Ruokaohjeita

Sivut

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Upeaa salaattia ja muita herkkuja Espanjassa

Mango, mansikat, avocado ja muut salaatin aineet maistuvat taivaallisen hyvälle mansikkavinaigretten kanssa. Salaatin tuoreus , raikkaus ja makukombo ovat täydelliset tässä salaatissa. 
Pääsimme talon Miehen ja muiden matkakumppaneidemme kanssa herkuttelun makuun heti ensimmäisenä iltana. Neljän viikon golfmatkaamme kuului tällä kertaa tervetuloillallinen hotellin ravintolassa. Edellisen aamuyön pariin tuntiin jääneet unet ja loman ensimmäisen golfkierroksen rasitukset haihtuivat sitä mukaa mielestä, mitä useampia ruokalajeja eteemme kannettiin. Jopa minä olin samaa mieltä muiden kanssa, että hienoa kun ei tarvinnut alkaa kokkaamaan vaan päästiin valmiiseen pöytään. 


Salaattimme kastike oli niin täydellisen hyvänmakuista, että lautasen pohjalle jääneet viimeiset tipat oli 'ihan pakko' imeyttää tuoreisiin sämpylänpaloihin. Näin maustettu rapea sämpylä oli herkkua sekin.

Siskoni löysi mansikkavinaigrettea  tämännäköisessä muovipullossa Carrefourista. 

Takana Mar Menorin alueella sijaitseva hotelli. Golflomalaiset asuvat ympärillä sijaitsevissa 'Recidenseissä'.
Seuraavan ruokalajimme kuva epäonnistui. Siinä oli mukavan kokoinen pala hyvin maukasta vaaleaa isosyistä kalaa. Kääntäjä löysi sanalle Hake nimen kummeliturska. Lautaselta löytyi myös liemessä haudutettuja vihannessuikaleita. Tämä väliruoka maistui itselleni kalaruoan ystävänä todella hyvin. Ripaus suolaa teki kalan mausta täydellisen.

Pitkään kypsynyt lampaanliha oli taiteiltu hauskan näköiseksi torniksi sienten ja kermaisen perunan keskelle. Annos herätti hieman hilpeyttä seurueessamme, mutta kaikki olivat yksimielisiä sen herkullisesta mausta.
Pääruokana meille tarjoiltiin lammasta. Onneksi punainen liha oli juuri lammasta, koska se on mielestäni hyvin tehtynä parasta liharuokaa. Kerroimme talon Miehen kanssa pöytäseurueellemme Kaakkois-Suomen erikoisuudesta eli Lemin särästä. Muut eivät olleet päässeet maistamaan tuota herkkua, joka on Lappeenrannan alueella asuville tuttua. Särässä lammasta kypsennetään puukaukalossa tuntikausia ja lopussa lihasta muodostuvaan liemeen paloitellaan perunat kypsymään ja hautumaan.

Jälkiruoka oli niin herkullista, että ei jäänyt mitään tähteeksi. Maut olivat kohdillaan.
Vatsat alkoivat olla pinkeinä tässä vaiheessa, vaikka useimmille tämä illallinen taisi olla päivän ensimmäinen ateria. Illalla kahdeksan maissa tarjoiltua päivällistä oli odotettu ja odottaminen palkitsi. Minunkin oli pakko myöntää, etten olisi osannut loihtia itse noin hyviä ja hienosti yhteensopivia makuja. Kyllä ammattikokit ovat taitavia! 👌

Tässä illallisemme "mustaa valkoisella", 
Tänään on ollut ensimmäinen rauhallinen päivä hoidella 'juoksevia' asioita eli kauppaostoksia ja tulevina viikkoina tarvittavia muita juttuja, Sää suosii edelleen, vaikka tuulet puhaltelevat ennen auringon laskua aika navakasti. Vesijuoksu on parasta lääkettä hitaasti, mutta varmasti toipuvalle polvelle. Altaan vesi on aika viileää, sillä sitä ei lämmitetä. Mutta kyllä sisukas suomalainen kestää kylmääkin vettä.
Alla vielä muutama kuva tänään kaupan kalatiskillä olleista merenelävä-vaihtoehdoista.


Aika hurjan näköisiä otuksia, mutta varmaankin herkullistaa ruokaa taitavan kokin käsittelyn jälkeen. Täällä on mistä valita tuoreita kaloja ja äyriäisiä.


Pitäisiköhän vihdoinkin rohjeta tarttua ns. härkää sarvista eli valmistaa ruokaa tuoreista äyriäisistä. Tiedän niistä valmistetun ruoan herkullisuuden osaavan kokin käsittelyn jälkeen. Uusia ruokia oppii laittamaan vain yrityksen ja mahdollisen erehdyksen kautta. Täällä äyriäiset ovat paljon halvempia kuin Suomessa.


Nämä otukset näyttävät aika pelottaville. Enpä taida uskaltaa ottaa käsittelyyn.


Me valittiin turvallista broilerin rintaleikettä, joka muhii parhaillaan uunissa. Mausteena on hedelmiä ja intialaista mausteseosta sekä runsaasti sipulia ja valkosipulia. Tässä vaiheessa alkaa olla niin nälkä, että eiköhön ruoka maistune. Täällä ruoka-ajat tuppaavat siirtymään Espanjalaiseen tapaan aika myöhään.



Kaunis sisäänkäynti myytävänä olevaan  loma-asuntoon. Me emme haaveile moisesta. Suomi on ihan paras maa sekä asua että lomailla, mutta marraskuu sujuu helpoimmin hieman valoisammassa ja kuivemmassa maassa. Espanja houkuttaa sekä helppoudellaan että lyhyellä lentomatkallaan.


Näiden kauniiden kuvien myötä terveiset Espanjasta ja hyvän tulevan viikon toivotukset sinne kotoSuomeen! Onpa ihanaa ajatella, että joku käy vierailemassa blogissani. Aika aikaansa kutakin ja pian ollaan taas kotona valmistautumassa jouluun. Toivottavasti saadaan tänä vuonna luminen joulu! 💫❤

4 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja:) Ihan kosteus nousi kielen päälle postausta lukiessa! Siellä on niin kauniin näköistä ja ihana ilma♥ Täällä on satanut melkein koko päivän vettä:) Leppoisaa iltaa♥

    VastaaPoista
  2. Voi että;) Lämmin ajatus sinnepäin ja iso kiitos kommentista! Nyt saa siellä nauttia koti-illoista kynttilänvalossa ja kääriytyä lämpöiseen torkkupeittoon. Vähän epäilyttää liikaa hehkuttaa täältä, mutta aika aikaansa kutakin. Mun jalka paranee huimaa vauhtia ja se on suurin ilonaihe nyt! Valoisat terveisemme sinne kotiSuomeen:))

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, mansikkavinaigrette on todella hyvää, meillä parissa viikossa pullo on tyhjentynyt. Sitä voi käyttää vaikka mihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja iso kiitos sinulle selkeästä kuvasta! On tosi kiva, jos joku löytää tästä vinkkiä omiin ruokasuunnitelmiinsa. Ruokaisat, hedelmäiset salaatit olivat mielestäni Espanjassa todella herkullisia. Harmi, ettemme tänä vuonna löytäneet ollenkaan tuoreita mansikoita. Samaa sanoivat muutkin, joiden kanssa asiaa pohdittiin. MIkä lie syy?

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.