Tämän päivän ateriamme ei ole tarkoitettu kalorikammoisille eikä kiireisille kokkaajille. Joskus pitää taikoa nopeasti ja helpolla herkullista ruokaa, mutta ei tänään. Rakastan intialaisia mausteita ja makuja, mutta harvemmin innostun suunnittelemaan etukäteen koko aterian. Pieni flunssanalku pakotti pysyttelemään sisätiloissa ja aikaa keittiössä hääräämiseen oli runsaasti. Eikä flunssakaan ehtinyt kunnolla päälle!
Aloitin ruoan valmistelun jo edellisenä iltana laittamalla broilerin sisäfileet jogurttimarinadiin. Se vei aikaa maksimissaan 10 min.
Aineet
500 g broilerin miedosti suolattu sisäfile
2 dl kreikkalaista maustamatonta jogurttia
Lisäksi tarvitset jogurttimarinadiin
1/2 sitruunan mehu
n. sokeripalan kokoinen tuore inkivääri raastettuna
1/2 tl suolaa
2 tl (kookos)sokeria
1 tl garam masalaa
1 tl juustokuminaa
1 tl mango cyrrya
1 tl jamaikan jerk maustetta (tms)
1/2 dl tuoretta pilkottua minttua
pippuria ja chiliä halutessasi
Laita jogurtti ja mausteet kannelliseen rasiaan ja pyyhi broilerifileiden pinta kuivaksi. Kääntele fileet jogurttiseokseen ja nosta rasia jääkaappiin. Broileri marinoituu 4 tunnissa, mutta maut menevät syvemmälle, jos saavat maustua yön yli.
Aineet minttu-jogurttiraitaan
2 dl kreikk jogurttia
10-15 cm kuorittua kurkkua
1/2 limen mehu
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 dl pilkottua minttua
ripaus mustapippuria
Laita jogurtti valumaan (kahvi)suodattimeen.
Kuori ja puolita kurkku, kaavi siemenet pois lusikalla.
Pilko kurkku ja laita hetkeksi valumaan.
Yhdistä edelliset aineet kannellisessa rasiassa ja laita jääkaappiin tekeytymään.
Mikäli haluat aidon intialaisen maun broileriin ja naanleipään, joudut tekemään tai ostamaan ghee-voita. Sitä on todella helppoa tehdä itse, mutta vaatii hieman aikaa.
Sulata haluamasi määrä voita kattilassa. (esim 100 g)
Voin kiehuttua pienennä lieden lämpöä.
Ota vaahtoa pois reikäkauhalla ja anna voin poreilla n. 15 min.
Pikkuhiljaa tuoksu tulee paahteiseksi ja voi ruskistuu.
Sammuta lämpö liedeltä ja sakan laskeuduttua pohjalle kaada kirkas voi kannelliseen astiaan.
Nopeasti tehden voita ei kiehuteta, vaan sulamisen jälkeen kaadetaan kirkas voi purkkiin ja pohjalle jäänyt vaalea aine jää kattilan pohjalle. Ghee-voin terveellisestä vaikutuksesta löytyy runsaasti tietoa netistä.
Nopeasti tehden voita ei kiehuteta, vaan sulamisen jälkeen kaadetaan kirkas voi purkkiin ja pohjalle jäänyt vaalea aine jää kattilan pohjalle. Ghee-voin terveellisestä vaikutuksesta löytyy runsaasti tietoa netistä.
Bataattilisuke valmistuu nopeasti samalla menetelmällä kuin savuporkkanat.
Suikaloi haluamasi määrä bataattia kuorimaveitsellä.
Lisää 2 rkl ghee-voita kuumalle paistinpannulle ja kääntele bataattisuikaleita pari minuuttia pannulla.
Käännä lämpö pois ja lisää ripaus suolaa, kookossokeria ja kanelia.
Halutessasi voit lisätä nestemäistä savuaromia. Bataatit maistuvat joko lämpiminä tai haaleina / kylminä.
Ota broilerit huoneenlämpöön.
Pyyhi marinadi pois fileistä talouspaperilla.
Alkuvalmistelut on nyt tehty, joten laita riisi kiehumaan. (Ohje laatikon kyljessä)
Laita paistinpannu kuumalle liedelle ja lisää 2 rkl ghee-voita.
Lisää hyvin pyyhityt ja lämmenneet fileet paistinpannulle.
Paista muutama minuutti molemmin puolin.
Älä paista liikaa paistinpannulla vaan siirrä fileet mieluummin uunin lämpöön, jos muut ruoka-aineet ovat vielä kesken. Peitä kypsät fileet foliolla.
Kauniin ja herkullisen tähän ruokaan sopivan lisukkeen saat tuoreesta mangosta.
Kuori ja paloittele mango ja kuumenna uunissa halutessasi. (grillivastuksella)
On aika koota annos lautaselle. Mangochutney sopii mielestäni annokseen hienosti! Meillä oli aiemmin tehtyä omatekoista, mutta kaupasta saa myös hyvää. Korianteri, minttu ja rucola-salaatti sopivat hyvin tähän ateriaan.
Erillinen kormakastike jäi tekemättä, mutta toisaalta annoksessa oli jo riittävästi makuja näilläkin lisukkeilla. Makeaa thai chilikastiketta pirskoteltiin riisin pinnalle antamaan makua.
Tein aamulla myös intialaista Naanleipää. Se kyllä kruunasi aterian! Postaan leivän ohjeen seuraavalla kerralla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.