja rasva, sekoita taikina tasaiseksi.
- Annostele taikina lusikan avulla muffinivuokiin. Taikina kohoaa, joten sitä ei saisi tulla 'piripintaan'.
- Paista muffineita keskitasolla 180 ast/30min. (Oli täsmälleen tuon ajan uunissa.)
- Anna muffinien jäähtyä pari min ja pensselöi ne sitten voisulalla. Kierittele saman tien kaneli-sokerissa ja / tai strösseleissä.
Tänä vuonna kevään aikainen muuttuminen kesäksi on hullaannuttanut suomalaiset. En muista nähneeni koskaan aiemmin koivun lehtien puhjenneen huhtikuun puolella. Nautitaan ystävät nyt tästä, mutta ei petytä mahdollisesta normaalilämpötilaan palaamisesta. Ethän vienyt vielä kaikkia lämpöisiä vaatteita varastoon tai vaatekaapin ylimmälle hyllylle?
Lämmin kiitos sinulle, kun annoit aikaasi tämän blogipostauksen lukemiseen! Blogin kirjoittaminen ilman lukijoita ei olisi ollenkaan kivaa! Tiedän ainakin yhden ystäväni odottavan innokkaasti tätä kehumaani reseptiä. Ole hyvä, tämä on sinua varten kirjoitettu ja kuvattu! 💝