Ruokaohjeita

Sivut

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Suklaakulhot täynnä jäätelöä ja kermavaahtoa

Suklaata, jäätelöä, kermavaahtoa, mustikoita, vadelmia ja mansikoita koko kulhollinen.
Tämä herkku on syötävän hyvää tarjoiluastiaa myöten. Hauskan ja mielenkiintoisen idean sain äskettäin pikkusiskoltani, joka tietää kiinnostukseni kaikkia uusia kokkausjuttuja kohtaan. Eilen oli täydellinen päivä tämän herkun tekoon, koska saimme pikkukokkeja avuksemme. Postaan tämän onnistuneen kokeilun saman tien. Ehkäpä joku toinenkin saa tästä vinkin lasten tai lastenlasten kanssa puuhailuun.

Ilmapallojen pohjapuolet huuhdellaan tässä vaiheessa juoksevan veden alla.
Tarvitset vesi-ilmapalloja, suklaata sekä pari pienehköä kippoa.

Puhalla ensin yhtä monta ilmapalloa, mitä aiot tehdä kippoja.
Seuraavaksi sulata suklaa mikrossa. (tai suklaat, jos haluat käyttää kahta eri väriä)


Ole varovainen suklaan (etenkin valkosuklaan) sulatuksen kanssa.
Paloittele suklaa kippoon ja käytä 30 sek kerrallaan mikron keskilämmöllä.
Kääntele palojen paikkaa ja kun suklaa alkaa sulaa, sekoittele lusikalla aina 30 sek mikrolämmityksen jälkeen. 


Pyörittele ilmapalloa suklaassa ja laita sen jälkeen kuivumaan muovin päälle. Kannattaa pyöritellä hitaasti ja monta kertaa, jotta suklaata alkaa selkeästi kertyä pallon pintaan. 6-vuotias oli innokas ja silti rauhallinen tässä tärkeässä vaiheessa. Hänen herkkua on etenkin valkosuklaa.

Pieni suklainen "jalka" jokaiselle kulholle auttaa pystyssäpysymiseen. Lapset hallitsevat homman!
Mummi sai tehdä tummasta suklaasta aluset jokaiselle suklaakulholle. Näin ne pysyvät  myöhemminkin tukevasti ja vakaasti pystyssä. 


Ennen tumman suklaakerroksen lisäämistä kulhot saivat jäähtyä hetkisen. Tummaa suklaata joutui levittämään lusikan avulla. Näin tuli kuvioita ja pohjalevyn vuoksi kipon alaosaan olisi kertynyt liikaa suklaata.


Hauskin vaihe tässä leivonnassa seurasi muutaman tunnin kuluttua. Kun suklaat olivat kunnolla jäähtyneet jääkaapissa (hetken myös pakastimessa) päästiin rikkomaan nuppineulalla ilmapallot. Tässä urakassa 3-vuotias taisi olla kaikkein innokkain leipuri. Parista kulhosta osa ilmapallon riekaleista meinasi juuttua kulhoon. Onneksi ne saatiin sentään ihan nätisti kokonaan pois.


Täytteiden keksimisessä mielikuvitus vapaasti valloilleen. Meillä ukki eli talon Mies sai annostellä jäätelöä pohjalle ja sitten marjoja ja kermavaahtoa niiden päälle. Viimeiseksi tähän blogikuvaani tuli vielä kukkia ja tomusokeria. Se suli tosin nopeasti pois.

Orvokit ja orvokin lehdet ovat vain koristeena, mutta kaiken muun voi syödä.

Makea välipala on syöty tarjoiluastiaa myöten :)) Nyt äkkiä pesulle...

Täydellisestä päivästä jäi ihanat muistot ja kauniita kuvia. Kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.