Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Helppoa ja herkullista purkkiruokaa uudelleen

Herkulliset pienehköt vesimelonit houkuttavat haukkaamaan sellaisenaan ja sopivat purkkiruokaani.
Reilu viikko sitten tekemästäni marjaisesta herkusta jäi niin hyvä maku, että pakko tehdä uudelleen. Tällä kertaa haluan kokeilla uusilla raaka-aineilla. Turkkilainen jogurtti ja chian siemenet kuuluvat tosin tähänkin annokseen. Eilisen herkuttelupäivän jälkeen on ihan pakkokin taas keventää, joten tässä annoksessa ei ole lisättyä sokeria ollenkaan. Käsi kyllä kävi jo kookossokeripurkilla, mutta vedin äkkiä pois;)) Aprikooseista ja granolasta tuli ihan riittävästi makeutta muutenkin.


Tänään annokseeni tulee 

yksi avocado
puolikkaan sitruunan mehu
1 dl itsetehtyä granolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
8 kpl saksilla paloiteltuja pehmeitä, kuivattuja aprikooseja
kiekko vesimelonia
 n. 5 rkl chiansiemeniä
muutama kourallinen rucolan versoja

Sauvasekoitinta tarvitsin vain vesimelonin hienontamisessa. 
Haarukalla hienonnettuun avocadoon lisäsin sitruunamehua tummumisen estämiseksi ja vasta sitten noin yhden rkl chiansiemeniä.  


Juuri tällä hetkellä olen tavattoman ihastunut viimeisimpiin yrttilöytöihini eli fenkoliin ja rucolan versoihin. Etenkin jälkimmäiset maistuvat aamiaisella ihanilta paahdetun ja levitteellä sivellyn kemiön limpun päällä semmoisenaan. Toki muutama viipale avocadoa yrttien päällä parantaa makunautintoa entisestään. Suosittelen lämpöisesti!!


Kevyen keittolounaan jälkeen on pakko jatkaa kuntoilua. Kylpylät ovat aiemmin houkutelleet rentoutumaan, mutta tätä nykyä puolentoista tunnin vesijumppa on totista työtä.  Tottakai suolasauna ja poreet etenkin ulkoaltaassa myös rentouttavat. 


Ehkäpä sitkeä uurastus tuottaa tulosta ja tekonivelpolveni pääsee näyttämään toimivuutensa loppukesästä rakastamassani luonnossa ja golfkentällä.

1 kommentti:

  1. Oli todella raikasta ja "oli viedä talon Mieheltä kielen mukanaan".

    VastaaPoista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.