Ruokaohjeita

Sivut

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Suppissaalis ja supermaukasta ruokaa

Kuivatut suppilovahverot säilyvät lasipurkissa pitkään. Tästä korillisesta saa monta herkkuruokaa.
Sunnuntai oli päivä, jota muistelen pitkään lämmöllä. Suunnittelimme ystäväni kanssa kylpyläreissua, mutta päätimmekin piipahtaa ensin 'meidän suppismetsässä' katsomassa tilannetta. Hyörimme ja pyörimme pienellä alueella yli kaksi tuntia ja löysimme aina uusia ja uusia sieniä. Jos olet kokenut tunteen itsekin metsässä, ymmärrät mistä puhun. 


Juuri kun tuntuu sille, että ei täältä enää mitään löydy, silmiisi sattuu yksi pieni ja täydellinen suppilovahvero. Tarkennat katseesi suoraan alaspäin ja siellähän näkyykin uusia ja taaas uusia suppiksia. Ja minkälaisia! Ei ollenkaan pilaantuneita vaan juuri maasta putkahtaneita ja lämpöisessä säässä suuremmiksi kasvaneita.

Suppilovahverot ovat kauniita sieniä ja niistä tulee todella herkullista ruokaa.
Ystäväni oli vielä minuakin onnellisempi, sillä hän ei ole ollut muutamaan vuoteen sienimetsässä. Hän rakastaa sieniä ja sienestämistä yhtä paljon kuin itsekin! Parasta kaikessa, että tällä kertaa sormet eivät paleltuneet. Auton lämpömittari näytti +18 ast.

Tämän kuvan tulin napanneeksi annoksestamme ihan ystävääni varten.
Blogiini tulee toistoa, sillä postasin muutama päivä sitten samantyyppisen kastikkeen. Sillä kertaa se herkullisti pastaa. Risoton kanssa suppis-mifujauhis kastike maistui melkein vieläkin paremmalle. Liioittelua toki 😂, mutta ystäväni sanoi syövänsä 'parasta ruokaa ikinä'. Arvatkaapa, tuntuiko ihanalle? Mies tuli myöhemmin kotiin golfkierrokseltaan ja tykkäsi hänkin, vaikka joutui syömään mikrolämmitettyä annosta.


Mifu jauhis on tullut viime viikkoina itselleni tärkeäksi jauhelihan korvikkeeksi. Lihaton raaka-aine, joka sopii moniin ruokiin maistumatta 'kummalliselle' on aarre. Ystäväni halusi opetella valmistamaan samaa ruokaa myöhemmin, joten tottakai lupasin laittaa ohjeen nettiin. Meillä oli niin hyvä työnjako, että valmiit ruokalautaset olivat edessämme pikapikaa.  


Risoton raaka-aineet

3 dl risottoriisiä (Carnaroli)
1 rkl öljyä / 1 rkl voita
1-2 salottisipulia
2-3 dl valkoviiniä (kuivaa kuohuviiniä meillä)
n. 10 dl kasvislientä + suolaa tarvittaessa
2-4 rkl voita
n. 3 dl Grano Padano raastetta

Suppilovahvero-mifukastikkeen raaka-aineet

1½ l tuoreita suppilovahveroita
1-2 rkl voita/öljyä
sipulia (salotti- tai keltasipulia)
valkosipulia halutessaai
1 pkt Mifu jauhista
2½ dl kuohukermaa (+lisänestettä tarvittaessa)
n. 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
  • Puhdista sienet, pilko halutessasi isoimpia.
  • Kiehuta enin neste kuumalla pannulla pois. (jos nestettä on paljon, kaada kippoon ja lisää kastikkeeseen myöhemmin)
  • Pilko sipulit ja lisää ne rasvan kanssa sienien sekaan, kuullottele.
  • Lisää mifut ja ruskista sekoitellen ja käännellen.
  • Lisää kerma sekaan ja mausta kastike. 
  • Anna kiehua hiljakseen, kunnes risotto (tai pasta tai perunat tms) on valmis.
Omin käsin kerätyistä sienistä tulee kuin tuleekin parempaa ruokaa. Mukana on tunnetta. 💓 Posket raikkaasta ulkoilmasta punoittaen, ihanan ystävän kanssa hieman kuohuviiniä maistellen ja samalla kokkaillen on vaan niin mukavaa! Salaatin päätimme jättää tällä kertaa väliin, mutta kakku (katso ed postaus) ja kahvi jälkiruokana olivat 'piste iin päälle'.  Ei harmittanut ollenkaan, vaikka kylpyläreissu jäi tällä kertaa tekemättä! 😀





Sunnuntai-iltana saimme ihailla uskomattoman hienoa auringonlaskua mukavan päivän jälkeen. Muutaman vuoden kuluttua nämä lokakuun säät saattavat olla jokavuotisia, mutta tänä syksynä ainutkertaisia. Nautitaan lämmöstä ja väriloistosta, sillä pian tämä on jälleen ohi. Jokohan sinä olet ehtinyt sienestämään tai muuten vain kuljeskelemaan luonnossa? Virkistyitkö, jos vastasit myönteisesti? Sitä toivon sinulle! 💟😄
Kiitos taas kerran, että piipahdit blogissani! Toivon sinulle hyvää loppuviikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta päivästä ja seurasta ja täydellisestä ateriasta! Suppiksia sain juuri paistettua pienen annoksen kotonakin, kyllä itse poimitut sienet ovat herkua aina ja ikuisesti! Hämeenlinna näyttäytyy kuvissasi niin kauniina paikkana! Ja toki onhan se sitä! Kutsuu ulkoilemaan! t:K&P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kommentti oli upea ylläri! Lämmin kiitos! 💗
      Syksy ei tunnu ollenkaan niin pitkälle ja pimeälle, kun saa kokea tällaisia päiviä! 🍄👌🍁
      Hml on kaunis kaupunki ympäri vuoden ja täältä löytyy vielä kaunista luontoa.
      Hienoa viikon jatkoa sinulle ja lomalaisille!💕🌞

      Poista

Kommenttisi on aina tervetullut. Kiitän siitä!
Kaikki kommentit tulevat ensin spostiini. Sitä ei ole pakko julkaista, mikäli toivot niin. Kommenttien kautta voit lähettää myös kysymyksiä liittyen blogiini.