Ruokaohjeita

Sivut

tiistai 30. lokakuuta 2018

Gari eli marinoitu sushi-inkivääri


Innostuimme siinä määrin sushista reilu viikko sitten, että päätimme tehdä jatkossa huomattavasti aiempaa useammin tuota maistuvaa ja terveellistä ruokaa. Hillottu, pikkelöity tai marinoitu inkivääri oli meille uusi sushin lisäke, mutta maistui molemmille todella hyvin. Tiesin, että inkivääri on suositeltava raaka-aine flunssakauden iskiessä. Se on kuulema vahva luonnon lääke flunssaa vastaan. 


Inkivääri on tosiasiassa erittäin vahvan makuinen juures. Sen makuun tottuminen vie aikaa ja useita maistelukertoja. Valmistan usein 'kiinalaista' ja sen kautta omat makunystyrämme ovat hyväksyneet inkiväärin vahvan maun. 


Valmistuotteissa on väistämättä lisäaineita, mutta näissä aika kohtuullisesti.


Ostin kahden eri valmistajan hillottua inkivääriä, mutta kumpikaan ei maistunut täysin aidolle. Ei huonoja, mutta halusin testata itsetehtyä inkivääriä. Syksyllä voi löytää kaupasta muhkeita ja isokokoisia inkiväärejä. Myöhemmin talvella ne ovat usein kuivahtaneita ja vähemmän muhkeita. Löysin ohjeet Yhteishyvän ruokaliitteestä sekä Kokit ja potit -blogista. Molemmissa oli suurinpiirtein sama määrä aineita ja sama tekotapa. Sillä menin minäkin!


Valitettavasti en pysty antamaan lopullista arviota itse tehdystä hillotusta inkivääristä, koska se vaatii muutaman päivän tekeytyäkseen. Tein tätä eilen, joten se on parhaimmillaan ensi viikonloppuna. Se säilyy hyvin jääkaapissa useita viikkoja.

Hillottua inkivääriä (n. 4 dl)

250 g inkivääriä (n. 280 g ennen kuorimista)
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa

n. 1 l vettä inkiväärien kiehauttamiseen

Mausteliemi

3/4 dl sokeria
1 dl riisiviinietikkaa
  • Kuori ja viipaloi inkivääri lastuiksi kulhoon. (kuorimaveitsellä tms)
  • Anna maustua n. ½ h sekoitettuna suolaan ja sokeriin. (kääntele välillä)
  • Kuumenna mausteliemi, mutta älä anna kiehua.
  • Kiehuta kattilassa vettä ja kippaa siihen inkiväärilastut. (Kiehuta n. 1 min ja valuta sitten vesi pois lävikössä)
  • Annostele inkiväärit purkkiin (tai purkkeihin) ja kaada kuuma mausteliemi päälle.
  • Siirrä purkit jääkaappiin jäähtymisen jälkeen. Inkiväärit ovat parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.   
Jo pienen maistelun perusteella huomasin inkiväärin maistuvan aidommalle omissa tuotteissani verrattuna kaupasta ostettuihin. Toisaalta valmis hillottu inkivääri on riittävän hyvää, jos itsellä ei riitä aikaa tai intoa alkaa hilloamishommiin.


Tänään ulkona on ollut ihan mahdottoman kylmä ja tuulinen sää. Mies teki ison urakan latoessaan talven varalle tuodut takkapuut sisätiloihin. Itse en ole pistänyt nenääni ulos koko päivänä. Tämän upean pakkasen huurruttuman ruusun kuvan sain eilen ystävältäni. Uskomatonta, kuinka hienona se on säilynyt yön yli pakkasessa. Kiitokseni kiinnostuksesta blogiani kohtaan tulevat kuvan kautta! 😘

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.