En saanut mielestäni maailman parhaimmiksi mainittuja keksejä nähdessäni ne Viimeistä murua myöten blogissa. Yritin kyllä ja eiliseen saakka onnistuinkin. Mutta kun tuli kahvivieraita ja halusin ajoittaa uunista tulvivan herkullisen suklaakeksin tuoksun juuri vieraiden saapumisaikaan. Oletkohan joskus saanut kokea tuon tunteen? Mukava seurusteluhetki ystävien kotona ja suklaanystävän lempituoksu.❤
Klikkaa linkkiä, jos kiinnostuit! Vihreä kuula-joulutorttu |
Mutta olisipa jäänyt siihen! En ole saanut mielestäni vihreillä marmeladeilla jalostettuja joulutorttujakaan. Miksi ne tuntuvan tupsahtelevan monta kertaa päivässä verkkokalvolleni milloin missäkin yhteydessä? Jo vuosikymmeniä nuo mainitut marmeladit ovat olleet lemppareitani. Etenkin jouluna ja vain jouluna. Tiesin viime viikonloppuna tuon vihreän Fazerin tehtaalta lähteneen laatikon ilmestyneen kotiimme. Ihan varmuuden vuoksi talon Mies sen hommasi tietäen heikkouteni. 😄 Perinteisistä joulukahvileivistä tortut ovat heikkouteni. Joten on se vähän liikaa pyydetty, etten sortuisi edes kerron leipomaan Vihreä kuula-joulutorttuja. eikö?
P.S. Luin aamulla Pullahiiren leivontanurkka-blogia ja löysin kivan lisävinkin. Marmeladin lisäksi torttuihin voi laittaa vaniljakiisseliä. Aion kokeilla sitä jouluksi aikomiini torttuihin, jotka teen gluteenittomasta valmistaikinasta. (tai Pullahiiren ohjeelle teen voitaikinan alusta alkaen itse) Pullahiiri / itsetehty voitaikina
P.S. Luin aamulla Pullahiiren leivontanurkka-blogia ja löysin kivan lisävinkin. Marmeladin lisäksi torttuihin voi laittaa vaniljakiisseliä. Aion kokeilla sitä jouluksi aikomiini torttuihin, jotka teen gluteenittomasta valmistaikinasta. (tai Pullahiiren ohjeelle teen voitaikinan alusta alkaen itse) Pullahiiri / itsetehty voitaikina
Älä kuumenna liikaa, jotta suklaa ei pääse palamaan. |
Brookies keksien ohjeet löydät tästä linkistä. Tein itse täsmälleen tällä ohjeella. |
150 g tummaa suklaata
60 g voita
2 kananmunaa (ei XL-munia)
1 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl vehnäjauhoja
0,3 dl kaakaojauhetta
50 g pilkottua suklaata (maito- tai tummaasuklaata)
- Ota kananmunat huoneenlämpöön.
- Sulata voi kattilassa ja lisää suklaapalat. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Jätä seos sitten jäähtymään.
- Vatkaa munat, sokerit ja leivinjauhe kuohkeaksi vaahdoksi.
- Kaada jäähtynyt suklaaseos joukkoon ja sekoita voimakkaasti. (Tein itse vatkaimen pienimmällä teholla.)
- Lisää lopuksi jauhot, suola ja kaakaojauho sihdin läpi. Sekoita tasaiseksi.
- Sekoita suklaarouhe taikinaan ja vie se tekeytymään jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
- Nostele kahden lusikan avulla kekoja pellille ja paista n.180 ast / n. 8-10 min. uunin keskitasolla.
- Anna jäähtyä hetkinen paistamisen jälkeen, jotta keksi ehtii vähän kovettua.
Tasoittelin hieman keksien pintaa käsin ennen paistoa. Yhdelle pellille mahtuu 9-12 keksiä. |
No olihan tämä ihan törkeän herkullista. Maku on jostakin syystä itselleni kylmän maidon kanssa paras. |
Tämä ensimmäinen keksisatsi melkein pääsi kärähtämään pohjasta. Maku oli vielä ihan hyvä. |
Keksit säilyvät (jos säilyvät) suljetussa rasiassa huoneenlämmössä, mutta voi myös pakastaa. Sulavat suussa ihanasti vähän kohmeisina. |
Piparitaikina kohosi uunissa hauskaksi keoksi, mutta oli tosiaan sisältä kuin taikinaa. Hyvää! |
Paistolämpötila n. 200-220 ast ja paistuivat n. 12-15 min. Mutta jälleen kerran; oman uunini lämpötila heittelee, joten täydellisen varmaa paistoaikaa on mahdotonta antaa.
Yllättävää kyllä, mutta kupera puoli tulee alaspäin. marmeladi pysyi tässä hyvin paikoillaan paiston aikana. |
Sitten ajelin taikinapyörällä tarttutaikin normaalia piemmiksi paloiksi. Seuraavaksi kostutin tähtikuvion vedellä pohjasta, jotta se tarttuu hyvin kiinni alempaan taikinaan.
Lopuksi lisäsin marmeladin kupera puoli alaspäin tortun keskelle ja voitelin taikinan kananmunalla.
Oli yhtä hyvää kuin kuvittelinkin. Näitä tekisi mieli tehdä vielä uudelleenkin. Tein vain 4 kpl eilen.
Paistoin tortut n. 220 ast. / n. 12 min
Suomalainen ei usko ennen kuin maistaa. Mutta uskottava oli, että nämä uudenlaiset tortut ovat hyviä. |
Jouluruusu on tämän joulun lempikukkani. |
Suuri suomalainen kirjakerho mainosti tätä joulukirjaa jo lokakuussa. Nyt kirja ja kirjan tekijät ovat olleet useamman kerran esillä tv:ssä. Kirjan kuvat ovat kauniita. ❤
Lokakuun kuukaudenkirja on ollut iltalukemiseni viimeiset pari viikkoa. suosittelen! |
Enkelijoulukalenterini 21. luukku
Kiireen ja melun keskellä tämä pikkuenkeli haluaa joulurauhaa eli kuunnella hiljaisuutta. Onnistuukohan? |
Oi mitä jouluherkkuja♥ Kiitos paljon loistavista vinkeistä, en olekkaan koskaan maistanut tuollaista pipari-torttu yhdistelmää! Vihreät kuulat on niin hyviä ja nuo tortut on kyllä tosi kauniita! Ihanaa joulunalus aikaa sinne♥
VastaaPoistaKiitos sinulle Päde! Pitäähän niitä perinteisiä joulutarjottavia tehdä, mutta meillä piparit maistuvat vain pienimmille. Taikinaa sen sijaan söisivät niin pienet kuin isot. Nyt ajattelin ujuttaa piparitaikinaa helppotekoiseen jätskiin. Postaan, jos onnistuu ja maistuu hyvälle. Eikös olekin mukavaa tehdä pientä makiaa jouluksi? :)) Ihanaa joulunaikaa myös sinulle!
VastaaPoista