Sivut

perjantai 26. heinäkuuta 2019

Niittybroileria helposti paistopussissa


Eletään sellaisen helleaallon keskellä, että uunin kuumentaminen ja kokkaaminen kuumassa keittiössä ei tunnu järkevälle idealle. Pian sää kuitenkin viilenee, grilliruoka kaipaa vaihtelua ja herkullinen sekä helppo broiskuruoka alkaa tuntua hyvälle ajatukselle. Kaupasta voi ostaa kokonaisena grillattua broileria, mutta maku on tässä itsevalmistetussa erilainen. Hieman ahertamista se vaatii, mutta herkuttelu itsetehdyllä broilerilla korvaa vaivannäön mennen tullen. 


Ostin keväällä pitkästä aikaa pakastetun broilerin ja hämmästyin valmistamani ruoan herkullisuutta. Voiko pakastebroilerista tehdä näin hyvää ruokaa? Vaikuttaako makuun hyvät mausteet, tekotapa (rautapadassa sillä kertaa) vai "niityllä" kasvatettu broileri? Nyt olemme popsineet Miehen kanssa niittybroileria jo kolme kertaa ja tykänneet joka kerta. Viimeisimmän valmistin helposti paistopussissa ja annoin sen kypsyä uunissa todella pitkään. Maku oli aiempaakin herkullisempi, vaikka tekotapa kaikista helpoin.  
Pari vuotta sitten valmistin herkullista kokonaista broileria uunissa hieman työläämmin. Postaukseni siitä löydät tästä linkistä!



Niittybroilerin kasvatustapaan, resepteihin yms pääset kurkistamaan tästä linkistä! Viimeisin broisku oli niin suurikokoinen, että se ei mahtunut kumpaankaan pataani. Niinpä päätin kypsentää sen paistopussissa. Vuorokauden sulanut lintu pääsi maustekylpyyn Look-paistopussiin yön ajaksi. Pussin pohjalle kertyneestä nesteestä tuli erittäin herkullinen kastike lisäämällä vain maustamatonta tuorejuustoa, mausteita ja hieman vettä.


Broilerista riitti ruokaa kahdelle lounaalle. Mansikkainen ja hedelmäinen salaatti fetajuustokuutioilla oli nappivalinta lisäkkeeksi. Tätä ruokaa kehtaa tarjota kenelle tahansa, mutta maistuu myös tavallisena arkilounaana itsellekin silloin tällöin. 


Niittybroileria paistopussissa, riisiä ja salaattia (riittää 4-6 ruokailijalle)

1 kpl pakastettua broileria
n. 2 rkl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl Teriyaki-kastiketta tms maustekastiketta
sitruuna
mustapippuria ja chilihiutaleita myllystä halutessasi
2-3 valkosipulinkynttä pilkottuna (halutessasi)

Kastike syntyy paistoliemestä, tuorejuustosta (tai kermasta) ja mausteista!

Leikkaa paistopussin kulmasta pieni pala pois ennnen paistamista, jotta höyry pääsee pussista ulos!
  • Sulata broileria jääkaapissa pussin ohjeen mukaan. (1-2 vrk koosta riippuen)
  • Huuhtele ja kuivaa sulanut broileri huolella.
  • Sekoita mausteliemen aineet ja kippaa ne paistopussin pohjalle. Osan suolasta voit ripotella linnun sisälle!
  • Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori liemen sekaan.
  • Siirrä kuivattu lintu pussiin ja pyörittele sitä niin, että lientä pääsee kaikkiallle. Halutessasi voit puristaa sitruunan mehun broilerin sisään.
  • Jätä broisku maustumaan yön yli tai ainakin muutamaksi tunniksi.
  • Ota pussi jääkaapista huoneenlämpöön ½-1 h ennen paistamista.
  • Pussin laajenemisen johdosta suosittelen paistamista alatasolla ritilän päällä! Laitoin nesteiden valumisen pelosta uunipellin ritilän alapuolelle, oli tarpeetonta!  
  • Lämmitä uuni n. 200 ast ja paista lintua siinä lämmössä n. 20 min, jotta pinta hieman ruskistuu ja paistuminen pääsee hyvään alkuun.
  • Pienennä uunin lämpöä n. 170 ast ja anna broiskun paistua vielä n. 1-2 h. Mitä pidempään se paistuu, sitä mureampaa lihaa saat. Omani oli reilun 2 tuntia ja silti liha ei ollut kuivunut ollenkaan!
  • Kaada pohjalle kertynyt liemi varovasti sihdin läpi kattilaan (pinnoitettuun), kuumenna liedellä ja lisää tuorejuustoa (tai kermaa) ja mausteita sekaan. Maistele ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos kastike sakeutuu liikaa, lisää vettä tai kanalientä!
Lisäkeriisi kypsyy samassa uuninlämmössä n. ½ tunnissa. Anna sen hautua hiljalleen uunivuoassa laatikon kyljessä olevien valmistusohjeiden mukaan. Yleensä käytän kokojyväriisiä, mutta tällä kertaa kaapistani löytyi vain vaaleaa riisiä, joten menimme sillä. Hyvää ja riittoisaa oli tämä ruoka!


Blogini on viettänyt hiljaiseloa viime aikoina. Syitä sen enempää avaamatta, voin vakuuttaa olevani kiitollinen joka kerta, kun huomaan reseptieni kiinnostaneen! Klikkausten määrä oli tällä viikolla ylittänyt huomaamattani 100 000, joten vanhatkin ohjeet lienevät edelleen tarpeen. Mitä lämpöisimmät kiitokseni sinulle, joka halusit käydä lukemassa tämän postaukseni! 😘 Toivotan sinulle ihanaa kesän jatkoa ja kaikkea hyvää muutenkin! 


maanantai 15. heinäkuuta 2019

Kantarellit maistuvat huijarin kanakastikkeessa


Ei, en ole löytänyt vielä tuoreita kantarelleja. Ne kasvavat jo jossakin päin Suomea, mutta Kanta-Hämeen kuiva alkukesä ei ole ollut otollinen sienirihmastoille. Pakastimemme uumenista löytyy edelleen viime syksynä kerättyjä keltavahveroita ja suppiksia, joten käytän ne ensin ja sitten suunnistamme Miehen kanssa sienimetsään. 

Veteen säilötyt sienet pitää nostaa sulamaan hyvissä ajoin ennen ruoan valmistusta!
Kantarellien maku on ylivoimaisesti parhaimmillaan tuoreena. Runsassatoisina kesinä niitä on mukava pakastaa talven varalle. En ole koskaan testannut kantarellien kuivattamista, mutta äskettäin luin senkin onnistuvan. Kuivatut sienet ovat helppoja säilyttää ja viedä vaikka tuliaisiksi sienistä pitäville ystäville. Tämänkertaiseen kastikkeeseen tulleet sienet säilöin veteen, jotta väri säilyisi pitkälle. Kuulin tämän vinkin eräältä kantarellien myyjältä muutama vuosi sitten. Kiehautin veden ja jäähdytin sitten jääkaappikylmäksi. Hyvin oli väri säilynyt lähes vuoden!


Löysin herkulliselle kuulostavan kastikkeen reseptin (täällä linkki), mutta jouduin soveltamaan sen omiin aineksiini. Tein ruoan kaksinkertaisena annoksena, sillä ruokailijoitakin on enemmän kuin me kaksi. Syömme tätä vasta illalliseksi tänään, joten valmiista annoksesta ei ole vielä kuvaa. Lisäkkeeksi tulee joka tapauksessa mansikoilla, vesimelonilla ja halloumjuustolla rikastettua salaattia. 
Ilman epäilystä kastikkeen voi tehdä broilerin fileistä, mutta me halusimme nyt kasvispitoista ruokaa. Mifu-suikaleilla tuo "huijaus" tosiaan onnistuu!

Huijarin kanakastike kantarelleilla (tai ilman)

2-4 dl tuoreita tai pakastettuja kantarelleja
1-2 rkl voita/öljyä
1-4 kevätsipulia (vihreät varret koristeeksi)
1 valkosipulinkynsi
1 keskitulinen chili (siemenet poistettu)
(Srirachaa tms tulisen ruoan ystäville)
1 punainen paprika  

2 pkt Mifu-suikaleita (paprika/chili)
1-2 rkl voita/öljyä
1 pkt tuorejuustoa (maustamatonta minulla)
n. 5 dl kasvislientä
2-4 rkl tomaattipyrettä
kermaa halutessasi
(½ dl mantelijauhetta)
1 rkl balsamicokastiketta tai muuta hapokkuutta
1-2 tl kookossokeria tai hunajaa
suolaa ja pippuria sen mukaan, käytitkö maustettua vai maustamatonta juustoa ja kermaa. Kasvisliemen suolaisuus pitää myös huomioida!
muita mausteita oman maun mukaan

Cashewpähkinöitä (paahdettuja) sekä tuoreita yrttejä tarjoiluvaiheessa!
  • Käsittele/pilko sienet ja kiehuttele niistä (kasarissa) ylimääräinen neste pois.
  • Kuori ja pilko sipulit.
  • Lisää pannulle rasva ja kuullottele sieniä ja sipuleita miedolla lämmöllä.
  • Lisää samalle pannulle pilkotut chili ja paprika. 
  • Kuumenna (toinen) paistinpannu ja ruskista siinä Mifu-suikaleet paketin ohjeen mukaan.
  • Yhdistä molemmat aineet samaan kasariin (tai pinnoitettuun kattilaan) ja lisää kasvisliemi, tuorejuusto sekä halutessasi mantelijauhe ja kermaa. Kiehuttele muutama minuutti.
  • Mausta kastike oman maun mukaan ja tarjoile pastan, riisin, kvinoan, perunoiden tms kanssa.

Kantarellit maistuvat aina hyvälle, mutta eivät näytelleet kovin suurta osaa tässä kastikkeessamme. Muita makuja löytyi yllin kyllin. Me pidämme sienistä, joten lisäilemme niitä sieniaikaan moniin ruokiin antamaan "metsä makua" ja terveellisiä kuituja ja vitamiineja. 


Kaupoista ja toreilta löytyy monenlaisia sieniä heille, jotka eivät ehdi metsään tai tiedä sienipaikkaa. Omassa blogissani löytyy aika monta reseptiä sieniruokiin! Valitse halutessasi esim seuraavista linkeistä! 


Kesä 2019 on ollut säiden puolesta aika mielenkiintoinen! Välillä paistaa ja sitten taas sataa ja jyrisee. Niinhän sen kuuluu ollakin, luonto kasvaa ja kukoistaa omaan tahtiinsa. Kesä on joka tapauksessa hienoa aikaa. Marjojen ja sienien poimiminen kuuluu Suomessa jokamiehen oikeuksiin. Ne ovat ilmaista ruokaa kaikille, joilla on mahdollisuus  mennä metsään poimimaan niitä.


Instan puolelta löytyy lisää kuvia viime viikon mustikkaherkustamme!

Ḿyllärin kaurajauhot tekivät mustikkakukosta aiempaakin herkullisemman.
Pääsimme viime viikolla maistamaan pienet kulhot iki-ihanaa mustikkakukkoa itsepoimituilla mustikoilla. Yhden ohjeen löydät täältä!  Näiden kukkosten taikinaan käytin sekä ruis- että kaurajauhoja. Tulipa mureaa ja maukasta makua taikinasta!
Mukavaa keskikesän viikkoa kaikille ja leppoisaa lomailua niille, jotka pääsevät nauttimaan loman suomasta kiireettömyydestä!

maanantai 8. heinäkuuta 2019

Punajuurikeittoa vuohenjuustolla ja suklaakakkua lakritsijauheella

Marinoidut punasipulit antoivat hauskaa makua tämänkertaiseen punajuurikeittoon!
Punajuuri on vahvanvärinen ja -makuinen juures, josta on moneksi. Kasviskeitot ovat rantautuneet meidän ruokapöytäämme vähintään kerran viikossa. Syyskesällä ei ole ongelmia löytää tuoreita juureksia, kun tekee mieli syödä hieman kevyemmin. Juuri nyt eli keskikesällä kasviskeittoaineksia löytyy yllin kyllin ilman juureksiakin! 


Käyköhän muille ruokabloggaajille samoin kuin itselleni? Ruoka, jota teen ehkä kaikkein useimmin arkilounaalle, puuttuu blogistani. Punajuurikeitto on tyypillinen esimerkki lempikeitostamme, jonka ohjetta en löytänyt blogini yli 600 reseptin joukosta.


Tällä kertaa valmistin keittoa sen verran runsaan "kattilallisen" (=blenderillisen), että sitä jäi tähteeksikin. Toinen punajuurikeiton kuvani sai instan puolella paljon tykkäyksiä ja kyselyitä muutama viikko sitten.  Lupailin kirjoitta reseptin blogiini jossakin vaiheessa, joten tässäpä yksi versio upean värisävyn saaneesta keitosta!

Uunipaahdettuja punajuuria käytettäessä, sipulit joutuu kuullottelemaan erikseen paistinpannulla. 
Punajuurikeiton suhteen pätee sama kuin useimpien muidenkin sosekeittojen kanssa. Maustaminen, kerman tai juuston laatu ja määrä vaihtelevat oman kaapin ja jääkaapin tilanteen mukaan. Syksyisin teen valmiita juuressoseita pakastimeen kerta-annoksina ja lisään muut keittoainekset kulloisenkin tilanteen ja maistelun perusteella. Keitto on aina hyvää, koska olen saanut maustaa sen mieleisekseni. Mies on tottunut samoihin makuihin, joten kelpaavat hänellekin, kehuukin useimmiten!

Kuivattuja nokkosia ja vuohenputkia tähän keittoon lisäämään makua, väriä ja terveellisyyttä.
 Vuohenjuustoinen punajuurikeitto (riittää lounaaksi 6:lle, alkuruokana jopa 10:lle)

1 reilunkokoinen punasipuli
1- 2 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan enemmänkin)
1-2 rkl öljyä/voita

n. 500 g raakoja punajuuria (tai vast määrä esikeitettyjä)
2-4 perunaa (ei pakollisia)
5-8 dl kasvislientä (jauheesta, kuutioista tms)
1-2 prk ruokakermaa (ei pakollista, jos haluat kevyempää keittoa)
n. 200 g vuohenjuustoa, fetaa tms
(joskus maustan keiton sinihomejuustolla tai kookoksenmakuisella Valion kermalla)
1-2 rkl balsamicoa, viinietikkaa tms hapokkuutta
rouhaisu mustapippuria ja suolaa tarpeen mukaan (selviää vai maistelemalla, koska juustojen ja kasvisliemien suolamäärät vaihtelevat)
pilkottuja tuoreyrttejä, villivihanneksia tms 

Tummaa balsamicokastiketta, yrttejä, siemeniä, murusteltua fetaa, krutonkeja tms keiton pinnalle tarjoiluvaiheessa!

Vegaanisen keiton saat valitsemalla kermat ja juustot vegaanisina!
  • Osta valmista punajuurisosetta, esikeitettyjä punajuuria tai raakoja punajuuria.
  • Kuullota pieneksi pilkottuja sipuleita esim kasarissa muutama min lempeällä lämmöllä. 
  • Lisää kasvisliemi sekä kuoritut ja pieniksi lohkoiksi paloitellut raa'at punajuuret ja kokonaiset perunat (halutessasi) joukkoon. Keittele, kunnes kasvikset ovat pehmenneet riittävästi.
  • Soseuta ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi soseeksi. (blenderiä käytettäessä varovaisuutta kuumien ainesten kanssa)

Voit kypsentää raa'at punajuuret myös uunipaahtaen tai keittäen vedessä etukäteen. (uunipaahtaminen on itselleni mieluisin ja helpoin tapa) Keiton soseuttaminen sujuu myös silloin blenderin tai sauvasekoittimen avulla näppärästi. Juustojen, kerman ja mausteiden lisäämisen voit tehdä vasta siinä vaiheessa, kun haluat keiton valmiiksi. 


Kurpitsansiemnöljy on tämän kesän suosikkimausteeni keittojen ja salaattien kanssa.


Kuuma punajuurikeitto ja herkullinen juureentehty leipä sekä juomana kivennäis- tai tavallinen vesi on ihan parasta viikonlopun herkuttelujen jälkeen.  

Kiitos Saara ja Nanne herkullisista ohjeistanne!
Mennäkseni vielä viikonlopun herkutteluun.. Tein niin herkullista täytekakkua, että lisään ohjeen linkkeineen loppukuviksi. Aion todellakin tehdä tätä(kin) kakkua uudelleen seuraavillekin suklaasta tykkääville vieraillemme.


Suklaakakkupohja oli tehty muutama viikko sitten pakastimeen "Viimeistä murua myöten" -blogin (linkki ohjeeseen) innoittamana. Halusin testata uskomattoman helpolle ja herkulliselle kuulostavaa ohjetta saman tien ja kokeilla Saaran lupaamaa pakkasenkestävyyttä. Paistoin pohjan 24 cm teflonpinnoitetussa vuo'assa. (Huom!! ei irtopohjavuo'assa!)


Kakkupohja oli säilynyt mehevänä ja vastaleivotun veroisena! Aikomukseni on tehdä samanlainen kakkupohja uudelleen pakastimeen ja ottaa sieltä sopivan tilaisuuden tullen sulamaan. Kakkupohjaa oli helppo leikata, kun se oli vielä hiukan kohmeinen. Omassa kakussani erikoisuutena oli lakritsijauheen lisääminen taikinaan, koska tummaa kaakaojauhetta löytyi kaapistani vain 1 dl. Nesteenä käytin "Oatly i kaffe" kaurajuomaa ja lisäsin siihen ohjeen mukaan 1 rkl valkoviinietikkaa. Meidän jääkaapista ei löydy piimää yleensä koskaan. 


Kakkukuvat olivat jäädä kokonaan ottamatta, koska suurin osa kakusta oli mennyt  ns."parempiin suihin". Eilen ei löytynyt kotoa tuoreita marjoja, joten nämä kuvat on otettu pakastimesta sulatettujen mustikoiden ja mansikanviipaleiden kanssa. Itse tykkään syödä marjoja tämäntyyppisen suklaakakun kanssa, mutta ne eivät ole välttämättömiä eivätkä maistu kaikille.


Kakun täyte-/kuorruteresepti löytyi toisesta lempiblogistani eli "Elämää Koivurannassa" -blogista. (linkki täällä) Suklaana käytin kokonaisen (150g) Brunbergin laktoosittoman maitosuklaalevyn ja n. 50 g saman valmistajan tummaa suklaata. 
Nannen kakkupohja oli samantyyppinen, joten arvelin täytteen sopivan hyvin aiemmin Saaran ohjeella tekemääni. Oli kyllä upea kokonaisuus, joka maistui sekä aikuisille että lapsille. Lakritsijauhe antoi hieman suolaisuutta kakkuun, mutta ei erottunut paljonkaan suklaan joukosta. Lakritsijauheen ystävät haluavat ehkä testata vinkkiäni.


Yrtintuoksuiset terveiseni täältä Hämeestä näiden reseptien myötä! Yrttilaatikkoni suorastaan pursuaa, joten kuivatettavaa ja pilkottavaa riittää. Talvella on mukava tietää, missä ruokien maustamiseen tarvittavat kuivatetut yrtit kasvoivat!


Hienoa, ihanaa ja leppoisaa kesän jatkoa sinulle! Toivon, että olet päässyt nauttimaan kesän valosta, lämmöstä ja herkuista! Ja kesäähän on vielä paljon jäjellä ja parhaat jutut kenties vielä edessä!

torstai 4. heinäkuuta 2019

Muikkutortillan maku pitää itse kokea

Rapeat muikut, kuullotetut kevätsipulit, tzatziki, pestokastike, kurkkusiivut ja rapea salaatti tortillalätyn täytteenä!
Tortilla täytetty muikuilla! Hmm... Mistähän lienee syntynytkään ajatus täyttää tortillalätty paistetuilla muikuilla! Pari päivää sitten huomasin instassa kuvan ruisjauhoissa kieritetyistä, rapean ruskeiksi paistetuista muikuista. Saman tien tiesin valmistavani lähiaikoina tuoreista muikuista jotakin hyvää.



Nyt oli todella tuoreita muikkuja meidän kaupassa. Käyneet pyydykseen Saimaalla eilen/yöllä ja tulleet aamulla kauppaan. Tuore muikku tuoksuu raikkaalle, tiesitkö? Helpoin tapa puhdistaa muikku on napsaista pää pois ja vetää saman tien sisukset ulos. Itse tykkään avata vielä vatsan taloussakseilla ja puhdistaa vatsaontelon kaikista sisälmyksistä. Nopsa huuhtelu juoksevan veden alla varmistaa puhdistuksen.


Tänään oli täydellinen hetki testata uusinta ideaani kalan paneroinnista. Rouheaksi jauheeksi muserrettuja kuivattuja suppilovahveroita ruisjauhojen ja parmesan-juustoraasteen sekaan. Muikku valikoitui kalaksi, johon halusin testata keksimääni panerointiainesta. Nyt muikut on syöty ja idea suorastaan erinomaiseksi todettu. Nämä muikut saattaisivat maistua niillekin, joita muikunpaistossa syntyvä "outo" haju estää maistamasta tätä uskomattoman herkullista, pehmeänrapeaa kalaa. 


Sienirouhetta tai -jauhetta ei tokikaan joka taloudesta löydy, mutta muikku on mainio paistinkala ilman sitäkin. Grana Padano juustoraaste antoi oman arominsa, joten vähintään sitä suosittelen ainakin ensikertalaiselle muikunpurijalle! 


Raastettu, valutettu puolikas kurkku, 2 dl valutettua turkkilaista jogurttia, 1 raastettu valkosipulinkynsi, 2 tl sinappia, 1 rkl sitruunamehua, ½ tl suolaa ja 1 tl sokeria sekä rouhittua mustapippuria löytyy tämänkertaisesta tzatzikistani. 


Ostin tänään epähuomiossa kolmannen tuorekurkun jääkaappiimme, joten halusin päästä aiemmista eroon. Kurkun raikas ja kevyt maku soveltuikin mainiosti tortilla-annokseen. Tein sekä tzatzikia (yksi ohje täällä) että kurkkuviipaleita. Varhaissipuli ja rapea jäävuorisalaatti riittivät muiksi kasviksiksi. Lätyn pohjalle levittelin Lidlistä ostamaani pestokastiketta. (on muuten lähes kotitekoisen veroista) 


Tortillalätyn kuumentaminen sujuu nopsaan isohkolla paistinpannulla.
Tähän ruokaan ei tarvita varsinaista reseptiä, koska se syntyy oman jääkaapin ja mielikuvituksen mukaan. Itse päätin jo tehdä täsmälleen samantyyppiset annokset uudemman kerran. Tämä oli kokeilu, joka todellakin kannatti! 

Kiitos Kulinaari-blogin Kimmo kivasta oivalluksesta!
Hauska idea tarjoilla tortillarullat juomalasista toimii tässä hyvin. Syönti hoituu toki lautaselta aterimien avulla tai normitapaan rullaten ja paperista tarjoillen. Isommalle porukalle tarjoileminen esim ulkona tai mökkiolosuhteissa on sen sijaan helppoa ja mukavaa näin!


Muikkujen panerointi  eli leivitys (nämä aineet n. 15 pienehköön muikkuun)

½ dl ruisjauhoja
½-1 dl parmesan-tyyppistä juustoraastetta
½-1 dl kuivattuja sieniä (suppilovahverot tai mustatorvisienet toimivat hyvin) 
½-1 tl suolaa

Lisäksi 1 kevyesti vatkattu kananmuna

Paistamiseen valurautapannu (mielellään) sekä muutama rkl voita
  • Vatkaa haarukalla kananmuna kulhoon tai lautaselle.
  • Murskaa sienet (tai aja leikkurilla) rouheeksi ja sekoita ne muiden aineiden kanssa lautasella.
  • Kippaa puhdistetut muikut kananmunaseokseen ja pyörittele niin, että munaa tulee joka puolelle.
  • Ota muutama muikku kerrallaan ja pyörittele panerointiseoksessa. Lado paneroidut muikut esim leivinpaperin päälle leikkuulaudalle.
  • Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja anna sen lämmetä, kunnes kuohuminen loppuu ja voi muuttuu ruskeaksi. (Varo kuitenkin, ettet polta sitä!)
  • Paista muikkuja pari minuuttia puoleltaan, kunnes pinta on rapea ja ruskea.
Muikuthan tarjoillaan perinteisesti perunamuusin, tillin ja suolakurkkujen kanssa. Olen syönyt sentyyppisen annoksen lukemattomia kertoja ja voin vakuuttaa senkin maistuvan erinomaiselle. Tämänpäiväinen annos syntyi, koska lupasin järjestää Miehelle välipalaa/lounasta golfkierroksen ja tennismatsin välissä. Hän viipyi kotona puoli tuntia ja oli hyvin tyytyväinen järjestämääni nopeaan ruokaan. 


Hedelmä-mansikkasmoothie on paras tapa aloittaa aamu kevyesti ja iloisesti!

Räiskäleet maustettuna kokonaisen sitruunan kuoriraasteella ja vaniljapastalla olivat herkkua jätskin ja mansikoiden kanssa.

Rapeaa juureentehtyä leipää voissa paistettuna, brie-tyyppistä juustoa ja mansikoita! Tumma balsamicokastike viimeisteli tämän herkkuaamiaisen!


Meillä on herkuteltu tällä viikolla mansikoilla. Eikä millä tahansa mansikoilla, vaan Kankaisten marjatilan superherkullisilla ja makeilla mansikoilla. Ensimmäinen laatikko ostettiin valmiiksi poimittuja ja seuraavana päivänä Mies käväisi poimimassa sangollisen lisää noita herkkumarjoja. Itselläni on ollut aikaa viipaloida ja pakastaa niitä, koska polviniksahdus estää liikunnan vielä muutaman päivän. Kyynärsauvojen ja tänään saamani kortisonipistoksen pitäisi auttaa sen verran, että kohta pääsen taas ulkoilemaan. Nyt on aikaa kirjoittaa blogiakin! 


Näppärä konsti viipaloida marjat! Näin olen tehnyt jo vuosikymmeniä, koska tykkään pakastaa mansikat viipaleina pieneen minigrippussiin. Se riittää aamiaisella sekä Miehelle että minulle.
Nyt mennään mansikoilla, kun on paras mansikka-aika! Herkullista huomista ja viikonloppua sinulle! Onpa ihanaa, että muistit käydä blogissani, vaikka postaustahtini onkin harventunut. Lupaan postata heti, kun olen syönyt jotakin erityisen herkullista. Haluan vinkata siitä sinullekin kiitokseksi siitä, että luet blogiani! Voi hyvin! 😘