Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Lämpöiset pikkurieskat kasvislaatikon jämistä


Tämä jämäpostaus on tehty puhelimellani. Tablettini päätti pettää minut juuri, kun olin aikeissa antaa pienen vinkin jouluruokien tähteistä. Olen maininnut usein, että pyrin välttämään ruokahävikkiä omassa taloudessani. Eikä kyse ole nuukuudesta vaan siitä, että arvostan ruokaa. Tein hyvistä, tuoreista raaka-aineista kasvislaatikkoa hieman liikaa. Onneksi en heitä ruokaa pois, jos se on vielä hyvää. Olisi jäänyt tämäkin herkkuhetki kokematta.

Porkkala maistui tämän rieskan parhaimmalle päälliselle.
Google osaa yllättää jatkuvasti. Tänään jäi mieleeni ohimennen vilahtanut lause rieskat joululaatikoiden tähteistä. Resepti löytyy varmaan googlaamalla, mutta itse tein tänään lähes gluteenitonta rieskataikinaa. Itämaisittain maustetussa kasvislaatikossa käytin gluteenitonta korppujauhoa. Kasvissoseessa oli porkkanaa, bataattia ja palsternakkaa.



Aineet ja ohjeet 18 pikkurieskaseen

2 dl kasvis-(porkkana) tms laatikkoa
n. 4 dl nestettä (kermaa, smetanaa ja vettä minulla)
n. 100 g juustoraastetta (mozzarellaa minulla)
2 dl kaurahiutaleita
2-3 dl gluteenitonta kaurajauhoa

Laita uuni kuumenemaan 225 ast.
  • Sekoita muut aineet kasvislaatikon joukkoon.
  • Nostele kahdella lusikalla kekoja leivinpaperoidulle uunipellille.
  • Taputtele rieskoja jauhotetuin  käsin tasaiseksi.
  • Pistele rieskat haarukalla ja valuta pinnalle avokadoöljyä halutessasi.
  • Paista rieskasia 225 ast / 8-12 min.
  • Seuraa paistumista ja anna pinnan ruskistua kauniista ennen kuin otat pois uunista.
  • Rieskaset ovat parhaita heti lämpöisinä ja lempipäällystein tai sellaisinaan.


Mukavaa ja herkullista loppuviikkoa sinulle! Oma urakkani on saada apua tablettiongelmaani loppuviikon aikana. Voin tietty tehdä postauksia kannettavalla koneellamme, mutta kuvien siirtäminen ei enää suju yhtä näppärästi. Kyllä joku koneista enemmän ymmärtävä osaa korjata vian tuossa tuokiossa. Ainakin toivon sitä. 👍💛
28.12. Suljin koneeni illalla ja se tuli itsestään kuntoon yön aikana. Päivittyi kai?
Ja sitä piti tulla vielä kertomaan, että rieskaset olivat oikein makoisia vielä aamullakin. Ei tarvitsekaan kerralla kaikkia syödä. 😀

2 kommenttia:

  1. Nam..näyttävät rieskasetkin hyviltä:) Minä maistoin tänä jouluna ekan kerran ikinä bataattilaatikkoa ja oli kyllä hyvää:) Pitäisi vaan enemmän kokeilla kaikkea..No mutta olipa kiva että kone tuli itsestään kuntoon,hienoa!!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilu kannattaa! Laatikoiden loput ovat mainio pikarieskojen jatke. Olivat oikein hyviä vielä seuraavana päivänäkin. Bataattia oli suurin osa minunkin kasvislaatikossa, se on tosi hyvää. Kaikki ei tykkää lantun vahvasta mausta. Kiitti Päde! Kone taisi kaivata pientä päivitystaukoa..☆ Hyvää viikonloppua ja Uutta Vuotta onnellista sinulle!

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.