Nektariinihilloke ja sinihomejuustotäyte ovat mainio makupari macaronsien täytteenä. |
Mantelijauheen ja tomusokerin sekoitus pitää sihdata vähintään kahteen kertaan.
Sihdattujen mantelijauheen ja tomusokerin yhteinen paino on täsmälleen 280 g.
Pastaväreistä löytyi ainoastaan vaaleanpunainen meidän omasta S-marketista. Tilaamalla netistä tai asioimalla erikoisliikkeissä saisi muitakin värejä.
Pastaväri, oikeantyyppinen pursotin sekä erilliselle paperille piirretyt ympyrät helpottavat aika tavalla onnistuneen lopputuloksen saavuttamisessa.
Macaronien pinta on kuivunut tunnin, joten nyt ne ovat valmiita paistettaviksi.
Uunin lämpö on 140 ast ja macaronit paistuvat 15 min valmiiksi. (huom! oman uunin lämpötila huomioitava, eivät ole välttämättä vakioita)
Tämän pellillisen olisi voinut ottaa 2 min aikaisemmin uunista. |
Näin ikävästi kävi edelliselle macaronsisatsilleni. Ei näitä vieraille tarjoiltu. |
Tuoreista vadelmista tehty täyte maistui herkulliselle. |
Täytteessä oli tuolla kertaa paseerattuja (siivilän läpi puristettuja) tuoreita vadelmia sekoitettuna kermavaahtoon, vaniljaan ja tuorejuustoon. Maku oli aivan ihana tuossakin täytteessä.
Tämän pellisen olisi voinut antaa olla vielä 2 min pidempään uunissa. |
Nektariinihilloke on nopea ja helppo tehdä itse. |
Macaronsien ABC
Aineet noin 18 macaronsin kuoreen (36 kpl)
90 g kananmunan valkuaista ( n. 3 kananmunaa)
30 g sokeria (erikoishienoa minulla)
110 g mantelijauhetta
170 g tomusokeria
(n. 1 tl väripastaa)
Ohjeet
- Punnitse ja sihtaa mantelijauhe ja tomusokeri
- Vatkaa kananmunan valkuaiset vaahdoksi.
- Lisää sokeri pikkuhiljaa vatkaten.
- Lisää väripastaa n. 1 tl halutessasi
- Lisää kahdessa erässä mantelijauhe & tomusokeriseos
- Sekoittele sen aikaa, että seos on sopivan taipuisaa. Katso ohje linkistä!!
- Pursota pellille, anna tekeytyä 1 h ja paista 140 ast / 15 min
- Anna macaronin kuorien jäähtyä kunnolla ennen irrottamista.
- Valitse mieluisa täyte ja täytä macaronsit.
Marjoista tai hedelmistä saat hyvää lisämakua macaronsien täytteeseen.
Täytteen voi lisätä joko näin tai laittamalla molemmat täytteet samalle puoliskolle. |
2 paloiteltua nektariinia (ei ihan kypsiä)
½ dl vettä
½ dl hillo&marmeladisokeria
Kiehuttele teflonkattilassa hillokeaineita hiljaisella lämmöllä n. 15 min.
Sauvasekoittimen avulla saat tasaisen hillokkeen.
Suolaisenmakea täyte maistuu aika mahtavalle näiden marenkikuorien välissä. Meillä tykätään tai etenkin talon Mies tykkää paljon Aura-sinihomejuuston mausta.
Sinihomejuustotäyte
n. 100 g sinihomejuustoa
1 prk (120 g) smetanaa
Murentele juusto ja sekoita smetanan kanssa notkeaksi haarukan avulla.
Tällä tavalla hilloke ei pursuile macaronsin välistä pois. Tyhjä kuori painetaan täytetyn päälle. |
Hei! Voitit 2 lippua Kauhajoen ruokamessuille. Pääsetkö messuille? Otatko yhteyttä niin saan liput sinulle. Jollet pysty käyttämään voin arpoa seuraavalle nannarintala at yahoo.com
VastaaPoista