Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kasvis-kanawokki



Olen kirjoittanut blogiani nyt muutaman päivän ja innostunut päivä päivältä enemmän. Tänään havahduin siihen, että olen vältellyt kirjoittamasta ruokaan liittyviä ohjeita. Syy lienee se, että valmistan lähes kaikki ruokani ilman reseptiä. 

Maistelen ja lisäilen aineita oman suutuntumani mukaan. 
Kokkaan nykyisin kotona päivittäin, joten päätin kirjoittaa reseptin tämän päivän ruoasta eli kanawokista.

Marinadi broilerille

2 rkl teriyaki saucea
1/2 tl suolaa
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 tl soijakastiketta
1 tl kookossokeria

Paloittelin sopiviksi suupaloiksi n. 250 g broilerin naturel-sisäfileitä ja annoin maustua marinadissa sillä välin, kun pilkoin vihanneksia. (porkkanaa, purjoa, paprikaa, parsakaalia sekä hieman tuoretta inkivääriä, pari valkosipulin kynttä ja yhden sitruunaruohon varren)

Kuumensin hieman (avokado-)öljyä paistokasarissa ja ruskistin broilerit kauttaaltaan. Lisäsin öljyä sekä pilkotun purjon kasariin. (Laskin lämpöä, etteivät purjot pala.) Seuraavaksi lisäsin porkkanatikut ja kääntelin wokkia lastalla.
Sen jälkeen lisäsin muutaman dl kuumaa vettä ja 2 tl luomu-kasvisliemijauhetta.


Lisäsin loput kasvikset, 4 dl kookosmaitoa, 2 dl ananaspaloja omassa liemessään sekä tölkillisen vesikastanjaa. 
Lisäsin tässä vaiheessa myös mustapippuria myllystä, hieman suolaa sekä chiliä (1/2 tl sriracha HOT chili sauce) ja sirottelin pinnalle 1 rkl vaaleaa Maizena-suurustetta. Seos suurustui juuri sopivaksi parissa minuutissa.
   

Maistelin vielä suolan / makeuden / tulisuuden / valkosipulin tasapainon ja tällä kertaa olin ollut huolellinen. Makuja oli sopivasti. Suurin piirtein näillä ohjeilla onnistuin tänään Lahden MM--hiihtoja seuraillessani valmistamaan myös mieheni mieluista ruokaa. Lisukkeeksi keitin Pirkka Itämaista riisisekoitusta.

Voi harmitus! Suomen miehet menettivät lähes varman kultamitalin Norjan ankkurin törmättyä eteen. Pronssi on hieno saavutus sekin! Onnittelut Iivo ja Sami!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.