Ruokaohjeita

Sivut

torstai 20. huhtikuuta 2017

Parempaa pannaria lisukkein

Tonnikalatäyte, avocado ja retiisit maistuivat mainiolle vuohen-,fetajuustopannarin kanssa.

Torstai on meillä yleensä siivouspäivä ja tänään se tehtiin taas pidemmän ja perusteellisemman kaavan mukaan. Talon Mies tamppasi matot ja imuroi samaan aikaan, kun itse siivoilin kaappeja ja moppasin lattioita. Talvivarusteiden varastoonvienti oli yksi ohjelmanumero, joten ruoan valmistukseen ei taaskaan jäänyt liiemmin aikaa.
Jääkaappiin kurkistaminen ratkaisi ruokaongelman; oli maitoa, juustoja, munia ja tonnikalaa kuiva-ainekaapissa. Niistä siis jotain, sillä kauppaan ei ollut intoa lähteä.

Pidimme molemmat kovasti vuohenjuustokohokkaasta muutama viikko sitten, joten samantyyppistä ruokaa alkoi tehdä mieli. Isoon vuokaan tehty juustopannari lisukkein maistui tooodella herkulliselle siivousurakan jälkeen nälkäisille ahertajille.

Aineet "kohokas-pannariin" (6 reilua palaa)

30 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa (punaista)
100 g vuohenjuustoa (homejuusto sopisi myös)
80 g fetajuustoa (valkosipuli)
1/2 tl suolaa
4 kananmunaa

1 rkl voita uunivuoan voiteluun      

Ohjeet

Sulata voi teflonkattilassa.
Lisää jauhot ja sekoita, mutta älä ruskista.
Vatkaa pikkuhiljaa maitoa mukaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää paloitellut juustot ja sekoittele, kunnes sulaneet joukkoon.
Nosta kattila pois liedeltä ja jätä jäähtymään. (n. 15 min)
Vatkaa kananmunat huolella yksitellen taikinaan.
Kaada taikina hyvin voideltuun uunivuokaan (halkaisija n. 30 cm)
Paista 175 asteessa n. 25 - 30 min tai kunnes pannari on ruskistunut kauniisti.

Onneksi jäi kaksi palaa illaksi. Teatterin jälkeen tämä iltapala maistui herkulliselle.
Täytteen aineet

1 iso punasipuli
2 rkl BBQ-kastiketta
tonnikalaa (veteen säilöttyä 3x80 g v)
1 omena pilkottuna
2 avocadoa
1 dl kermaviiliä tai creme fraichea
1/2 dl kurkkumajoneesia
mustapippuria  , suolaa, chilimaustetta (tai haluamiasi muita mausteita)


Pilko punasipuli pieneksi silpuksi.
Lisää BBQ-kastiketta ja anna hetki imeytyä.
Pilko omena ja toinen avokado ja lisää edellisiin.
Lisää muut aineet ja jätä tekeytymään jääkaappiin.

Käytä toinen avocado koristeluun ja lisää lautaselle myös muita haluamiasi vihanneksia. Meiltä löytyi vielä muutamia retiisejä ja ne sopivat hyvin sekä värien että maun puolesta tähän annokseen.
Pannari kohosi uunissa kuten kohokas, mutta laskeutui myöhemmin. Maku säilyi silti hyvänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.