Ruokaohjeita

Sivut

torstai 23. maaliskuuta 2017

Täydelliset BBQ-Härkis-kasvispihvit?




Viimeisen vuoden aikana olen tehnyt useammanlaisia kasvispihvikokeiluja. Täydellinen onnistuminen antaa vielä odotuttaa itseään, mutta tänään pääsin aika lähelle. Koostumus oli oikea ja pihvejä oli helppo muotoilla lusikalla tai kostutetuin sormin.  

Tuorejuureksina olen käyttänyt usein porkkanaa, punajuurta, maa-artisokkaa, bataattia jne. Tänään raastoin mukaan ensimmäisen kerran palsternakkaa. Ei hassumpi maku.
Papuja laitan mielelläni mukaan niiden hyvän proteiinipitoisuuden ja maun vuoksi.

Aloitan lähes joka kerta etsimällä sopivat juurekset jääkaapista ja pavut sekä muut tykötarpeet niiden mukaan. Olen huomannut kokeiluissani, että voimakkaan makuiset kasvikset tarvitsevat vastapainoksi miedompia mausteita. Pidämme talon Miehen kanssa molemmat sipulista ja valkosipulista, joten niitä tulee aina taikinaan. 
Pidämme myös chilin mausta, mutta tällä kertaa en laittanut sitä. 


Aineet 

1 isohko punasipuli

3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl voita

n. 3 dl keitettyä Kaura+Riisi seosta
1 pkt ruskeita papuja
100 g karkeaksi raastettua palsternakkaa
2 kypsää tomaattia (kuorittuna)
1 pkt BBQ maustettua Härkistä
1 - 2 kananmuna (2 niin pysyy paremmin koossa)
2 - 4 rkl vehnäjauhoja (enemmän, jos haluat kiinteämpiä)

2 tl suolaa
1-2 tl juustokuminaa
1-2 tl kurkumaa
mustapippuria myllystä


Teko-ohjeet

Pilko sipulit ja lisää ne paistinpannulle, jossa on öljy-voiseos.
Freesaa sipulit pehmeiksi miedolla lämmöllä. (jotta eivät pala)
Raasta joukkoon palsternakka ja paista lisäten lämpöä liedelle.
Lisää kaura-riisiseos sekä valutetut pavut joukkoon.
Lisää vielä tomaatit ja sammuta lämpö liedeltä. Sekoittele vielä vähän aikaa.
Kaada seos monitoimikoneen leikkuriin ja pyöräytä muutama sekunti.


Lisää seokseen Härkis, kananmuna, jauhot ja mausteet.
Anna koneen käydä muutama minuutti, jolloin seoksesta tulee tasaista ja kiinteää.
Maistele ja lisää mausteita, jos haluat.



Laita öljy-voiseosta paistinpannulle ja kuumenna, kunnes alkaa hieman ruskistua.

Muotoile lusikoilla tai kostutetuin sormin pihvejä paistinpannulle.
Vähennä lämpöä, jotta pihvit eivät ruskistu liikaa pinnalta. Niiden on tarkoitus paistua kypsiksi myös sisältä.
Käännä pihvit, kun ovat ruskistuneet ja paista vielä toiselta puolelta.

Tästä taikinamäärästä tuli 15 keskikokoista pihviä. Niitä voi syödä salaatin ja lisukkeiden kanssa tai laittaa burgerin väliin.



Talon Mies halusi tänään hieman ruskistettua ilmakuivattua kinkkua omaan burgeriinsa. Ja tietenkin hän sai haluamansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.