Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Pikaista pastakastiketta punajuuresta

Kikhernepastaa vai spelttipastaa punajuurikastikkeen kanssa. Molempi parempi!
Syksyn etenemisen huomaa sekä luonnon värien runsaudesta että omalla ruokalautasellaan. Värit ovat niin energisoivia, että pelkkä katselu auttaa jaksamaan arjessa. Luonnossa mikään väri ei ole väärin. Ajattelehan jos pukisit päällesi saman väri-ilottelun. Pidettäisiin joko taiteilijana tai vähintäänkin hyvin originellina. Haaveilen tosin välillä pukevani jonakin pimeänä, sateisena marrraskuun päivänä kaikkein värikkäimmät vaatteet päälleni mennessäni johonkin julkiseen paikkaan. Ehkäpä teen sen vielä joskus ilman häpeän häivääkään...


Tänään tarkoitukseni ei ollut postata kiireessä kyhättyä arkiruokaa. Tulin onneksi toisiin ajatuksiin nähdessäni pastakastikkeemme värit. Punajuuret kypsyivät eilen folioon käärittyinä uunissa samaan aikaan, kun paistoin marjapiiraan. Tänään näppäsin kastikkeesta kuvan varmuuden vuoksi. Ruoka onnistui sitä paitsi hyvin ja maistui oikein maukkaalle huolimatta hurjasta kiireestä. Pitkästä aikaa jouduin syömään melkein lennossa. Syksyn harrastukset ovat alkaneet ja lisäksi vesijumppaa.

Nämä vajaat pussit olisivat jääneet käyttämättä ellen olisi keksinyt keittää molempia omissa kattiloissaan. Saatiin maistella molempia punajuurikastikkeen kanssa.
Aineet punajuuri-broileripastaan ( 3 - 4 annosta)

n. 250 - 300 g Kikhernepastaa / Spelttipastaa (meillä molempia)
vettä + hiukan suolaa keittämiseen

Kastike (meillä tänään broilerin jl)

1 pkt Härkistä / Nyhtökauraa / 200 g paistettua broilerin jauhelihaa
kuullotettua pilkottua punasipulia
2 uunissa foliossa kypsennettyä punajuurta (n. 300 g)
2 tl kasvisliemijauhetta + ½ dl kiehuvaa vettä
½ prk leppäsavusulatejuustoa tms (n. 100 g)
½ - 1 prk Creme Fraichea tms (meillä oli vain puolikas purkki)
mustapippuria
suolaa tarvittaessa
1 dl ruohosipulisilppua

Lisäksi lautaselle halutessasi

Pecorino, Parmesan tms lastuja pastan päälle
tuoreita vihanneksia ja yrttejä

Kippaa aineita teflonkasariin, sekoittele, maistele ja lisää mausteita halutessasi. Anna muhia hiljaisella lämmöllä sen aikaa, kun pasta on ehtinyt kypsyä valmiiksi. 


Vihreät yrtit, kesäkurpitsa ja avocado, oranssi tomaatti ja pirteäpunaiset puolukat sopivat hyvin samalle lautaselle punajuurikastikkeen ja pastan kanssa. Kaunista mutta hyvää!


Tämä Lidlistä ostettu Pecorino juusto on uskomattoman hyvää pastan kanssa. Nam!
Meille Hämeenlinnaan saatiin viime viikolla uusi uljas Lidl. Tänään aikataulut menivät sopivasti piipahtaa tutustumassa uuteen kauppaan. Käyn harvoin Lidlissä laktoosittomien maitotuotteiden vähäisyyden johdosta. Hedelmiä, juureksia ja kivennäisvesiä tulee enimmäkseen ostettua. Nyt löysin ihanaa juustoa, jota tulee varmaan haettua uudelleenkin. Täytyypä käydä kiertelemässä jonakin päivänä ajan kanssa Tiiriöön rakennetussa siistissä, isossa ja modernissa Lidlissä.

Syksyn värejä Vanajaveden rannalta Aulangon maisemissa.
 Energiaa myös sinulle syksyn kauniista väriloistosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.