Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Pikaiset banaani-suklaamuffinit aamiaiselle tai mihin aikaan tahansa

Tätä vielä hieman lämpöistä muffinia on mukava mutustella aamukaffen kanssa ilman makeaa kuorrutetta.
Joskus hedelmäkulhoon kertyy kypsiä banaaneja liikaa. Hyvä konsti on pätkiä ne paloiksi ja pakastaa. Smoothiet ja monet makeat herkut saavat mielestäni hyvää makua pakastetuista banaaneista. Tänä aamuna teki mieli pannaria, paksuja lettuja tai edes jotakin tavanomaisesta arkiaamusta poikkeavaa naposteltavaa. Heräsimme "kukonlaulun" aikaan ja varsinaiseen aamunälkään oli reilusti aikaa.   

Mieskin pääsi mukaan leipomis'urakkaan' raastamalla hyvin pestyn limen kuorta taikinaan.

Paistinpannumuffini piti jakaa neljään osaan ennen kääntämistä. Tuli muhkeita paloja!


Mies osti eilisellä kauppareissullaan pyynnöstäni suklaata, jota saattaisin tarvita tulevan viikon aikana leipomuksiini. Kookosjogurtista, banaanista ja tuosta herkullisen tuntuisesta suklaasta leipomukseni lähti alkuun. Rohkeasti päätin testata ilman varsinaista reseptiä muffineita. Ei tullut pannukakkua vaan ehkä yhdet parhaimmista muffineista, joihin lisäilin aineita pelkällä tuntumalla. On hieno tunne, kun onnistuu!


Taikinaa tuli liikaa yhteen muffinipeltiin. Ei tullut mieleenikään heittää sitä pois, joten päätin testata lopputaikinan paistamista pannulla. Voisula antoi hyvää makua tähän lempeällä lämmöllä hitaasti paistettuun pannumuffiniin. Kesämökkikausi on tulossa ja uskoisin taikinan toimivan grillissä paistinpannulla, ellei halua lämmittää uunia. Toisaalta kaikilla ei välttämättä löydy uunia kesäkeittiöstään ja silti joskus tekee mieli jotakin itsetehtyä, lämpöistä herkkua. Jäätelön kanssa tuo pannumuffini toimisi hyvin.

Eilinen kookosvaahto-mansikka-granaatinsiemen jälkkäri sopi hyvin pannumuffineiden lisäkkeeksi.


Pikaiset banaani-suklaamuffinit (n. 16 kpl tai 12 kpl+1paistinpannumuffini)

3-4 kypsää banaania
2 dl soija-kookosjogurttia (alpro) tms
2 kananmunaa
50 g voisulaa (Oivariinia minulla)
2 dl sokeria (halutessasi enemmän)

4½ dl vehnäjauhoja
2-3 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
100 g rouhittua suklaata (Fazerin mansikka&vanilja minulla)
limen tai sitruunan kuorta halutessasi
  • Muussaa banaanit haarukalla, (saa jäädä sattumia) rouhi suklaa isoksi rouheeksi ja sulata voi esim mikrossa.
  • Sekoita kulhossa banaanit, jogurtti, kevyesti vatkatut kananmunat, voisula ja sokeri. Sekoittele hieman.
  • Yhdistä jauhoihin loput aineet ja lisää edellisiin. Sekoita taikina tasaiseksi. 
  • Annostele taikina voideltuihin muffinipellin koloihin tai paperisiin muffinivuokiin. 
  • Paista muffineita keskiritilällä n. 185 ast/18-22 min. (Kokeile tikulla, jos olet epävarma kypsyydestä. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä.)
  • Jäähdytä muffineita hetkinen ja irrota varovasti vuoistaan. 

Tuorejuustosta, voista, kermavaahdosta jne saat halutessasi herkullisen kuorrutteen muffineille. Meillä ei ollut tuoreita mansikoita, mutta luulisin niiden sopivan erittäin hyvin sekä kaunistamaan että herkullistamaan muffineita, jos tarjoat niitä kahvipöydässä. Saatanpa itsekin innostua valmistamaan kuorrutteen ja ostaa mansikoita, jos saamme vieraita myöhemmin iltapäivällä. 


Parasta ajanvietettä aamulla on selailla muutamaa minulle uutta reseptikirjaa.

Blogiani pidempään seuranneet oivaltavat varmaankin olinpaikkamme. Pääsimme taas ihanaan tehtävään kisutyttöjen hoitajiksi. Aurinko paistaa sääennusteen mukaan vielä tänään lähes pilvettömältä taivaalta ja suunnitelmissamme on lähteä hetken päästä ulkoilemaan. Taika ja Loitsu ovat syöneet aamuruokansa eivätkä kaipaa meitä muutamaan tuntiin. He tykkäävät torkkua tai nukkua keskipäivällä. 


Loitsu kissaneiti tykkää loikoilla ja seurata ikkunasta tai parvekkeelta lintujen touhua ja ääniä.



Taika ei ujostellut ollenkaan, vaikka katseesta voisi niin päätellä. Hän tykkää silittelyistä ja leikkimisestä ja hänellä on hurmaava tapa poseerata eri asennoissa. 



Kunpa kaikilla blogini lukijoilla olisi mahdollisuus viettää iloa ja virkistystä antava kevätsunnuntai. 💕 Pienet kivat asiat tavanomaisen rutiinin keskellä saavat auringon paistamaan, vaikka ulkona sataisi vettä tai räntää. Haliterveiseni sinulle ja lämmin kiitokseni siitä, että kävit lukemassa tämän postaukseni! 😘

2 kommenttia:

  1. Noita on kyllä ihan pakko joskus kokeilla:) Kiitos ohjeesta♥ Taika ja Loitsu on niin ihanat nimet ja että ovatkin kauniita kumpikin! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä helppo homma! Tuoreina ja hieman lämpöisinä nämä muffinit olivat parhaimmillaan. 😋
      Täällä sataa räntää, joten on hyvää aikaa kehitellä uusia herkkuja. Kissaneidit ovat ihania ja helppoja hoidettavia! 🐈🐈
      Sinulle samoin mukavaa viikkoa!🥰

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.